- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
Ha ez igaz,már pedig az...az új navi(rnda3) csak a vége felé kerül a boltokba..
-
Busterftw
veterán
válasz ScomComputer #57851 üzenetére
Hat az pont Karacsony.
Arra kinn lesz a 4080 is es lesz az Nvidianak majdnem egy teljes honapja a piacon ami Karacsony elott eleg jo elony lehet. -
Aprósólyom
addikt
válasz Petykemano #57844 üzenetére
Itt van egy 4 napos AMD blogbejegyzés (2022.09.19) Sam Naffzigertől (AMD):
Advancing Performance-Per-Watt to Benefit GamersRX 6500 XT 4GB 169 USD
RX 6600 (non-XT) 239 USD
RX 6700 XT 379 USD
...stb.
Jevons paradox
-
veterán
válasz Aprósólyom #57853 üzenetére
Ez lett cáfolva asszem.
-
Aprósólyom
addikt
válasz Aprósólyom #57853 üzenetére
A valós kérdés, hogy be tud-e gyűrűzni a kereskedelmi forgalomba, hiszen le kell küzdeni a meglévő készleteket és a használt piaci bővülő kínálatát.
Ha kereskedelmi szereplő lennék betenném ezeket a kártyákat a karácsony előtti hajszába és már csak jövőre tenném elérhetővé a következő gent, vagy hogy legyen karácsonyi újdonság, akkor az RDNA3-t bitang magas nyitó áron adnám, ahogy az nVidia is csinálja az RTX 4000 sorozattal. Ha nem tenném, akkor jól kicsesznék magammal... A kereskedelmi szereplők pedig nem restek egyeztetni ilyenekről... közös érdekük.
Közreműködtek egymással a gyártói és kereskedelmi szereplők, hogy az árszínvonal irreális szintre emelkedjen és most nincs más megoldás számukra, csak előre.
Ha a vásárló hülye, kifizeti a magas árat ők meg dörzsölik a tenyerüket. Ha a vásárló nem hülye, nem megy bele ebbe a játékba. Belezakózik 1-2 cég, de majd jön helyettük másik, viszont ilyen szenárióban legalább lenne esély az árszínvonal normalizálódására.Ha végül tényleg 110K lenne egy 6600 (non-XT) kategória, akkor arra lehetne mondani, hogy figyelembe véve a gyártástechnológia drágulást, inflációt, stb.. Ez nagyjából normálisnak lenne mondható.
Ne felejtsük el, hogy 2020 elejéig-közepéig egy RTX 2060 100K alatt volt. Lehetett kapni 90K-ért is, miközben ezek már felstrófolt bányász árak voltak.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
ooops... my bad, bocsi. A kép jobb alsó sarkában írva vagyon, hogy az árak a legalacsonyabb newegg árak.
De akkor ez rohadtul félrevezető. (Ahogy az AMD mindig is szereti tolni a PR-t.... ) Mert a kép szerint Szeptember 15-én a legolcsóbb RX 6600 239 USD. Az mára Szeptember 22-én 273 USD.
Kamuszar, PR bullshit.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Aprósólyom #57857 üzenetére
Oh my gosh UK newegg árakat néztem... Tényleg van 239 USD+VAT-ért 6600. Amerikában.
Szerk.: Lehet megiszok egy kávét...[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
veterán
válasz Aprósólyom #57857 üzenetére
Jo de valojaban hivatalos csokkentesrol nincs szo, majd lesz
-
ScomComputer
veterán
Ez se lesz "keskeny" ahogy falun mongyák e... [link]
-
Mumee
őstag
válasz ScomComputer #57861 üzenetére
Ada Lovelace - AMD RDNA 3 BOM összehasonlítás
[link] -
Alogonomus
őstag
Nagyon jó a cikk. A valószínűleg legfontosabb megállapítása pedig, hogy a piaci részarány változását az fogja meghatározni, hogy az AMD a leszerződött waferek mekkora hányadát használja majd gaming GPU előállítására. Az AMD fő ellenfele az Intel, és az elsődleges cél az Intel piaci részesedésének a visszaszorítása a CPU-k területén. Az Nvidia piaci részesedésének a célzott betámadása az RDNA 2 alatt sem volt prioritás, hanem inkább az új konzolokhoz gyártották az APU-t. Az Nvidia dGPU piaci részesedése magától szép lassan lecsökken majd a jelentősen magasabb BOM következtében, mert az AIB gyártók inkább a több profitot termelő RDNA 3-as kártyákat fogják összeszerelni, és csak a szabad időben fognak a kevesebb profitot jelentő Lovelace kártyákhoz fordulni.
A cikkben szereplő BOM ráadásul deklaráltan nem is számol a PCB és az arra kerülő egyéb alkatrészek, valamint a hűtési megoldás költségével, amik csak növelni fogják a különbséget. Lényegében csak a GPU és a VRAM kiad már 20-30% felárat a Lovelace esetén. -
Petykemano
veterán
Hmmm, hát én azért nem.bántam volna, ha kiteszik legalább intervallumban a dollárban számolt költségeket.
Így annyit tudunk meg, hogy a Navi31 mintegy 15-20%-k olcsóbb lehet a 4090-től, a Navi 32 szintén mint a 4080-16GB. És a navi33 tényleg olcsó, akár 30%-kal is olcsóbb lehet, mint az Ad106. Ezek egyébként nem kevesek, bárcsak ekkora ármükönbözeteket is látnánk.
Csakhogy ugye azt nem tudjuk még, hogy ezek miképp viszonyulnak majd teljesítménben egymáshoz. És azt sem, hogy egyébként ehhez képest az Ada árak túlárazottak-e jelenleg, vagy reálisak.Tehát minden lehetőség benne van
- ha az Ada túlárazott (mondjuk 20%-kal, kipörögjön az Ampere) és valójában lényegesen olcsóbban előállítható és ma már eladható lenne ennyivel olcsóbban is és az AMD még annál is olcsóbb, miközben versenyképes, akkor abból az következik, hogy az Ada áráNak 2/3-ával is előrukkolhat.
- ha viszont az Ada nem túlárazott és az AMD amennyivel olcsóbban előállítható, annyival gyengébb is, akkor kijöhet az az árakban , hogy végülis amennyivevel olcsóbb, annyival gyengébb is.Annyi viszont kiderült, hogy felsorolt a BOM költségek közül a legsúlyosabb a lapka
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz Alogonomus #57864 üzenetére
Azért ehhez több észrevételem lenne.
1, Az fogja meghatározni, hogy AMD mennyire fog beárazni. 20 % piacrészből a fejlesztési költségek visszatérülésére sokkal nagyobb hányad megy rá az MCM előállítása olcsó de kutatási fejlesztési költsége biztos nem volt az. A Cikkben jensen nyilatkozata erre is kitér.A piaci részesedés nem a BOM miatt csökkenhet hanem az árazás miatt. Nvida is megteheti hogy nem 60 % haszonkulccsal dolgozik hanem 40 % kal,ha úgy látja hogy szükséges, kérdés ők ezt akarják e és hogy AMD akarja e hogy kevesebbet keressen az RDNA3 kártyákon az mellett kérdés még mindig a teljesítmény.
Valamint ne felejtsd el hogy speciális helyzet van. Mindkét céget ( igen AMD-t is) nyomja az előző generációs készlet.
Jelenleg szerintem piacrészesedében sokkal nagyobb potenciál van az előző generációs kártyák olcsón való kiárusításában lásd 700-800 dolláros 6900xt vagy 3080Ti-3090.2,Az Asus/ Giga 20- 25 % haszonkulccsal adja el az Nvidia kártyákat az EVGA-t ne vedd alapnak az egy nagyon kis része volt az AIB partnereknek főleg Amerikában volt piacuk. vannak olyanok, akik valószínűleg az AMD-n keresnek kevesebb pénzt és an olyan AIB partner aki Nvidia kártyákon keresi a több pénzt és nem a mennyiségi eladások miatt hanem mert sok egyéb piacon is érdekeltségük van egymással. A JPR diagramm mint utólag kiderült egy előrevetített alapult és több éves volt, az utolsó 2-3 év adatai tippelve voltak.
3,A Cikkben számolnak/ kitérnek a PCB vel és a memória árakkal is lejjebb bár a GDDR6x biztos drágább.
4, nem lesz számottevő különbség a mostani állás szerint a hűtés kialakítás és a fogyasztás szerin tegnapi felvételeken 3-4 slotos 7900XT ket lehet látni 400 W+ fogyasztás kerettel. [link]
Ha AMD átlagosan 20% kal kevesebb pénzért állítható elő akkor kérdés hogy ebből majd mennyit fog neked adni az AMD és hogy Nvidia az Ampere készletek csökkenése után mekkora haszonkulcsról mond le.( csökkent e árat)
10 % ár különbség azonos raszter teljesítmény mellett de kisebb RT, meg pár ficsőr elmaradása nem lesz elég megint csodákra ezért lenne jó tudni a valós teljesítményt is az árazás mellett.Én azt gondolom hogy pofára esés lesz/ volt mindkét oldalon, de ne legyen igazam.
A másik forgatókönyv hogy Jensen túloz és hárít a szar marketing fogás miatt amiben 4060-70 helyett 80 nak neveznek egy 900 dolláros kártyát ami valószínűleg hátráltatná a 3080 fölötti SKU-k eladását. Azt gondolom ez ( is ) van főleg a háttérben nem pedig csak a BOM emelkedése.
Gondold végig ha ez a kártya most kijön 4060-70 néven 5-600 dolláros áron senki nem venne 3080 és az fölötti SKu-t ennek a piacra kerülésével. bevállalták szerintem hogy lenyomják a torkunkon a nagy készletezés miatt , aztán nem sikerült. legalább is remélem nem veszik meg az emberek.Petykemano: +1
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Alogonomus
őstag
1. Az AMD-nek a gaming GPU (RDNA) szegmens meglehetősen kis része, ami ráadásul erősen támaszkodik a professzionális (CDNA) és CPU szegmens kutatásaira (például a jelenlegi előny nagy részét biztosító Infinity Cache és chiplet felépítés is onnan származik). Nem a gaming kártyákkal kell visszahozniuk a fejlesztési költségeket.
Nvidia megteheti, hogy csökkenti az árazást, de az AMD gond nélkül követni tudja az árversenyben, mert sokkal alacsonyabb az RDNA 3 tényleges bekerülési költsége. Ráadásul az AMD számára sokkal kevésbé lényeges a gaming kártyákból származó bevétel, mert nem azok jelentik a céges bevételek nagy részét. AMD elvan valószínűleg 10-20% haszonnal is, ha a piaci részesedését szeretné növelni, viszont az Nvidia számára a 60% helyett 40% haszon már a céges bevételek jelentős csökkenését okozná. Persze amennyiben nem tolja háttérbe az Nvidia is a gaming kártyákat a professzionális termékekkel szemben. A bemutatón is látványosan a professzionális alkalmazási területekre fókuszált Jensen.
Az egyértelmű, hogy a boltokban és bányászoknál levő kártyák tömege határozza meg még legalább jövő nyárig a gépekbe kerülő kártyák megoszlását, és az az Nvidia számára kedvezőbb, mert AMD kártyákból boltokban is sokkal kevesebb van, bányászgépekben pedig túlnyomó többségben az RDNA 1 és azelőtti generációk kerültek, és azok közül nagyjából csak az 5700 XT lesz érdemi opció az idén érkező játékokhoz, ha nem számoljuk a "versenyzős" és "lövöldözős" játékokat.
2. Összességében biztosan van AIB, aki többet keresett az Nvidia termékvonalon, mint az AMD termékvonalon, de ez a bányászok miatt történt, mert a szélesebb memóriabusz miatt a bányászok az Nvidia kártyákat keresték.
3. PCB árakkal kapcsolatos számolást nem találtam a szövegben, pedig biztosan más komplexitású (rétegszámú) PCB kell a kb 20%-kal (450 vs. 375) magasabb fogyasztású kártyákhoz.
4. 7900 XT-ről felvételt még nem láttam, csak render tippet. Ami nagyon valószínű, hogy alapesetben valahol a 6950 XT 375 wattja környékén lesz a fogyasztása, míg a 4090 450 wattos fogyasztással érkezett. Az persze elképzelhető, hogy több AIB nem fog külön hűtést tervezni, hanem "rácsapják" a 4090-hez tervezett hűtőt, és azzal elhúzzák a 450 wattos határig plusz 10-15% teljesítményt nyerve. RDNA 2 esetén is ezt csinálták. A Sapphire, Powercolor, XFX és egyéb AMD-exkluzív AIB-k valószínűleg gyártanak külön 2,5-3 slotos hűtőt a 375 wattos szinthez is, míg a mindkét oldalra gyártók talán az eggyel kisebb Nvidia modell hűtőjét teszik majd a tuning nélküli AMD kártyákra.
Az árkülönbségen túl az is számítani fog a vásárlásnál, hogy a vásárló gépébe mekkora kártya fér bele, valamint mekkora hőmennyiséget tud kiszellőztetni a gépházból. Az ilyen kártyák már egy új szintet képviselnek, és a többi AIB kártyái is hasonló méretűnek tűnnek.
-
félisten
válasz Alogonomus #57868 üzenetére
ugyan ez igaz az nvidiára is, hisz a legnagyobb professzionális GPu gyártó . a fejlesztési költségek náluk is eloszlanak de AMD nél hatványozottan igaz hogy a fejlesztési költségek jóval nagyobb összege hárul rá kisebb eladott mennyiségre, profitra. tehát a K+F egy eléggé kétesélyes tényező a kis piaci résszel rendelkező gyártóknál.
Természetesen ezt be kell vallaniuk ha valóban növekedni akarnak .
A PCB a dupla oldalas ramkialakítás miatt volt kérdőjeles, amit most már elhagynak.
Pont EVGA gyárttatta amúgy a legtöbb rétegszámú nyákokat, Asus , Giga , MSI tömeggyártók, PCB be is max annyit tesznek bele amennyit nagyon kell. Nem fognak/ szoktak nagyon egyedi tervezést és gyártást alkalmazni, most meg főleg spórolni fognak .Amúgy biztos hogy drága egy 4090 előállítása és hűtése, VRM köre.Én azt gondolom tényleg az árazáson, teljesítményen( ezt a kettőt egybenézve) és a mostani generáció kifutásán múlik most minden .
Egy lehetőség van AMD kezében a legtöbb ember szerint, (szerintem is ) de én hozzá teszem hogy viszont nagyon sok dologra nem látunk rá még ezért több esélyes a dolog.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Volt kérdés, hogy van-e felvétel a Radeonról... Nos, olyan nincs, ami publikusan megjelentethető, de a render helyes. [link] - Én ezt a hűtőt láttam egy korábbi fotón, ami sajnos meg van jelölve, így nem adható ki, de lényegében annyi volt a különbség, hogy az a fehér sáv vörösen világított.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Petykemano
veterán
Ez úgy ránézésre közel akkorának tűnik, mint az nvidia szörnyetege.
Indokolt a túlhúzás, fogyasztás miatt, hogy versenyképes legyen?
Vagy van benne egy olyan jelenség is, hogy ha nem hasonlóan komoly (és drága) hűtővel állnának elő, akkor az emberek nem is hinnék el, hogy versenyképes teljesítményt tud nyújtani?Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #57871 üzenetére
Már mindegy. Van egy új kép, és ott már nem így néz ki. Szóval valamikor lecserélték. Azt nem tudom, hogy ez mennyire külső változás, mert lehet, hogy alatta a borda maradt ugyanaz. Bár így zacskón keresztél nézve, még mindig hasonlít a mostanira.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Spizzi
tag
Láttam egy pletykát egy küldöldi videóban miszerint a Navi 32 (7800XT) 12 GB memóriával, 192 bit-es busszal jön, 10%-al erősebb a 3090-től és mindezt $550-ért. Ha ez igaz, és az itthoni ára is megállna 300-ba szerintem nem egy rossz vétel.
7900XTX / 7800X3D / 32GB 6000MHz
-
Callisto
őstag
válasz Spizzi #57874 üzenetére
Ha ez igaz túl nagy jövőt nem jósolok AMD következő GPU generációjának, mert szánalmasan kevés lesz a 7900XT a 4090-hez akármennyit is fogyaszt vagy fog kevesebbe kerülni.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Alogonomus
őstag
válasz Callisto #57875 üzenetére
A pletykált paramétereket alapul véve az a kártya egyértelműen az RTX 4080 12 GB és a beragadt különböző RTX 3080-as kártyák csábítóbb alternatívájaként kiadott kártya lenne, mert olcsóbban és nyilván jelentősen kisebb fogyasztásból biztosítana RTX 3090 fölötti teljesítményt.
Abból a kártyából nem igazán lehet következtetni a csúcs Navi 31 képességeire, hacsak annyiból nem, hogy a 12 GB VRAM inkább felezett Navi 31 "szagú", vagyis a teljes Navi 31 GPU erőforrásainak a felével rendelkezik, és úgy ki is jön a teljes Navi 31 GPU előző generációhoz képest duplázódó teljesítménye. -
Spizzi
tag
Voltak más kártyák is, csak azért emeltem ki a 7800 XT-t mert úgy gondolom, hogy ezzel a teljesítménnyel ezen az áron egy jó deal, mint ahogy előttem is fogalmaztak az emberek jelentős részének bőven elég lenne. Ha igazak ezek a pletykák akkor viszont érdemes várni Q2-ig, lesznek még finomságok. Csak jelenleg még a sok a ha...
A Navi 31-et különösebben nem féltem, az árképzésen látszik, hogy előfordulhat akár az is, hogy 2x drágább mint a 32 ami ugye alapból erősebb lehet mint a 3090. Itt nem az a lényeg (legalábbis nekem), hogy az NV milyen über powert tud kiadni egy 4-5 éves városi kisautó áráért hanem, hogy lesz újonnan is félmillió alatt kártya és nem kell meghunyászkodni annak a gyártói trendnek hogyha nincs ingered kifizetni egy kéthetes ibizai nyaralás árát akkor marad a prevgen.
Itt a táblázat btw.:
-
veterán
Azt lehet tudni már ,hogy a RDNA3 karik is az új 12pines csatival jönnek -e majd , vagy marad a 3x8pin ?
-
félisten
válasz Spizzi #57879 üzenetére
Gondolom azért lesz Nvidiánál is 4080 alatt kártya ilyesmi árban, meghunyászkodni nem kell senkinek amúgy sem. Kérdés mennyi ramot tesznek rá.
Ha ez a teljesítmény /ár táblázat igaz akkor kb 10 % kal lesz olcsóbb az AMD azonos raszter teljesítményen. de a felső házban meg drágább vagy egy áras lesz mert 7950 a 4080 16 GB-tal van kb pariban e szerint.( gondolom játék függő lesz )[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tápcsatiban:
Navi 33: 1x 6 tűs
Navi 32: 6+8 tűs
Navi 31: 3x 8 tűs
Memória:
Navi 33: 128 bit - 8 GB (16 GB custom opció)
Navi 32: 256 bit - 16 GB
Navi 31: 384 bit - 24 GBSenki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Spizzi
tag
Kb. 4080 16G szint, bár ezt nehéz megmondani egy NV marketing film és egy neten talált Radeon táblázat alapján még most. Navi 31 elv. 24 GB memót kap, azt, hogy ez most az 00/50/70 közül melyikre érvényes nem tudom, de nem lennék meglepve ha csak a 70. Arányaiban kétlem, hogy olcsóbbak lesznek a konkurencia bizonyos modellével pariban lévő darabok. A show-t a 3070-3080 árban árult 3090Ti körüli kártyák fogják elvinni.
Enthusiast-oknak vagy hogy is fogalmazott az öreg sunyi ferdeszemű jobb lesz a GeForce, mint ahogy eddig is igazából az elmúlt 10 évben, legalábbis működik még mindig a Stockholm szindróma.
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Milyen hazai árakra számítotok? (drága: ok)
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Alogonomus
őstag
Az elején szinte biztosan elrugaszkodott árak lesznek. Az RX 7900 XT mondjuk 1,5 millióért, RX 7900 pedig 900 ezerért.
Jövő tavaszig normál áron valószínűleg nem lesz új kártya. Utána pedig az árat az határozza majd meg, hogy a kártyák erősségei (fogyasztás/méret/SAM/IC), vagy a gyengeségei (CUDA/NVENC/DLSS) válnak fő vásárlási szemponttá. Az is fontos kérdés, hogy az új címekben alkalmazott raytracing mennyire fekszik majd az RDNA 3 kártyáknak. -
KillerKollar
őstag
válasz Alogonomus #57894 üzenetére
Biztosan nem, a 4090 lesz kb 850-900k nálunk (max az első pár hétben lesz 1 millió fölött), aminek állítólag magasabbak a gyártási költségei, az AMD tuti alá fog valamivel árazni, szerintem 700-800k lesz a csúcs kártya.
-
Alogonomus
őstag
válasz KillerKollar #57896 üzenetére
Az RTX 3090 most 480-500k, RTX 3090 Ti pedig 600k. Ezek pedig már a használt kártyák által lenyomott árak.
Az RTX 4090 "állítólag" az RTX 3090 Ti-hoz képest sima helyzetben némileg dupla teljesítmény alatt lesz, míg raytracing esetén dupla-tripla teljesítményt nyújt. Persze a független tesztek után tudunk biztosat, de az eddigi állítások alapján simán érhet a vásárlóknak dupla árat, és ehhez jön még hozzá a kezdeti időszak "milking" felára.
A csúcs Navi 31-ről szóló pletykák is hasonlót ígérnek, csak lényegesen alacsonyabb fogyasztásból, és raytracing esetén határozottan alacsonyabb bázishoz mérve. Szóval a fő kérdés az lesz, hogy az RTX 4090 fogyasztásáig felhúzható lesz-e az RX 7900 XT, és az mennyi plusz teljesítményt fog eredményezni az AIB kártyák esetén. Ja meg plusz a SAM 10-20% teljesítménye a már PCI-E 5.0 és DDR5 segítségével. -
Pkc83
őstag
válasz Alogonomus #57897 üzenetére
"Az RTX 4090 "állítólag" az RTX 3090 Ti-hoz képest sima helyzetben némileg dupla teljesítmény alatt lesz"
Ezt én elég erős fenntartással kezelném mert eddig sosem tudtak az előző genes csúcskártyára ráduplázni teljesítményben sőt még a közelébe se voltak. Szóval ezt szerintem most sem érik el max valamilyen szintetikus teszten ami meg sehová nem számít.
-
KillerKollar
őstag
válasz Alogonomus #57897 üzenetére
Raszter teljesítményben talán képesek lesznek megfogni a 4090-et, de ray-tracingben szinte biztos nem + a fícsörök (DLSS 3 pl) meg az erősebb brand, kb meg kellene gyaláznuk az Nvidiát, ahhoz, hogy föléjük tudjanak menni árban, ezt kétlem, hogy megtörténne. Fogyasztásban valamivel jobbak lesznek (375W vs 450 ha lehet hinni a pletykáknak), de ennyi. Olcsó nem lesz, de valamivel olcsóBB, 1.5 misi meg a 4090 se lesz nálunk. Most kb 430 a dollár, 1600 dodó a 4090, az 688.000 Ft, erre ráteszel még 27%-ot az ÁFA miatt és lesz belőle 873.760 ft ha beállt az ára, megjelenés utáni első 2-3 hétben ez lehet 1 millió is, mert early adapters fee, meg ugye a vadabb AIB kártyák (pl Strix, Suprim X) mindig picit drágábbak. De ja szerintem 900-ban meg fog állni a 4090, a Navi 31 meg valamivel alatta lesz (750-850k ha beállt az ára).
-
Busterftw
veterán
válasz KillerKollar #57899 üzenetére
Szerintem meg pont forditva, mert raszterben sosem volt az, hogy duplaztak, csak hoztak azt a bizonyos 20-30%-ot.
De a demok alatt sem mutattak kb raszter osszehasonlitast, minden DLSS 3 Performace modeban kellett erteni.
Ami raszter teszt kikerult meg nem volt hatalmas ugras.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest