- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Ha csatlakoztatok a géphez (win10) egy androidos eszkōzt amiben van egy SD kártya is, total commander (11.00) alatt nem új driveként jelenik meg, hanem elōszōr u1 nevü meghajtó lesz és a network neighborhood alatt jelenik meg az eszköz, majd másoláskor felugrik egy windows explorer ablak és abban látom, hogy másolok.Nem androidos készülékeknél rendesen új meghajtóként szerepel a benne lévő sd kártya, ezért gondolnám, hogy valami androidos beállítás lehet a ludas.
USB debugging engedélyezve van.
Nem lehet valahogy beállitani, hogy úgy kezelje mint egy külső HDD-t vagy pendriveot?Előre is köszönöm a segítséget
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
céges Samsung A32-ről szeretném menteni a privát adatokat, mert csereérett, de pár másodperces másolás után rendre ezt a hibát írja:
Van erre megoldás?PC-n, laptopon is próbáltam már, több kábellel, Win10 és Win11 alatt is.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Egy Xiaomi Redmi 9-re szeretnék PC Windows 11-ről képeket másolni de iszonyatosan lassan megy, valakinek van ötlete hogy mi lehet a probléma? 2 kábellel próbáltam Gyárival és egy IKEA-s, több USB portban 2-3 nincs változás.
Minden segítséget előre is köszönök.[ Szerkesztve ]
-
mobilemaster
csendes tag
Esetleg el tudod magyarázni röviden, hogy itt mit jelent a puffer gond? Esetleg valahogy javítható valami beállítással? Nálam is szoktak hasonló gondok lenni MTP-vel, igaz azok USB2-es telefonok. Mi a legjobb módszer a fájl másolgatásra kábelen? MTP-n mindig attól rettegek hogy esetleg sérülnek a képek, leáll valahol, nem tölti be az összes fájlt, vagy ilyesmi. Régebben FTP-vel szórakoztam, de egy ideje meguntam, ott a fájl dátumok szeretnek elmenni. Samba-t is néztem ennek kiküszöbölésére, az hol ment, hol nem látta a gép a telefont. ADB szokott még menni ha olyan van, de már nem tudom hogy mi lenne a legmegbízhatóbb ami lehetőleg megtartja a fájldátumot is.
-
crok
Topikgazda
válasz mobilemaster #47309 üzenetére
Nincs olyan hogy legjobb módszer. Az MTP viszont biztosan rossz.
Ha a dátum fontos.. akkor Win-en TotalCommander ADB plugin, mintha az tudná rendesen. Samba/SMB-re van egyébként alkalmazás (CIFS documents provider) amivel fel lehet csatolni megosztást és beül document provider-nek (tárolónak) amit utána bármi elérhet aminek adsz jogot, oda-vissza. De inkább FTP/SFTP, mindegy csak legyen TCP alapú lehetőleg (PC Filezilla szerver - Droid kliens vagy fordítva is akár). Linux-on ez egy pofon egyszerű SFTP/SCP bármelyik jobb filekezelővel.A puffergondot meg nem igazán tudod megoldani, USB2-n egyszerűen s.*r az MTP, USB3-n se jobb.. 20+ éves és már akkor is rosszul volt szervezve ahhoz hogy nagy file-okat vagy nagy mennyiségben mozgass vele. Eleve ott van a 4GB file nagyság limit (még akkor is ha a küldő és a fogadó file rendszer is támogatja a nagyobbat....) meg hogy a puffer ha megtelik és nem tudja az MTP protokoll lekezelni hogy hova tegye a tartalmát akkor egyszerűen eldobja.. semmirevaló.. millió jobb megoldás van valamilyen hálózaton keresztül.. még az ADB-t WLAN-on keresztül vagy egy USB OTG-re másolást is jobbnak mondom mint az MTP-t bármikor. Innen a "Filemásolás" részt ajánlom átolvasni.
-
mobilemaster
csendes tag
Köszi szépen az összefoglalót, számomra valószínűleg az ADB a legjobb. A telefonom csak 2,4ghz wifit visz, ezért szeretnék kábeles megoldás mellett maradni, mert a wifi 20-40mbit közt megy, ami több gb esetén apró fájlok mellett már elég gyenge. Nem tudom hogy ezt az ócska MTP-t miért nem cserélik le valami jobb megoldásra, ha egyszer ennyire régi és rossz. Mindegy, az tény hogy kerülni kell(ene) a használatát.
-
svgyula
addikt
válasz mobilemaster #47311 üzenetére
Nem tudom nálad mi lehet a "lassú" másolás oka. Nálam USB 3.0-USB typeC 9 vezetékes! kábel a PC-n szintén USB 3.0 port és a napi anyagom ami 60-100Mb kép csak 1mp. Egy sorozat amit PC->telefon 16GB az kemény 2perc. A telefonról a saját rendszermentése OTG->micro SD-re na az szokott nagyon hosszú ~5 perc lenni.
Nyilván meg kellene nézni a kábelt, a PC-t hogy az valós USB 3.0 vagy csak töltő 4 vezetékes ahol +, -, és 2db adat vezeték van!? Előszeretettel árulnak 4 vezetékes "kék" belsejű USB 2.0 kábeleket mint szupergyors adatátvitelű! Az ilyenen már egy egyszerű film is megakad a lejátszáskor.
Valós USB 3.0 kábel lábkiosztása:
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
AXisBOLD
addikt
válasz AXisBOLD #47308 üzenetére
hát sajnos ez az FTL dolog is kudarcba fulladt, ráeresztettem este, de reggelre csak egy része ment át a fájloknak, hibaüzenet itt nem volt (Telefon wifin --> Wifi routeren USB HDD-re ment volna át).
szeretnék segítséget kérni, hogy mi lenne a legjobb megoldás, mert ezt ma/holnap meg kell oldanom és fontosak az adatok.
olvastam amiket fentebb írtatok, de sajnos ebből már rég kiestem és a 3 betűs rövidítések nekem most kínaiul hangzanak...
Aurea mediocritas
-
svgyula
addikt
válasz AXisBOLD #47313 üzenetére
Szia! A file kezelőnek amivel másolsz milyen engedélyeket adtál? Van a háttérben futás engedélyezve? A WIFI kapcsolatnak az "energiatakarékos" üzemmód kikapcsolva? Valószínűleg addig megy az átvitel amíg él a kijelző aztán mivel nem a rendszer használja pl. egy uppdate-hoz így szépen lekapcsol és vége a dalnak. Ha nem tudod a másolás idejére ébren tartani a telefont akkor ez nem fog menni, azzal a file kezelővel. Ezeket nem erre találták ki sajna. Az akkumulátoros eszközöknél sajna felülírja az üzemidő csökkentő(nagy fogyasztású) alkalmazásokat a rendszer! Még akkor is ha éppen töltőn van az eszköz.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
AXisBOLD
addikt
válasz svgyula #47314 üzenetére
szia
a PC-n/Laptopon sima explorer-el másolok semmi nem lett állítva, csak rádugtam a telefont és áthúztam a mappákat.
ja értem (wifi), pedig töltőn volt...akkor ez se járható út.áttükrözéssel az új telefonra működhet? 50 GB kb az össz adatmennyiség, elég combos.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Note 10 pro az alany, vissza raktam a gyári romot rá a fizetési problémák miatt.
Az akksija nagyon elkeseritően viselkedik a eu romhoz képest.
Csatolom a képet, rádió hallgatás háttérbe és ennyit merült a telefon eddig kb.
Korábban kb csak 10% merült most 25%....
Valakinek van vmi ötlet tipp mit lehetne tenni?
Régi romot nem akarom vissza rakni a fizetési problémák miatt..
[kép] -
crok
Topikgazda
válasz nepszter1 #47316 üzenetére
5% per óra 5 órán át - de végig futott a Rádió1? Mert az úgy nem feltétlen nagyon rossz.
Egyébként bugreport.zip és Battery Historian.. Megnézni mi az ami folyamatosan tart valamit vagy ébren vagy futva vagy job vagy etc.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz AXisBOLD #47313 üzenetére
Ahogy írták előttem: rendes USB3 komponensek segíthetnek de az FTP-t se egy Wifi routerre csattintott USB HDD-n csináld. Rendes PC-d nincs erre? A telefonon felteszel egy normális, FTP szerverként működni tudó file kezelőt (Logout-omon is van egy csomó) és a PC-ről belépsz, akár a Win-es file kezelővel vagy TotalCommander vagy Filezilla vagy bármi és pattintasz mindent oda, ott akár mehet az USB HDD-re is. 50GB az nem sok.
-
tordaitibi
veterán
Asszony telójára 1 hete leszedtem playstorbol egy kis dedós játékot. Ez még elindul akkor is ha megvonom tőle a netet.
Letiltottam neki wifit, a mobilnetet, a háttéradatot, a tárhelyhasználatot, mindent.
Eddig jó is volt.
Most 2 órája megbolondult, eddig 48 darab reklámot dobott be, gyakorlatilag percenként 1.
Építkezzen, banki reklámok, szőrtelenítés, lábgomba elleni kezelés, minden és más appok ajánlása, köztük vagy 10 kinyomhatatlan video, és alul folyamatosan teli a kijelző a kis reklámcsíkkal.
Töröltem a fenébe, 2 kérdésem lenne.
Ez ilyen? Ezt kell elviselni? Ez valami iszonyat...
Másik, mielőtt töröltem, megnéztem, 1 árva bájtot nem forgalmazott sehova, nem is írt-olvasott a tárhelyről. Hacsak a saját data tárhelyéről nem.
Akkor ezek honnan jöttek? -
vacs
veterán
válasz tordaitibi #47324 üzenetére
Ingyenes alapszintű reklámblokkolást állítsd be neki és magadnak is!
Telefon beállítások > WiFi és Internet > Privát DNS
Oda kell beírni: dns.adguard-dns.com
Forrás by Crok.(^)(>.<)(^)
-
-
crok
Topikgazda
válasz tordaitibi #47327 üzenetére
Honnan veszed hogy nem lett mondjuk csak egy percre megbillentve az a WLAN gomb? Egyébként meg hardcoded ad.. benne van az alkalmazásban eleve. Régi trükk, főleg ha nincs net.
-
tordaitibi
veterán
Nem a wlan gomb.
Az apptól a MIUI beállításokba letiltottam a wifit mobilnetet és a tárhelyhasználatot.
10-12 napig nyugton volt, és ma elkezdte szórni, köztük 8-10darab 1-2 perces kinyomhatatlan videót? Meg vagy 2 0másik játékajánlót, meg vagy 20 abszolút releváns magyar hirdetést? Nem, ez nem lehet beledrótozva, akkor 500 mega lenne az apk minimum. -
svgyula
addikt
válasz tordaitibi #47329 üzenetére
Szia! Szerintem csak simán átadja a kérést másik alkalmazásnak, Pl. play store. Ha csak az alkalmazástól vonod meg az engedélyt attól ezek a kugli sz@rok még simán megkínálnak. Az alkalmazás rendszeren belül hálózati engedély nélkül is tud ezekkel(másik alkalmazás) kommunikálni. Kezd el letiltani a kugli dolgait és ameddig nem pofázik addig lehet. Nálam is tiltva van egy csomó, de pl. a viber miatt nem lehet mindet, mert az nem hajlandó valami google service nélkül élni Ráadásul ezeknek a fogyasztása sem kevés! De ugye akinek szüksége van rájuk.............
-
onkelz
aktív tag
Van sejtésetek, hogy ez mitôl lehet?
Win10-es laptopra csatlakoztatok androidos eszkôzt benne sdxc kártyával (exfat), win ismeri az eszkôzt, ellenben egyik file kezelô sem látja drivekén.Se Total Commander, se a Free se a One Commander.
-
svgyula
addikt
válasz onkelz #47331 üzenetére
Valószínűleg nem is fogja! Nálam évek óta nem is látja másképp csak név szerint! Azt hiszem talán a win10-óta nem meghajtó csak név szerinti eszköz, de ez a használatban semmilyen hátránnyal nem jár. Használd MTP Plugin-al akkor név szerint lesz látható(TCUP) az eszköz, külön az SD kártya is! Ilyenkor viszont a hálózati eszközök között kell keresni! Az androidos eszközön mindenképpen engedélyezni kell az USB hibakeresést, valamint a fejlesztői menüben az USB alapvető működés->MTP file átvitel. Nem rég volt az is, hogy normális kábel sem árt mert a kék belsejű az nem mindig USB 3.0! Valahogy így fog megjelenni de mindegyiknek látod a megnyitás utána a teljes file szerkezetét!
[ Szerkesztve ]
-
onkelz
aktív tag
Szia
Koszi a segitseget.Az usb debugging be van kapcsolva es a file transfer is ki van pipalva
[ Szerkesztve ]
-
-
onkelz
aktív tag
Milyen MTP plugint használtok erre?
TCnek is van? -
svgyula
addikt
válasz Mcrazy #47334 üzenetére
Az USB type C mindig is 9-12 vezetékes 3.0 volt! Kivétel a gagyi töltőkábeleket! Viszont az adatkábel nem keverendő a töltő kábellel!!!
A mostani telómnál a töltőkábel sem szabvány! A gyorstöltés kommunikáció miatt a töltő fejnél más lábkiosztást használ! Az pl. 5 vezetékes a dugón elöl 4 és hátul 1! De ez sem adatkábel! Tehát sajna maradt a régi felállás, ami USB Type C esetén mindkét végén 9db vezeték (minimum) van bekötve. Kamu spórolós USB "3.0"->"Type C" van rengeteg ami viszont csak 2.0 mert 4db vezeték van fizikailag! De ez soha nem jelentette azt, hogy az USB Type C az 2.0! Azért írtam azt, hogy kábel és kábel között nagyon nagy az eltérés![ Szerkesztve ]
-
mobilemaster
csendes tag
válasz svgyula #47336 üzenetére
Itt az említett kamu kábel, vettem mert olcsó volt. 5V töltés nagyon lassan megy rajta, 9V gyorstöltésre tökéletes, adatot is visz természetesen 2.0 sebességgel, hiszen olyan USB A dugó van rajta, és érből sincs szerintem benne 4-nél több.
Mondjuk a legtöbb eszközöm micro usb-s, csak egy készülékhez kellett a C.
-
svgyula
addikt
válasz mobilemaster #47337 üzenetére
Háát igen! Az USB A részen elöl hiányzik pár (konkrétan 3) láb illetve a két szélső teljesen ki van hozva előre. Sajna nem csak ott hanem nagyon sok helyen fingjuk sincs a két szabvány különbségeiről! Amikor kijöttek ezek a kábelek elkezdtek gyártani mindenféle gagyi kábeleket amin ment a két eszköz között a töltés meg egy lassú adatátvitel. De ugye ez nem azt jelenti, hogy a szabványt igazították a kábelhez, hanem úgy jobban hangzik, hogy "USB 2.0 szabvány" Pedig ha megnézed akkor az USB Typec C az a 3.0-tól használatos. De tölteni elég 4db vezeték is a visszajelzőkkel és úgy occó a paraszt meg úgyse tudja! Mellékelek egy rendes USB A 3.0 dugót. Alapból ilyennek kellett volna az első USB Type C kábelek másik végét is szerelni.....
-
őstag
válasz svgyula #47336 üzenetére
Nem akarok itt mély vitába merülni, de Te megragadtál a kábeleknél. Én pedig arra hívtam fel a figyelmet, hogy a telefonok többsége az USB-C csatlakozók ellenére csak az USB 2.0-ás adatátviteli szabványt támogatják. Szóval nem egyről beszélünk, ezért a nagy kábelvásárlás előtt érdemes megnézni a telefonok specifikációjában, hogy milyen sebességre képes az a C port, hogy ne várjuk azt, ami esetleg sose fog eljönni.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
addikt
Üdv! Samsung mobilom pár napja minden nap kiírja az értesítések közé:
Android rendszer
Az autós alkalmazás fut
Koppintson ide az autós alkalmazásból való kilépéshez.Ha rákoppintok eltűnik, korábban soha nem láttam ezt az üzenetet. Az alkalmazások listájában nem találtam autós nevűt. Egyáltalán mi ez?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
svgyula
addikt
válasz Visormail #47341 üzenetére
Android auto. Nézd meg ha nem használod az autóban akkor kapcsold/tiltsd le a francba. Valamikor vagy a rendszer bekapcsolta a háttérben futást(esetleg te?) ezért ugrik fel az aku figyelési figyelmeztetés. Nem használod-fut-figyelmeztet.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott egy traktorba szerelt robotkormány tábla gépe amin elvileg zárt, és régi android rendszer fut.
Ugye az RTK kormányhoz kell internet tehát van benne SIM kártya. No de a szemétládában a manuális hálózat keresés nem megy, csak felvillan egy pillanatra a keresés szöveg és el is tűnik, de semmi lista amiből választani lehetne mint egy telefon esetén. Elvileg mindkettő android tehát mennie kéne. Mi lehet a probléma forrása? Kép hogy pontosan melyik android van fent.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
WhiteWalker
nagyúr
Le lehet menteni valahogy az EMUI tárcsázót és átrakni MIUI felületre? De a kérdésem fennálló az EMUI gallery-ra is.
-
rin33
senior tag
-
szimi57
őstag
válasz WhiteWalker #47345 üzenetére
Innen letöltve, telepítve?
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
addikt
válasz Visormail #47344 üzenetére
Hiába vettem el tőle minden jogosultságot (háttérben futtatás, értesítések, rendszerbeállítások módosítása, előtértbe kerülés, stb), akkor is rendszeresen megjelenik az üzenet. Utána le is tiltottam az android auto alkalmazást, írja a listában, hogy letiltva, mégis megjelenik az értesítés.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- További aktív témák...
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs