- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
Na még egy bejegyzés aztán befejezem
Megpróbáltam visszaflashelni a módosított super.img-t, ez lett belőle:fastboot flash super super_patched.bin
target reported max download size of 268435456 bytes
erasing 'super'...
OKAY [ 0.024s]
sending sparse 'super' 1/7 (262140 KB)...
FAILED (remote: 0ffff13c)
finished. total time: 0.127sEz mond valakinek valamit?
-
crok
Topikgazda
Sajnos a dolgot nem én gondolom túl.. Amiket összeszedtél az úgy kb töredéke annak amit teljesíteni kellene. Majd utána hogy módosítgattál dolgokat itt-ott. De ettől még Android TV marad a rendszer ami önmagában egy elég nagy kerítés amit nem lesz egyszerű átugrani (és vannak esetek amiknél nem is lehet). Azon 3 éve túlvagyunk hogy prop átirogatással át lehessen tolni egy ROM-ot ilyeneken. Android 10-től (pontosabban gyári rendszer és Google licenszeléstől) felfelé már van hardware attestation - ebben a dobozban meg nyoma nincs a modulnak. És ahogy nézem a SELinux is permissive ami eleve nem fog tetszeni egy root keresgélő alkalmazásnak se. Hidd le, 12 egy tucat ebből mind. 3 foltot meghegesztes és jön 9 másik ami után 27.. Na mindegy, nem ismerem mi lesz a felhasználás módja de mindenesetre ha Google Play Integrity check és|vagy root ellenőrzés lesz akkor inkább készülj fel hogy nem fog átmenni. Fastboot-nál azért ilyenkor nem kell előtte engedni hogy flash-elhető legyen? Fastboot-od friss-e? Módosítás után szerintem egy checksum-ot kellett még rá nyomni. Meg fastboot 34-ben volt egy csúnya bug.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Pontosan arra gondoltam a túlgondoláson, hogy egyetlen hanggal sem írtam sehol, hogy normál androidot akarok a tv helyett. Nem akarok. Semmi extrát nem akarok, kivéve, hogy a SkyShowTime nem játsza le a filmeket
Semmit sem módosítottam.
Neked semmi sem jó? A Ruru szerint talán mégsincs szarrá rootolva meg szétbloatware-zve.
Visszatérve az ADB rootra, ahogyan írtam is: bármilyen kütyün, amin az adbd binárist ki tudod cserélni egy megfelelő mókoltra (ez valószínűtlen), vagy meg tudod hekkelni (ez meg hardcore), meglesz a root jogod, de csak ADB-n keresztül. Persze a nulláról, meg zárt bootloaderrel ez elég komplikált. Semmi mást nem kell agyonturkálni. És ezt semmilyen root check nem tudja kiszúrni.
Ha nem lenne engedélyezve a flashing, akkor a törlés sem ment volna... Egy ideje, mivel nem ezzel foglalkozom, a minimal adb-t használom, abból a legutolsót.
Igazából semmi extra célom nincs vele, csak szeretem tudni, hogy ha bármi gebasz van, vissza tudom állítani a kütyüt. Ez most már megvan.
Persze, hogy minimum a test-key miatt rootoltnak hiszik a faék ellenőrzést használó alkalmazások, ezért akartam átírni ezeket relelase-key-re. Mert nem hiszem, hogy pl. a BombSquad katonai szinten vájkálna a rendszerbe root után...
De igazából csak szerettem volna kicsit jobban megismerni, mi van mostanában az android motorházteteje alatt. Ez némileg sikerült
Köszi a válaszokat, jóéjt! -
ksanc
őstag
Megint én
super.img újraépítésével van valakinek tapasztalata? Már megvannak a kibontott és módosított img fájlok, az lpmake okoz némi fejtörést. Sajnos nincs annyi időm ezzel foglakozni, mint amennyit szeretnék.
A megadandó paraméterek közül a partícióméreteket az eszközről kellene levennem? Vagy az lpdump megadja ezeket az infókat? Mert lpdump-om még nincs egyelőre.
Visszatérve az ADB rootra: nagyon régen találkoztam már hackelt adb daemonnal, amikor még egyszerűen lehetett a systemen keresztül rootolni. Önmagában az adb daemon módosítása nem tűnik elegendőnek, viszont nem jövök rá ennél a kütyünél, mi a retektől kapok root shell-t adb-n, amikor a kütyün sehogyan sem tudom előhozni.
Mondjuk a kínaiaktól láttam már zseniális firmware mókolásokat. Mindegy, nem akarok hülyeségeket írkálni, ha mágis, bocsánat. Majd helyretesznek.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
"Önmagában az adb daemon módosítása nem tűnik elegendőnek" -- mert nem is az.. simán az ősrégi "insecure" adb trükk egy precompiled adbd binary-vel (csak ennél újabbal) és a többi a kernelben van implementálva és eleve mehet adb root ha amúgy se prod a release hanem testing.. tökmindegy mit ír a prop, bármikor átverhető.. Ha a SEPolicy meg van írva rá akkor szabad neki. De akkor ne hidd el nekem - akkor hidd el a kódnak.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
Samsung A13, 32GB-os csak, ha veszek sd karit, arra lehet alkalmazásokat telepíteni?
Tehát tudok terhet levenni a belsőről?
Vagy csak fotó, videó, zene? -
ksanc
őstag
Megint én
Na most akadtam el. Végül is sikerült a super.img újraépítése, viszont a visszaírással gondok vannak.
Az ezzel történő szívásokat mellőzve megpróbáltam az eredeti, dd-vel lehúzott super partíciót visszaírni, az sem megy. Se raw, sem sparse formátumban, merthogy már mindenhogy próbálkoztam.
És szintén nem működik a gyári FW-ből kiszedett super.img felírása sem fastboot-al.
A fastboot a legújabb verzió, lehetséges, hogy Amlogic-hoz valami spéci kell?
A hiba mindig hasonló: FAILED (remote: 0ffffxxxx) itt az utolsó bájtok változnak aszerint, melyik img-vel próbálkozom.
Érdekesség, hogy az Amlogic Flash Tool is csak boot, vagy recovery fájlokat tud visszaírni, egyebet nem.
Jelenleg úgy tűnik, az egyetlen lehetőség a működő rendszer alatt dd-vel visszaírni a super blokkra a super.img fájlt, de a módosítottal nem működik.
Nyilván, mert valószínűleg az lpmake parancsnál rossz partícióméreteket adtam meg. Ezeket a működő eszközről kellene kinéznem valahogy?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Kis kiegészítés: a a dd visszaírás az eredetei mentéssel sem megy, bootloop a vége.
Valakinek valami tapasztalat?
szerk: most olvastam a hozzászólásod és valóban a 34-essel próbálkoztam. Oké, megnézem korábbiakkal is.
A minimal adb-nél valami teljesen más verziót ír ki a fastbootra: 0.0.1-satöbbi...
Honnan tudok korábbi verziókat letölteni? Nyilván utána tudok keresgélni, de ahogy írtam, korlátozott az erre fordítható időm, hátha valaki gyorsabb választ ad[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Köszi!
Hát mit néztem? A cseh 2-t? Ahogy mondták akkoriban
Mindegy.
Most egy olyan végtelenül banális kérdésen szenvedek, hogy hogyan lehet kilistázni a blokkeszközök (partíciók) méretét byte-ban?
Egyszerűen nem értem, hogy az összes fórumban, youtube-on lévő super.img létrehozásnál honnan a retekből veszik a partíciók méretét, és azok miért és mitől akkorák, amekorrák.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
na, a sok mókolás: az eredeti mentéssel megy a dd visszaírás, működik frankón.
A mókolt super.img csinálja a boot loopot.
Szóval most a fastbootot hagynám, amíg közvetlenül nem működik a dd visszaírással a létrehozott super raw image, addig úgyis mindegy.
Senki nem buherált még super.img-t? -
-
ksanc
őstag
Még nem, de nem véletlenül jöttem át ide...
Nincs fdisk, és nincs busybox sem.
Igen, én is olvastam a cikkeket, hogy van pár kínai box, amik rootolt bloatwares szarok, és igen, én is láttam már érdekes dolgokat, de lépjünk már ezen egy kicsit túl most...
Hagyjuk is a box meg az Amlogic témát, most már ez a super.img dolog érdekelne. Szóval az lpmake paraméterei közül a partíciókra vonatkozóak azok pontosan mik lennének? A fizikai eszközön a kérdéses blokkméretek, byte-ban? -
crok
Topikgazda
Hm. Tulleptem mar rajta hogy valamiert nem fogadod el. De ennek semmi koze ahhoz, hogy irtam hogy mivel adb-n root az van igy azt javaslom tegyel egy busybox binarist (mondjuk a Magisk modul zip-bol) az emlitett helyre majd adj neki futas jogot es futtasd a busybox-ban levo fdisk-et ami mindent elmond barmely particiodrol.
De akkor nem pazarlom tovabb a "korlátozott" "erre fordítható időd". -
ksanc
őstag
Nagyon köszönök minden segítséget, nyilván semmit nem pazarolsz a saját idődön kívül, amit megintcsak köszönök. Valamikor sokat írkáltam ebbe a topikba is, de már arra is alig emlékszem, teljesen más területre mentem.
Most volt egy kis időm, aztán pár óra alatt akartam bepótolni évek kihagyását, ami nyilván nem fog menni, de azért még mindig nagyon érdekel a téma, de próbálok kicsit lehiggadni
Szép estét! -
JohnD
tag
Üdv! Samsung Galaxy A20e számítógéphez való USB-s csatlakoztatása után a Windows 10 nem mutatja a fájlkezelőben a telefont / böngészést, pedig a telefonon úgy van beállítva az USB-s csatlakozás. Próbáltam már másik porton, másik kábellel, újdaindítani a gépet.
USB 3 csatlakozáskor az Eszközkezelőben látszódik az USB-vezérlőknél, de ha USB 2-re csatlakoztatom, akkor még ott is rosszul jelenik meg (ismeretlen eszköz vagy nem tudom mit ír ki).
Ha drivert akarok frissíteni az eszközkezelőből, akkor meg azt írja, hogy a legjobb illesztőprogramok vannak már telepítve.
Ezzel mit lehetne tenni? Még arra is gondoltam, hogy esetleg a Samsungnak valami saját szoftvere van a Windows 10-hez.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Egy olyan speciális helyzetben vagyok, hogy van egy Samsung a13 5G telefonom. Ez nem releváns igazából.
A lényeg az, hogy korlátlan mobilnet csomagom van. Ezt osztom meg itthon, így netezünk.
Na már most, a gépem is innen kapja a netet a wifin keresztül.
Szeretném a myasus appal a telefont párosítani, de elakad, hogy ugyanazon a wifi hálózaton legyenek. Erre van megoldás?
A mobil hotspot funkcióban a wifi megosztás be van kapcsolva. Valami ötletetek van véletlenül?Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
svgyula
addikt
Szia! Kell egy teljes totalcommander amiben van MTP csatlakozás. Ott a hálózati ikonra katt feldob egy pár lehetőséget többek között MTP arra katt meg kell jelenni a telefonnak. Utána már látod a könyvtárakat és a tartalmukat.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
JohnD
tag
A TCMD-n belül pontosan hol (nem találom)? Ezt nem lehetne a TCMD nélkül megoldani?
Köszönöm! -
ksanc
őstag
Akkor megint egy kis superimage
Elakadtam. Fel tudom építeni a super.img-t, de bárhogyan paraméterezem, mindig bootloop a vége.
Jobban megnéztem a dd-vel mentett, illetve az update fájlból kibontott super.img fájlokat és rájöttem, hogy rossz sorrendben adtam meg a partíciókat, hiányoztak a b partíciókra vonatkozó adatok, ilyenek.
Most a felépített super.img kibontva ugyanúgy néz ki, mint a mentett.
Írtad, hogy csináltál már ilyet, csak nem amlogic-en. Az szerintem most mindegy, az lpmake parancshoz honnan vetted a partíciómérteket?
A kütyün van lpdump, az kiírja az infókat a metadata-ból, ezt csak most találtam meg. Most próbálom az abból nyert adatokkal felépített img-t visszaírni.
Illetve a kütyün a blokkméret 512, a lpmake alapértelmezett pedig 4096, ezt elvileg szintén be lehet állítani.
Szóval még mindig zavaros ez a dolog -
svgyula
addikt
Sajna MTP(Media Transfer Protokol) plugin nélkül nem fog menni, ezért kell a teljes értékű TC. Ott pedig a csatlakozás, a telefonon kattintott "MTP" file kezelés után a meghajtók mellett található "hálozat" ikon->katt utána az MTP->és lőn codda ott a teefonod névvel külső(ha van?) belső meghajtóval és már lehet is matatni.
A widows filekezelője pedig nem tudja. Valami mókolással próbálkoztak páran évekkel ezelőtt de nem követtem mert inkább használom a "normális" filekezelőt nem azt ami a winbe van.....Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
ksanc
őstag
Na most akadtam el végleg:
A gyári super.img-t raw formátumra alakítva és dd-vel felírva nincs gond.
Ugyanezt kicsomagolva, majd minden változtatás nélkül ldpack-al újraépítve már boot loop. Úgy, hogy az lpdump szerint tökéletesen egyforma az eszköz, a gyári super.img és az épített super.img metadata adata.
A fastboot flash továbbra sem működik sehogyan.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Lalikiraly #46371 üzenetére
Szia!
Nem teljesen világos, amit kérdezel, de talán értem.
Szóval azt szeretnéd, hogy az a telefon, amelyikkel megosztod a netet, ugyanazon a hálózaton legyen, mint a hozzá csatlakozott eszközök?
Ha igen, akkor ez nem fog menni, mivel a telefon a mobilnet felé kliensként csatlakozik, a megosztásnál pedig egy Router/AP szerepét tölti be. Tehát nem tud a belső hálózaton önmagára kliensként csatlakozni.Üdv: Mcrazy
-
Somatom
veterán
válasz Mcrazy #46379 üzenetére
Sztem nem önmagához kéne csatlakozzon, hanem belső hálón a géphez, ami síma ügy lenne, ha az app nem ragaszkodna a bekapcsolt Wifihez. Hotspot esetén is lehet belső hálón kapcsolódni. Ugyanez a szitu csomó fájlkezelőnél, szerver app -nál. Indítasz egy FTP szervert, amire kiírja, hogy kapcsold be a Wifit, holott erre semmi szükség.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Mcrazy #46381 üzenetére
De hát ugyanazon a belső hálón van, hiszen a teló a router, ő ad belső IP -t a gépnek, amin összekapcsolódnak. Ha a gép hálózati beállításaiban megnézed az átjárót, az lesz a teló belső hálós IP -je. Korábban ajánlottál egy fájlkezelőt, szervernek. Az is kiírja a teló belső IP -jét, amihez a kliens csatlakozik.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Nos, úgy tűnik, fel kell adnom a dolgot, minden bizonnyal nem paraméterezési probléma.
Az XDA-ról még nem jött válasz...
Van egy nagyon jó kis csomag a githubon xKerntől, Amlogic Kitchen néven.
Firmware Unpack, repack, mindent tud, Level1-3, windows, linux binárisok. Windows alatt nem pöpec, de ezt írja is, én is linux alatt ügyködtem vele.
Eredmény ugyanaz: amíg csak level1-en turkálok,vagyis csak az FW-ből kibontja majd visszacsomagolja a fájlokat, addig oké. Level2-nél, tehát amikor a super.img-hez is hozzányúl, már ugyanaz a probléma: Simán csak kibont, összecsomagol -> bootloop.
Valószínűleg belemókoltak a kínaiak még valamit, ezért nem működik a google lpmake, de igazából már semmi ötletem sincs[ Szerkesztve ]
-
dioka7
senior tag
Sziasztok!
1 hónap múlva megyek egy 3 hetes túrára és úgy döntöttem, hogy idén nem fotózok, hanem vidózok ehhez be is szereztem egy Dji Pocket 2-t. A problémám, hogy van 3db 128GB-s kártyám hozzá, ami szinte biztosan kevés lesz, viszont van egy 4TB-s külső HDDm, ami már bőven elég lenne. A gond, hogy helyhiány miatt nem akarok laptopot vinni, max egy tabletet, de mégjobb, ha a telefon is elég ide-oda másolgatni. Viszont a külső HDD-nek nem elég az amper amit a telefon kitol magából. A kérdés tehát az lenne, hogy tud erre valaki valami épkézláb megoldást? Esetleg vegyek egy tabletet? Ha igen, akkor xiaomi mi pad5, de az kiad elég ampert? Vagy esetleg valami "Y" kábel aminek az egyik felén adok tápot mondjuk egy telefon töltővel, a másikon meg áralmik az adat? Esetleg egyéb ötlet?
Előre is köszönöm -
JohnD
tag
Üdv, androidos mobiltelefonon tárolt fájlokat szeretnék az asztali számítógépre másolni wifi-n keresztül (amennyiben ez lehetséges). Ehhez a telefonon mit kell beállítani, és ha kell, milyen alkalmazás a legjobb a feladatra?
A telefon Galaxy A20e, az asztali gép Windows 10-es USB-s Wifi adapterrel.(Egyszerű USB kábellel próbáltam már ezt - fentebb írtam is- , de a fájlokat sehogy sem jelenítette meg az asztali gépen a Windowsban.)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
A telóra telepíted EZT a fájlkezelőt. Indítasz egy hotspotot, a PC -vel kapcsolódsz hozzá. Elindítod a fájlkezelőt, ráböksz az "Access from net" -re.
Kapsz egy ilyen ablakot. Beírsz egy legalább kettessel kezdődő, négyjegyű portot, meg egy jelszót és "Start Service". Erre kiírja az FTP elérést. Ezt kell megadnod a Windows FTP kliensének (pl. Total Commander). IP cím:port (az a négyjegyű), felhasználó, jelszó. Windows -ról ködösek az emlékeim, de úgy rémlik, hogy a TC -ben külön ablakban van a port és az alapértelmezett a 21 -es. Ezt kell átírnod a négyjegyűre.[ Szerkesztve ]
-
JohnD
tag
válasz Somatom #46390 üzenetére
Köszi, viszont újabb kérdést vet fel a telefonom esetén a dolog:
Én ezt a telefont (Samsung Galaxy A20e) ajándékba kaptam, viszont az illető Google fiókja van rajta, amit nem tudok törölni róla, mert nem ismerem az ő jelszavát és így nem is tudok bejelentkezni az ő fiókjába sem. Hogyan lehetne ezt törölni (valami spec segédprogrammal pl.)? -
JohnD
tag
Magát a telefont tudom használni, de pl. ha Samsung accountot akarom törölni, akkor a Gmail címre megy a jelszó ill. máskor is kéri a Gmail cím jelszót bizonyos esetekben ha jól emlékszem.
Ha a Samsung account menüpontba megyek, ott írja alapból a gmail címet. Nem tudom, az beléptetve van-e.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest