- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilemaster
csendes tag
válasz HoTaZo #46843 üzenetére
Általánosságban a Proton VPN és a Cloudflare WARP (1.1.1.1) Wireguard alapú VPN szerintem megbízható, az más kérdés hogy mi számít megbízhatónak. Főleg nyitott wifiken használom, ott nyújt valamennyi biztonságot.
A streaminghez ezek nem olyan jók, mert az ingyenes Protonban csak az USA, Japán, Hollandia szerverek érhetők el, a Warp pedig csak a saját vagy közeli országban található szervert választja ki automatikusan. Cserébe mindkettő korlátlan (a Proton tiltja a torrentet, a Warp-on megy de állítólag nem ajánlott).
Streameket a google-n érdemes keresni, bár ezek általában hamar megszűnnek, vagy nem túl jó minőségűek. Nem mindhez kell külföldi IP.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
Szia! Nálam van egy kis kocka "ne kérdezze többet" amit be kell pipálni a felugró ablaknál ahol felkínálja a "beállítás" és a "mégse" lehetőséget. Halvány de ha bepipálod és a "mégse" a válasz többet nem zaklat. Nyilván nem minden ROM esetében van ilyen lehetőség.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
crok
Topikgazda
válasz mobilemaster #46849 üzenetére
Az AdAway önmagában nem is fut root módban, gyak. csak szerkeszti a systemless hosts file-t. Az, hogy egyetlen alkalmazástól eldobja a teljes telefont a rendszer hát.. nagyon kevés esélyt látok hogy a problémád alapja kizárólag az AdAway. Meg kell nézni mi és miért dobja el magát és hogy soft vagy hard reset, nem mindegy, hogy a teljes hardvert eldobta-e vagy mondjuk "csak" a zygote-ot. Pl. restart után kér-e SIM PIN kódot.
Kb. ugyanazt tudom mondani amit a #46836-ben is: logcat meg ramoops és társaik. Mivel alapból tudod hogy mivel triggerelhető a dolog így könnyebb helyzetben vagy: egy PC-n indított logcat írni fogja mit csinál(t) épp a készülék mikor a trigger-t kiváltod és restart-ol. -
mobilemaster
csendes tag
Rendben, köszi a választ. Utánanézek hogy kell előcsalni a logot, és egyik nap kipróbálom, hátha ad valami hibaüzenetet ami javítható. Mindkét sim pinjét kéri, és az újraindítás utáni képernyőzár pint is. A háttérben futó appjaim mind bezáródnak, újra kell nyitni őket. Zygisk nem támogatott / ki van kapcsolva. (Nem tudom hogy pontosan mire jó, kell-e vagy érdemes-e engedélyezni.) [kép]
Majd jelentkezek, ha sikerül hasznos infót kiszednem a telefonból.
-
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy nehéz ügyben!
Adatvesztés nélkül szeretnék bejutni egy ismerősöm gyereke jelszavas telefonjába (Ő kért meg!)Nagyon hasonló a sztori ehhez, de azért pár kiegészítés:
- nem az én gyerekem
- nem minta, hanem karakteres kódEgy Samsung A21s (A217F/DSN) telefon a történet főszereplője.
- Android 11
- Szoftver verzió: A217FXXU5CUD6
- 128 GB tárhely (ami valószínű majdnem tele van főleg videókkal)Hiába a Samsung fiók féle távoli feloldás, a tulaj elmondása szerint ez biztos ki volt kapcsolva.
Azóta persze le is merült a teló és mire hozzám került már többször próbálkoztak.Miután hozzám került, a következőket sikerült kiderítenem:
- Google és Samsung fiók jelszavak elfelejtve (gépről böngészőből sikerült új jelszót beállítani)
- 2022 március óta nincs felhős backup, mivel már akkor megtelt az ingyenes tárhely
- Vészhelyzet üzemmódhoz kódot kér (állítólag, ebben indítva a telót nem kér kódot..)
- nem volt Smart Lock beállítva
- a segélyhívás tárcsázójában nem működik a *-os trükk (gondolom befoltozták már ezt a backdoor-t)
- Download módot nem sikerült előhozni
- Samsung távoli backup funkció se működik""adb shell rm /data/system/gesture.key"
Ez a megoldás tetszene, de recovery-ből ugye nem fogadja el (persze nem gesture.key, hanem, ami a karakteres jelszóhoz tartozik fájl)Van-e olyan lehetőség, amivel adatvesztés nélkül bejutok a telóba?
Akár recovery-ből vagy Fastboot módból?Olyasmin agyaltam, h készíteni egy módosított update.zip fájlt, ami ugye kitörli/átnevezi azt a fájlt, ami a képernyőzár jelszóért felel.
Ezt ugye recovery-ből ADB-n vagy SD kártyán rátudnám küldeni a telóra
Viszont ehhez én kevés vagyok...Előre is köszi!
ui.:
Egy ilyen tök jó lenne újabb telókhoz is: [link][ Szerkesztve ]
powerp4 --- Mobilon (2O~824~2I~3O) 12-22 óra között vagyok elérhető!! --- Aktuális hirdetéseim: https://tinyurl.com/2m3bmhwc --- Új szabályok a HardverApró-n (érdemes elolvasni!): https://tinyurl.com/yckdt3k3 --- Jelöld be magad a PH! térképen: https://terkeph.hangya.net
-
wjbhbdux
veterán
Samsungnál ha egy magyar romban vannak system-be épített facebook cuccok (amely permissionje miatt nem tudom telepíteni a revanced reklámmentesre patchelt messengert), vajon más országé van olyan ahol nem teszik ezt bele, vagy ez egységes?
sajnos csak tré root van a telefonomra ami kilövi az adb-t, inkább kihagynám hogy azzal gyomláljam.
/s
-
Mr Dini
addikt
válasz powerp4 #46855 üzenetére
Szia!
El kell, hogy keserítselek. Aligha lesz lehetőséged a PIN kód ismerete nélkül "felnyitni" az eszközt. Újabb androidokon már nem működik a gesture.key törlés, mivel konkrétan a userdata van titkosítva, amihez a kulcsot a PIN kóddal tudod visszafejteni. Ha ezt nem ismered, akkor hiába trükközöl, max "haszontalan" adatot fogsz tudni kinyerni. Pláne, hogy újraindult a készülék, tehát már a RAM-ban sem szerepel a visszafejtett kulcs.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
mobilemaster
csendes tag
válasz mobilemaster #46854 üzenetére
Megnéztem a logcat üzeneteket, rengeteg bejegyzés keletkezik, néhány perc alatt 100-200 ezer soros a txt. Így szűrés nélkül nem túl átlátható, de az újraindulás előtti néhány másodpercben nem találtam semmi egyértlemű hibát.
Viszont egy Certificate elég gyakran megjelent a logban, az újraindulás előtti utolsó bejegyzés egyike is az volt. Arra gondoltam, lehet hogy az AdAway által telepített User Certificate okozza a gondot, ami a beépített webszerveréhez kell. A telefon beállításaiban töröltem az AdAway Cert-et, utána próbáltam kifagyasztani a telefont, de nem indult újra magától. Eddig ha letiltani akartam a szűrést, akkor nagy eséllyel, szinte mindig újraindult, most többszöri ismétlésre sem. A logcatből pedig eltűnt az a bizonyos cert bejegyzés, szóval jó eséllyel ehhez tartozott. Talán megoldódott a probléma, és használható lesz az app. Érdekességként, az S9+on be van telepítve a cert, és nem okozott semmi gondot, igaz kicsit eltér az Android, Magisk, és AdAway verzió is a J6 2018-tól.
Köszönöm a segítséget, jó ötlet volt a logcat. Ha később is jelentkezik az újraindulgatás, letörlöm a programot, nem akarok jobban küzdeni vele.
-
crok
Topikgazda
válasz mobilemaster #46859 üzenetére
"és nem okozott semmi gondot, igaz kicsit eltér az.." -- pfff.. minden IS eltér, nagyon nagy változások voltak a kettő közt..
De legalább megoldódott akkor.
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok tanácsot adni, hogy Android 13 esetén, milyen beállítást kéne eszközölni, hogy a Facebook app jelezzen értesítési pöttyel az alkalmazás ikonon?
Minden más alkalmazásnál rendben működik, de a FB app megmakacsolta magát.Köszi
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
TeeJay
félisten
Sziasztok
Xiaomi Redmi Note telefonnál hogyan lehet külső mikrofont használni videófelvételhez a beépített mikrofon helyett? Bulihelyen legendásan fosh a Xiaomi hangrögzítése és egy nagy recsegés csak az egész zene a videó alatt. Vennék külső mikrofont amiből van jack dugós meg van type-c is csak ugye kérdés hogy kezeli-e egyáltalán a telefon vagy engedjem el. Kinek milyen ötlete van?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
svgyula
addikt
válasz TeeJay #46863 üzenetére
Ami neked kell az vezeték nélküli mikrofona link csak példa értékű. Nyilván ez is olyan mint minden más a minőség drága!
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
Samsung A32 5G-nél először csak időnként ment el a rezgés funkció, de most már állandósult. Ezt lehet valahogy szoftveresen orvosolni? Baromi zavaró, hogy nem működik...
Aurea mediocritas
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Két elég buta kérdésem lenne:
- hogyan tudok egy kontakt-ot kijelölni, hogy a hívása csörögjön hangosan még akkor is amikor a telefon némítva van?
- hogyan tudok alkalmazást kijelölni, hogy az onnan jövó értesítések legyenek hangosak még ha a telefon némítva is van?Samsung S23U telefonról van szó.
Köszönöm!
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz laci06 #46869 üzenetére
Google névjegyek és tárcsázó használata esetén a csillagozott személyeket van lehetőséged átengedni, ezt a "Ne zavarjanak mód" beállításai között teheted meg. [kép] Ugyanitt van lehetőség tetszőleges alkalmazásokat a kivételek közé tenni, de ez megtehető az adott alkalmazás beállításai között is. [kép] Mindez Android 13 esetén biztosan így van, a korábbi rendszerekre nem emlékszem.
:a:
-
AXisBOLD
addikt
válasz tordaitibi #46868 üzenetére
hát.. most letöltöttem egy appot ami folyamatosan rezegtetné, de semmi...
néha megnyekken, de csak egy rezgésre.akkor motor kaputt?
Aurea mediocritas
-
TeeJay
félisten
Ezek szerint halk jelet ad a telefon felé? Nekem pont az lenne jó mert olyan buliban vagyok az első sorban hogy amit a telefon mikrofonjával veszek fel videót az egy nagy recsegés csak mivel a Xiaomi legendásan nem tudja kezelni felvétel közben a túl erős hangot... Bezzeg iPhone Samsung Huawei meg minden más márkának gyönyörűen leszabályoz a mikrofon és normális hangot tudnak rögzíteni még baromi nagy hangfalak mellett is. Ha ez a külső mikrofon nem érzékeny annyira az pont jó lesz
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz mobilemaster #46849 üzenetére
Szia.
Én a napokban panaszkodtam , hogy random szerűen újra indul a telefonom. Igaz nem rootolt , de az AdAway app fent volt rajta egy ideje.
Olvastam a posztod és letöröltem az Adawayt, hátha nálam is okozta ezt a problémát.
Nem akarom elkiabálni, de ma még nem volt egyetlen újraindításom sem....Lehet , hogy ez volt a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
mobilemaster
csendes tag
válasz WhiteWalker #46877 üzenetére
Szia!
Láttam a hozzászólást, de nem volt semmi tippem. Lehetéges hogy tényleg van valami bug az AdAway-ben? Érdekes hogy root nélkül is okozhat fagyást. Azt esetleg nem tudod, hogy valamilyen Cert be lett-e telepítve általa? A telefon biztonsági beállításai közt, a felhasználói cert-eknél lehet megnézni, legalábbis az én Samsungomon. VPN módban volt használva a reklámszűrés, és a legfrisebb app verzió volt fent?Bízzunk benne hogy megjavult a telefonod, bár nem mernék rá megesküdni hogy ez okozta. (Nálam mindig root jog kérése után indult újra azonnal.) Viszont a jó hír, hogy azóta nekem se indult újra a telefonom. A reklámszűrés pedig elég jól megy, Via böngészőben javascript, cookie, kép, keresési javaslatok tiltva, a mobilnet hasít, egy pillanat alatt hozza be a szöveges oldalakat. És alig viszi az adatforgalmat, lehet útközben olvasgatni
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz mobilemaster #46878 üzenetére
Fogalmam sincs , hogy a háttérben mit telepített vagy nem. Én hozzá se nyúltam , még egy listát se adtam hozzá. Erről nem tudok nyilatkozni, sajnos.
Nekem az AdGuard DNS van beállítva szűrésre a privat DNS-nél + a Soul böngészőt használom. Eddig reklámot nem láttam
-
aktív tag
válasz Mr Dini #46858 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a válaszod!
Akkor jól sejtettem, hogy lehetetlen...Meg is mondtam a tulajnak, persze nem örült neki...
Azt javasolta vigyük el vmi hacker-hez, aki feltöri
Egyébként létezik olyan etikus hacker, aki ilyesmivel foglalkozik?Mivel ilyen ismeretségem nincs, így inkább hagynám a dolgot
powerp4 --- Mobilon (2O~824~2I~3O) 12-22 óra között vagyok elérhető!! --- Aktuális hirdetéseim: https://tinyurl.com/2m3bmhwc --- Új szabályok a HardverApró-n (érdemes elolvasni!): https://tinyurl.com/yckdt3k3 --- Jelöld be magad a PH! térképen: https://terkeph.hangya.net
-
mzso
veterán
Helló!
Láma kérdés, de hogy derítem ki a SIM számát? Fogalmam sincs mi a száma a másodlagosnak, de most kéne Az "a telefonról" szekcióban csak annyit mutat, hogy ismeretlen.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
mzso
veterán
válasz Viktor0610 #46883 üzenetére
Hm. Szóval szolgáltatónként van opció. Kösz. (Gondolom ha még a digi saját hálózatán menne a másodkártya akkor nem is működne a *#9# )
Fura, hogy az android nem tudja megállapítani, még azután sem, hogy volt hívás.(#46882) rjg
Nagyon végszükség esetén, ha van pénz, ötletnek jó. -
-
crok
Topikgazda
Megcsörrentesz bárkit a SIM-ről számküldéseel és megvagyunk, a nem fogadott hívás megmondja a számot.
Amúgy nem, nem fura, a SIM ha nem tartalmazza akkor mégis a tenyeredből olvasná ki? Jó, felhívnak és a bejövő hívásnál megnézed ki volt a hívott a RIL szerint - ja, ha meg átirányított hívás akkor a hívás az átirányított számtól jön, akkor honnan tudná hogy tényleg a SIM-et hívták és nem egy átirányított hívás? Erre is van módszer de nem triviális. Egyedül az SMS-t nem lehet "átirányítani", ott egyértelmű lesz ha a SIM-ről valakinek írsz egy SMS-t hogy kitől jött.
Pl. a T-s kártyákba bele van írva a SIM-hez tartozó telefonszám (MSISDN, ugyanis volna rá mező a SIM-en), onnan "tudja magától" a rendszer (vagyis nem kell tudja hogy van összefűzve az IMEI + IMSI && ICCID + MSISDN mert az MSISDN meg van adva a SIM-en magán).
A Digi-nek meg van ügyfailkapuja, belépsz és megnézed milyen szám tartozik az előfizetéshez - ha meg véletlen több is van max. kimakkozzátok melyik a többi és akkor marad egy ami "ismeretlen" bár ezt se értem hogy lehetne ismeretlen ha már egyszer ügyfail vagy (vagy ha nem te akkor az akié a SIM, cégnél is van aki ezeket kezeli, nem?).
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Oid
aktív tag
Hello,
mai érdekes jelenség: A70-es telefon a fiók aljáról kivéve, töltőre téve egy idő után vett fel töltést. Hazavittem, játszani jó lesz alapon, egész éjszaka töltőn volt, de reggelig csak 24-%-ig ment fel. Magammal vittem a céghez, másfél óra út alatt egy százalékot merült, ez is ok. Beérve töltőre tettem, 65w-os adapteren c-c kábellel nem töltött egyáltalán, USB a-USB c kábellel csigalassan, de tölt. Reggel óta 34%-ig ment fel.
kérdésem: hol lehet a hiba? Akksi? Töltésvezérlő? Minden is? -
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz Dr. Oid #46887 üzenetére
4 éves telefon, ki tudja mennyi fiókidővel, fiók előtt jó volt? Az álmoskönyv szerint 99,99% hogy akksihalál.
(Én spec biztos nem aludnék nyugodtan mellette, inkább napközben próbálnék adni neki úgy, hogy ki van kapcsolva, de a kezem mellett van, hogy lássam/érezzem ha forrósodik vagy puposodik). Mérlegelni kell, hogy akksicsere megéri-e vagy gazdasági totálkár...Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
tordaitibi
veterán
válasz AlyrArkhon #46893 üzenetére
Én úgy tudom, legalábbis régen így volt, de majd helyesbítenek.
2,7V alá merült akkuval a készülék halottnak nyilvánítja az akkut és nem engedi tölteni, ha 2 hétig is van töltőn.
Ez alatt indulnak be, 2,4-2,5V környékén olyan folyamatok a litium alapú akkukba hogy a töltésnél átüt a szeparátorfólia és pukkan vagy gyullad a zárlattól.
Ha viszont vette a töltést, akkor elvileg nem szaladt le 2,7-2,5 voltra, akkor viszont mennie kéne a teljes töltésnek.
De a fene tudja, milyen alapon működnek ezek már. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz AlyrArkhon #46893 üzenetére
hát ez az.manapság 8-9k egy akku, csak jó lenne tudni, hogy az megoldja-e...
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Olyan gondom volt, hogy valami a chrome-ra folyamatosan különböző reklámokat küldött,naponta kb 25-30 új megnyitott lap...
Tanácsolták itt páran, hogy teljesen tisztitsam le a Chrome-ot, megcsinaltam mindent,eredmény ugyan az, jöttek a reklámok.
Tegnap lett elegem az egészből, Chrome-ot kikapcsoltam,és helyette a Brave-et kezdtem használni.
Kb 1 nap után helyzrt ugyan az, annyi hogy most Chrome helyett a Brave tolja a reklámokat az arcomba.
Van valami módszer, amivel rá tudnék jönni, mi lehet, vagy csináljak egy hard reset-et?
Köszi előre is -
crok
Topikgazda
válasz d3tox1c #46896 üzenetére
Hm.. még az első kérdésed után a válaszomban linkeltem a Logout írásom ezzel kapcsolatban - ezek szerint vagy el se olvastad vagy megnézted de úgy se találtad meg mi nyíttatja meg a teljes képernyős reklám oldalakat?
Kéretlen-, felugró-, egész ablakos és értesítéses reklámok törlése Androidon[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz d3tox1c #46898 üzenetére
Egyik említett ad detector (4 is van) se talál semmit (az AdAway se?) és a Google féle myactivity / tevékenység oldal se mutatja mi volt aktív mikor felugrik? Kértél új reklámazonosítót és úgy is? Play Store-ban az alkalmazáslistát ABC helyett utoljára aktívra állítva sincs ott olyan alkalmazás ami gyanús?
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Redmi note 9 telefonnak tönkre ment a képernyője. Van valami mód, hogy TV-re vagy gépre kötve láthassam a rendszert? Pár adatot szeretnék leszedni róla. (kijelző cserére már nem költenék rajta)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest