Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Omli85 #4943 üzenetére

    Tudom, de nem iszok, nem dohányzom, nem bulizom, moziba is max. havi 1xer ha viszem a párom, étterem is max gyorskaja (de vagy párszázas menü, vagy 1db bigmac :DDD ), szóval lehet mégiscsak fillérb@szó leszek én, mert most h húgom 4 hónapra kiment külföldre, az ő kocsijával mászkálok, mert csak 5litert eszik, és nem 8at :)) , ergo csak a hétvégi ingázásokon havi 6ezret fogok ;]
    Pesten robogóval mászkálok, olcsóbb mintha diákbérletet vennék (+ nem érintenek a dugók és a sok göthös nyomorgó ember, bár a kezdeti beruházás igényel egy kis tőkét), a felnőtt bérlet áráról nem is beszélve.
    A lakásban sem égetek minden villanyt a szobában, elég 1 izzó a 3ból. Egyedül a fűtésen nem spórolok, pedig lehetne, mert 2 évig éltem németben, ahol 17fok volt a szobában, és simán hozzá lehetett szokni, de most 23-24közöttre van állítva (+ nyárra még a klíma is be van üzemelve).
    Egyetem mellett napi 4-8 órát tudok játszani, vegyük napi 6 órának, ilyenkor most a procituning nélkül fogok 60W-ot játék alatt (195W helyett 130W-ot kér), egyébként pedig ha 24/7-ben hagyom menni a gépet (ami évekig így volt, mostanság már nem, de azért számoljunk csak így), akkor ott 30W-ot fogok. A kettő együtt éves szinten 20ezer Ft a kalkulátor szerint úgy, hogy semekkora hátrány nem ér a gép használata közben, csak egy pár perces finomhangolás az egész. HA kiszedném a ventillátorokat, lekapcsolnám a fényeket, kihúznám az évente 1xer ha használt dvd-írót, a winyót pedig kukáznám (mert régi és hibás is), akkor lefaraghatnék további 30W-ot, akkor pedig évi 32ezer Ft-ot fognék 24/7-ben --> 1,5 év alatt összespórolnám az 525gb-os crucial ssd árát.
    Hááát, most h ezek leírtam, amint visszajutok a gép elé, végre is hajtom a műveleteket, és meg is rendelem az SSD-t :)) , bár tekintve h sok évre lenne, rendelhetnék 1-2TB-osat is.
    Nem kell egyébként egyetérteni az életstílusommal, de létezik ilyen "életvitel". (tudom, g4560-ast is vehettem volna ennyi erővel :U , de kell egy hobbi is ;] )

Új hozzászólás Aktív témák