- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
válasz ricshard444 #8698 üzenetére
láttam már vga-n képet
fullhd, 60hz esetén a nagy sávszél miatt még jobb kábellal is homályos(abb mint a dvi/hdmi) az egész, a színek meg olyanok, amilynek - amilyenre beállítod a kijelzőt. gyengébb kábellel még van kis zaj, esetleg szellemkép is adódhat...dvi = hdmi, ugyan az a tmds jel megy ki mindkettőből, így amennyiben az adott kijelző különböző bemenetei azonosan vannak beállítva: 1:1 ugyan azt láthatod.
(a két utóbbi átvitelben a színkomponensek akár 16bitesek is lehetnek (deep color), szemben a vga általános 8bitjével)
nem tud jobb lenni a vga
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Sonja
nagyúr
Micsoda hiba.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
HSM
félisten
Hagyjuk már... Hogy jön egy luxus sportautóhoz egy ilyen nyavalyás vacak játékkártya? A kompatibilitás pedig nem fapadosság.
(#8699) Enclave: Teljesen mindegy, minek a hagyatéka, ha egy elterjedt, szabványos, jól elterjedt interfészről van szó. Olyan, mint hogy sok "modern" alaplapról lefelejtik a PS2-es csatlakozót, hogy ki használ már olyat. Aztán jönnek a hatalmas szívások, amikor mondjuk évente egyszer jól jönne, mikor megfekszik a BIOS-emuláció, és nincs hova kötni az ócska, régi, de működő eszközt. De mondhatnám pl. a PCI interfészt is, azt is egyre kevesebb lapra teszik, márpedig én tutifix, hogy nem fogom kidobni az 50 000 forintos PCI-os hangkártyám, inkább keresek elavult lapot, amiről nem spórolták ezt a csatlakozót még le.
Leírom mégegyszer. Mi lesz pl. azokkal, akiknek van egy régebbi, kisebb értékű másodlagos monitoruk, ami régi, olcsó, és nagyon nincs rajta digitális bemenet? Adják el, és vegyenek még egy fél VGA-nyi árból másikat? Vagy mondok jobbat... Van egy régebbi, jóminőségű projektorod, ami mondjuk ma is a kétszeresét éri a VGA-dnak. Azt is fogod, és kidobod, hogy 3X annyiért vehess egy újabbat, hogy azon már van HDMI vagy DVI?
Leírom miről van itt szó. Spórolásról. A csúcskártyából kispórolták ezt az interfészt. Ez a nagy büdös helyzet. Mintha az Aventador-ban nem lehetne lehúzni az ablakot, mert úgyis mindenki klímát használ.
-
HSM
félisten
válasz szasanyi #8706 üzenetére
Ja, mert papíron lényegesen gyengébbre specifikálták a 280X-et, így eléggé úgy tűnt, a rosszabb Tahiti XT2 csipeket akarják csak olcsón kiszórni. Persze, mikor sikerült egyet letesztelnem, kitisztult a kép, hogy nem ez a helyzet.
Nem tagadom, szívesen kipróbálnék egy nem-ref 290-et, de a jelenleg még elég drága móka, pénzkidobás lenne jelenleg a 280X-ről feljebb lépnem. Ez is boszantó amúgy, hogy nem tudok analógon monitort rátenni, mert nálam néha jól jön.
-
daveoff
veterán
Ez már tényleg túlzás, elvárni egy olyan kártyától az analog vga kimenetet, amit 4k gamingel reklámoznak. Aki analog jelet akar ne vegyen ilyet. A fejlődés elkerülhetetlen, bizonyos dolgokon túl kell lépni. Ráadásul a fejlődést még kordában is tartják, hogy még több bőrt le tudjanak húzni rólunk, lehetne sokkal rohamosabb is.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Laja333
őstag
válasz KillerKollar #8704 üzenetére
Mire kell neked 60 fölötti fps? Azon kívül hogy fölöslegesen melegíted a kártyákat, semmi hasznod nincs belőle
-
HSM
félisten
válasz daveoff #8710 üzenetére
Fejlődésnek fejlődés, csaképpen egy 1987 óta létező technikát, amit világszerte milliónyi eszköz használ a mai napig kihagyni egy hatalmas baklövés. Ahogy írtam, elsősorban a projektorok, és a régebbi, olcsóbb monitorok miatt, meg amúgy is bármikor jól jöhet.
Jó dolog a fejlődés, de nem szerencsés erőltetni a régebbi technikák kárára. -
KillerKollar
őstag
válasz Laja333 #8711 üzenetére
Ha 60 fps-el akarnék játszani nem hogy 2 de egy ilyen kártyára se lenne szükségem.Multiplayer fps-eknél a 60 az marha kevés.Anno CoD 4-ben 250-el nyomta mindenki,egyszer kipróbáltam hogy milyen ha beállítom 60-ra a maxfps-t...stabil 60-on úgy éreztem hogy AKAD a játék,nem vicc...Ha világ életemben 60-al játszottam volna nem mondtam volna hogy akad,de szemmel látható a különbség.CS:GO-ba most úgy hogy maxra van húzva minden is ilyen 500 fps-eket dobál,ezerszer jobban bead mindent,nem véletlenül van annyi olyan cfg ami több fps-t ad,azt nem azoknak csinálják akiknek nincs meg a 60,hogy így majd biztos meglesz...soha nem lehet elég fps-ed egy multiplayer FPS-ben.Battlefield 4 is ezerszer jobb,mert Dx alatt voltak fps droppok 1-2 cpu limites szituáció alatt,de az avg fps magas volt,inkább esetenként volt fps drop,120-ról lement 65-70-re és éreztem hogy lement az fps és nagyon rossz volt,mantle alatt stabilan 150 és fölötte és kristálytiszta a kép.Úgyhogy hiába mondogatják hogy a szem nem látja a különbséget 24 fps fölött,stb játékokban bizony érzed a különbséget,multis fpseknél nagyon kijön.
-
andro93
aktív tag
válasz KillerKollar #8714 üzenetére
És az 500 fps-edhez van 500 mhz-es monitorod is? 24-30 meg 60 fps között ég és föld a különbség, de hagyjuk már, hogy multiplayer fpsekhez 200 kellene.
-
HSM
félisten
válasz andro93 #8715 üzenetére
Ugye tudod, hogy attól még, hogy 60Hz-es (Hz, nem MHz) a monitorod, attól még a kép nagy része simán frissíthető a kép kirajzolása közben? Tehát ha 120FPS-ed van pont, akkor a kép első fele kirajzolódása után az alsó fél kép már a következő képkockából lesz, így valójában jóval hamarabb kikerülnek a változások, még ha nem is teljes életnagyságban. Látni a különbséget, ha nem hiszed, próbáld ki egy pörgősebb játékban.
-
MastR
tag
KillerKollar jól mondja, én elég sok CS1.6- ot nyomtam úgy 2000 és 2005 között, és ott is beigazolódott, hogy a több fps, jobb! Nem kell rugózni azon, hogy a monitor nem jeleníti meg. Simább az élmény! Nekem a BF4 is jobb 100 fps-el mint 60-al.
-
-Solt-
veterán
Tudtommal ez azokra az FPS játékokra igaz, ahol maga a grafikus motor profitál a több fps-ből, ergo minél több az fps, annál gyorsabb vagy, nagyobbat ugrasz, stb. Egy értelmesen megírt motor esetében nincs előnyöd a több fps-ből, és input lagod sincs a vsync miatt.
Én konkrétan hányingert kapok attól, ha törik a kép.
www.smart-bus.hu
-
Prosector
addikt
válasz KillerKollar #8704 üzenetére
Ki tudod kapcsolni az fps-limitet a Skyrimban. (az ENB-bol)
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz daveoff #8721 üzenetére
Ha stabilan 60-ad van és azt szokod meg lehet hogy az úgy oké,de ahogy írtam,Dx alatt volt 1-2 fps droppom ahol 100-120ról mondjuk leugrik 60-65re akkor azt megéreztem még azelőtt mielőtt rápillantottam volt az fps számra,úgyhogy igenis van különbség 60 és 120 között is,nem csak 30 és 60 között.
(#8719) -Solt-
Sajnos elég sok ilyen multis fps van,sokat számított cod4 és counter strike alatt is a magas fps szám.Nem véletlen mondom hogy ennyi az egyéni cfg amelyek megnövelik az fpst.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz KillerKollar #8722 üzenetére
Most nincs kártyám mert gari alatt van, és hd4000-el tolom a bf4-et 1366x768 low 25% res scale 40-60fps, gondolhatod milyen a játék, a lényeg hogy hozom így is ugyanazokat a statokat amit szoktam. Csak akkor szívok, ha nem látok meg valamit a távolban. Egyébként fhd maxon játszok 100fps-el.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
andro93
aktív tag
válasz daveoff #8723 üzenetére
Találtam erről egy kis iponos cikket, írják is, hogy észrevették a különbséget 60 és 120 hz között, de nem javult a játékosok statja. Más érzékelni a különbséget, és más profitálni is belőle.
-
Macka
veterán
BF4 konzolba mit is kell bírni, hogy mantle alatt kiírja az FPS-t?
-
szasanyi
félisten
Ilyen kártyával van-e már tapasztalat? Nézegettem a teszteket, de nem dicsérték agyon, és azt többször megemlítik, hogy a Tri-X jobb. Nem tudom van-e jobb vétel (nem drágábban).
-
Devid_81
félisten
válasz szasanyi #8729 üzenetére
Digitalis BF4 erzekelo van benne, minden mas jatekot magasrol lekakkant, de amikor erzi, hogy BF4 van akkor feltekeri sajat orajelet, ez egy nagyon jo funkcio
Tehat nyers szamitassal 1130-1140 re tekeri fel az orajelet, ha BF4-et erzekel?!
Vagy mitol lesz a refhez kepest 19%-al jobb?
Csak a markatol leterdel a jatek ha megerzi mi alatt fut?Nag bocs a fejetegetesert, ez egy sima, es jo non-ref kartya, ennyi, a %-okrol meg itt olvashatsz ha a tuning resz erdekel, szinte mind megy 1100-1150-et nagyobb erofeszitesek nelkul.
...
-
szasanyi
félisten
válasz Devid_81 #8730 üzenetére
Ezzel sokra nem mentem. Én nem vagyok hasra esve az anustól, ha ez nem derült volna ki akkor most mondom. Viszont az érdekel, hogy van-e ~130k-s (bolti) áron jobb alternatíva, leszámítva pár 780-at (ami esetenként jobb, és olcsóbb is ). Valamint - ha van - tapasztalat ilyen típusú VGA-ról, esetleges ismert problémáról. Mint pölö Gigabyte esete, amire sokan (külföldi oldalakon is, pölö newegg) panaszkodnak.
-
Devid_81
félisten
válasz szasanyi #8731 üzenetére
Ezek jo kartyak, egyetlen bajuk a tularazas volt, de most mar kezdik utolerni magukat Anusek.
Csak ezen a digitalis parasztvakitason kisse felakadt a szemem
Ha kimondottan a mantle erejere gyursz akkor a beta driverek miatt nem leszel hanyattesve tole (most meg), de hozza a 780-as szintet amugy alapbol.Szerk: Asus hibakrol nem sokat tudok, inkabb csak dicserik, a hirhedt Giga hibarol sem tudok sokat, nekem olyan van a gepbe, es szepen teszi a dolgat.
Viszont irtak itt rola, volt akinek baj volt vele, de sok Sapphire panasz is volt.[ Szerkesztve ]
...
-
szasanyi
félisten
-
Ghoula
senior tag
válasz szasanyi #8728 üzenetére
Mostanában lettem egy 290X DCIIOC-nek a boldog tulaja. Sok tapasztalat nincs, mert csak asszony gépében tudtam kipróbálni pár benchmark erejéig, q6600@3Ghz-el. ( 3DM11, Valley,Heaven)
Masszív, nehéz darab. Aránylag csendes, léghűtéshez képest, 40% felett már zavaró, bár ez nem mérvadó, atom kuss vízhűtéshez vagyok szokva.
1120/1400at simán vitte(+50% power limit). A max 3D fesz 1,22V volt, de inkább 1,13 -1,15 körül mozog(szerintem droop miatt).
80 fok fölé nem igen ment, kivéve a vrm, az 85-90et is megütötte. Tovább nem nyektettem, 1500on még ment a ram 5 perc Valley erejéig, de amíg nincs rajta víz, nem is fogom húzni.
Mivel nincs a ram-okon borda, a vrm2-n sincs, ezért ha léghűtésnél maradsz, akkor szerintem ne ezt vedd meg. Ha később vizezni szeretnéd, akkor ezt, vagy ref, mert mint kiderült MSI gaming és Giga windforce kártyák nem kompatibilisek a ref blokkal.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz szasanyi #8728 üzenetére
Nincs velük probléma, ezek már teljesen jól teszik a dolgukat, nem hangosak nem melegek. Ha lenne az MSI-böl raktáron 290 az lenne még jó vétel.
Amúgy ahogy a kolléga mondja kb. egy szinten vannak a 780-albányászok árban és teljesítményben is.
A 14.1 meg még nagyon beta driver volt, a 14.2-vel a többség nagyon elégedett, hogy szupersima vele a bf4. Amit linkeltél kèpet, pedig a bf4 hibája volt, patch óta nincs képi különbség.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
14.2 vélemények:[link]
-
Devid_81
félisten
válasz Malibutomi #8737 üzenetére
Most mar lehet en is kiprobalom ezt az uj 14.2 es drivert, eddig 13.2 whql-el toltam, semmi bajom nem volt vele, de a 14.1-esrol nem igen volt jo velemeny, igy inkabb vartam tovabb mantle nelkul
...
-
ricshard444
veterán
2 napig nem volt kékhalál...felállt a rendszer --> beadta
Ezen felül tegnap visszajött a nagy egér bug is, nem vagyok elégedett finoman szólva.Vannak dolgok...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ricshard444 #8739 üzenetére
Nem tudom mi lehet nálad a gáz, nálam nincs kékhalál, pedig ez a windows már megjárt vagy 3 alaplapot, két procit, meg 3 vga-t, túlvan egy amd->intel váltáson is és nem lett újrarakva, mégsem kékhalálozok soha
Fú most megnéztem 2012/11/13 akkor raktam fel, akkor helyesbitek, csak két alaplap+proci+vga volt benne, de az amd->intel stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #8741 üzenetére
Mire írtam az új kommentet, sikeresen megdöglött mégegyszer.
1 dolgot vártam el a géptől, ha már nem győzött meg a kártya: működjön gond nélkül.
Ehelyett a képembe röhög és azt mondja: bocs, de nem érdekel mit akarsz..., nekem is volt már olyan Windows ami 7-8 VGA-t vagy 2 platformváltást megélt, mégsem haldoklott, ez meg itt teszi az agyát.Lehet mondani, hogy User Error, mert mi sem egyszűbb, de ha egyszer egyedül a Trixx van fent, ami kezeli a ventit normálisan /Catalyst így ugye kuka/, akkor ne vádoljon majd meg senki, hogy sok szemét van a gépen ami befolyásolja, mert szinte semmi nincs, a Windows is 4-5 hónapos, mégis úgy gondolja a driver, hogy bedobja a kékhalált.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ricshard444 #8742 üzenetére
A driver dobja el magát amúgy?
-
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #8743 üzenetére
Igen, a BSOD kódja + az eseménynapló által meghatározott "illesztőprogram leállása" és a 290 elött előforduló 0 kékhalál, csak erre enged következtetni.
Vannak dolgok...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ricshard444 #8744 üzenetére
Atikmdag.exe vagy mi? Az gáz, tényleg a driver, és asztalon purcan ki mikor idle/böngészés közben van a kártya?
Egy olyat bekockáztatok (de csak nagyon halkan fű alatt), hogy a lappal nem müködik jól. Sok újabb lapon is kellett biost frissiteni, addig voltak problémák. Hogy miért azt ne kérdezd, ennyire nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Igen van, gyárilag perf módon volt. így most 82 foknál 49%-on teker a venti. Tomb raider bench, 1080p fullon, fxaa, vsync off.
De a hátlap és a nyák, ahol kilátszik tűzforró, így ha nem gond, nem szívesen probálkoznék a silent üzemóddal. VRM temp 94/ VRM2 84
Összehasonlítva mondjuk az 5850-el, (az van most kéznél) annak az 50%-os ventihangja durvább sokkal.[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz ricshard444 #8744 üzenetére
Nem lehet, hogy a kártya hibás? Nincs esetleg más radeonod, hogy kipróbálhasd? Vagy más driverrel nincs probléma?
-
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #8745 üzenetére
Eddig csak az asztalon vagy fórum olvasása közben döglött be, játék alatt sosem.
Az After letörlése után úgy tűnt a probléma is eltávozott, hát ezekszerint nem...Az egér gond ugyanígy visszajött: szépen mindenhol kicsi, új bekapcsolás után, játék alatt egyből előjött a pixeles góliát mutató.
Az meg nem állapot, hogy Random 1-2 napig szuper minden, aztán harmadnapra meghülyül.
CsonkaImo: Ha a kártya lenne hibás, akkor mindig csinálná, nem úgy, hogy 48 órán keresztül jó, és a 49.-ken behal.
Mindegyik Driver gebaszos, valamit nem komál.A tettek mezejére lépek és helyettesítem a Trixx-t is...
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
szasanyi
félisten
Köszi srácok! Látom vegyesek a tapasztalatok (mármint általában a 290-ről) szóval asszem várok még. A 130k egy VGA-ért túl sok pénz alapból, dehogy még esetleges problémát is bele kelljen kalkulálni az végképp nem gyere be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest