Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #2634 üzenetére

    Lehet, hogy viccesnek tűnik, de nagyon nem az. Az OEM gyártók mindent a szabvány szerint készítenek, mert azért vannak ezek kitalálva, hogy a működés az egyes részegységek között biztosítva legyen. Az ATX szabvány jelenleg kötött hőelvezetési mutatókkal rendelkezik, vagyis egy szabványnak megfelelő házban 300 watt az a hőmennyiség, amit el lehet vezetni. Az SLI az más tészta, mert a hő nem egy pontból keletkezik, de az NV be is vezetett egy SLI matricát a házakra, amit nem sok termék kap meg. A CM-nek és a TT-nek van ilyen háza. [link] - írtunk is a gyártók véleményéről. Egyelőre ez a szélcsatornás dolog tűnik értékelhetőnek, és a tesztprotokoll 40 fokos környezeti hője mellett nem fagy az SLI. Az OEM gyártók, is hasonló körülmények között tesztelnek, mert nem az a cél, hogy az otthoni körülményeket szimulálják, hanem azoknál durvább kell. Ha ott átmegy a rendszer, akkor nagyon nagy eséllyel otthon sem lesz baj, hiszen szelídebbek a körülmények.
    Ilyen hőmérsékleti viszonyok között egyébként minden csúcskártya megbukik CF/SLI kiszerelésben. Nem erre találták ki az normál ATX házakat. Mind a keletkező hő veszélyes a felhasználóra, továbbá a stabil működés sincs meg.

    Én ezt gyökeresen másképp hallom, sőt látszik is. Egyszerűen az AMD semmit nem költ a fejlesztői projektekre és hardvereket, valamint fejlesztőket adnak. Az NV inkább költ, és effekteket vásárol a játékba. A DX11-es címek arányából látszik, hogy melyik a kedvezőbb stratégia. Mind anyagilag, mind a támogatott játékok tekintetében. A legjobb dolog pedig, hogy nincsenek a felhasználók hülyének nézve, mint a Mafia 2 cloth moduljánál. De nyilván az NV-nek ezért kell költenie ezekre, mert épeszű fejlesztő csak úgy nem rak a programba limitációkat.
    De, hogy számszerűen is itt legyen: eddig 10:3 az arány az AMD javára a megjelent DX11-es címekben. Idén még elvileg jön a Kylin MMO, de azt nem számoltam bele. Meg a jövő év elején a Deus Ex HR sincs benne. Ezenkívül még van 4 cím az első félévben, amit szintén AMD hardveren fejlesztenek a Gaming Evolved programon belül. Azok is kiderülnek később. Pletyka szinten tudom mondani, hogy köztük van a Duke Nukem Forever.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák