- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
-
ricshard444
veterán
Feltettem a 14.1-t, de úgy ugrál vele az órajel, hogy rossz nézni
Minden játék alatt, 13.12-vel nem is mozdul meg, mintha a Powertune beállítás 0-n lenne, de 50%-n van mindenhol, driver bug gondolom, de már levakartam és újratettemMantle-t nem tudok nézni, mert megdöglött a BF4..., tapsot neki
Mégegyszer újrateszem, de ha ez így marad...nem fogok örülni az eredményeknek...
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
CsonkaImo
addikt
válasz ricshard444 #8352 üzenetére
Mantle alatt is? Egyébként rég szívtam ennyit catalystal, szerintem driver gond lesz.
Szerk.: Mi a gond a Bf4-el?
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
válasz ricshard444 #8352 üzenetére
Jöhetne már egy új driver(lehetőleg WHQL),nálam CFnél 14.1 béta alatt kékhalálozik,úgyhogy maradt a 13.12 WHQL.Szívesen kipróbálnám mit tud a Mantle 2 kártyával BF 4 alatt de még mindig várnom kell rá...
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz CsonkaImo #8353 üzenetére
Eredetinél: 64 bites exe-nél exe hiba
Virágboltinál: beragadt grafikai részletesség és 5-ből 4x nem indulA tört frissítés meg megöli, így Mantle alatt nem tudok mérni.
Újratettem, ledaráltam szépen az előzőt, de nem jó...
Jó, hát akkor megnézem 13.12-vel is, de az 99%, hogy nem gyorsabb sehol, mint a 13.11 beta 9.2[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #8355 üzenetére
Lefuttattam a Benchmarkokat és néztem gyorsban egy Ingame mérést, +/- 1 fps difivel ugyanazt produkálta a 13.12 WHQL, mint a 13.11 Beta 9.2
Nem ért meglepetés, a kártyával viszont igenNos, ezesetben végeztem a 290 mérésével, nem titkoltan, jelen pillanatban nem vagyok vele megelégedve.
A cikkben meglátjátok miért, annyi biztos, hogy aki nem tuningolt 7970-ről váltana, szintén nem tuningolt 290-re annak megéri, de ha van a birtokodban egy tuningos 7970...(kiemelem mégegyszer, hogy jelen pillanatban)
Kéne a 290-nek egy driveres löket, mert nem hiszem el, hogy ennyi lenne a nagy Hawaii.Kéretik nem kötekedni, ha kérdése van valakinek vagy megcáfolna (kvázi több eredménye van, mint nekem), az privátban keressen meg.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Devid_81
félisten
válasz ricshard444 #8356 üzenetére
Nekem a tuningos 7870-et valtott le, nekem siman megerte, arrol 50% pluszt ad, mondhatni minden esetben, ami persze nem egy nagy csoda, hiszen ott azert nagy a kulonbseg a ketto kozott.
[ Szerkesztve ]
...
-
Rabbitf_24
addikt
kíváncsi leszek a tesztre, főleg mert 7970 Cf-em van és még a mantle nem nagyon támogatja ezt a felállást... majd a whql driver talán...
-
N.Ferry
senior tag
Majd írd be ide kérlek,ha kész a cikk,mert kíváncsi vagyok rá,köszi!
Walking Dead
-
ricshard444
veterán
A 290 mentségére legyen szólva, hogy az FC3 és az Assetto Corsa sokkal szebben fut vele, mint amire a 7970 akármikor is képes, a probléma az, hogy itt ki is fújt az általam mért játékokban az elérhetetlen difi.
Elöbbi tényleg simán fut, a 7970 meg ugye laggol össze-vissza élsimítással.
BF4 Multi-t szívesen mértem volna, mert ott is írtak páran szép difiket, de ugye nálam meghalt az egész.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Milka 78
nagyúr
Nálad valami zavar lehet az erőben Már a 7870cf-nél sem volt gömbölyű valami és az átok fojtatódik...ez évben màr új karit ne vegyél inkább
-
arty
veterán
van akinek samsung tévére van kötve a 290-ese hdmi-n és nem nagyobbodott meg az egérkurzorja?
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
ricshard444
veterán
LG és sikeresen nagyobbodott.
Többen is írták amúgy külföldi fórumokon, kapcsold be az árnyékot, az a mutatót kicsinyíti, de a többit nem és játékokban is nagy marad.SzlobiG:
BF4 fórumon is van akinek meghalt, egyébként megjelenése óta ez nem volt probléma, de letöröltem mindent ami hozzá köthető és természetesen megnéztem külön-külön is, nem volt jó.
Most kimarad a BF4 Multi mérésem, 2 nap alatt nem tudtam életre kelteni a Multi-t, akkor nem tudok vele mit csinálni
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
SzlobiG
félisten
válasz ricshard444 #8355 üzenetére
Szvsz pont ez miatt van a gond a tört és az eredeti össze van akadva.
A lényeg pedig ez lenne, hogy a mantle mennyit ér.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ricshard444 #8361 üzenetére
A frametime-ban van még elönye a 290-nek, föleg cf-ben ha jól tudom.
-
Enclave
aktív tag
Érdekes tapasztalatok...
Nálam 1440p alatt +20-30% volt DX9 esetén a gyorsulás, tuningos 7970-ről (1150/1650) "félig" tuningos 290-re (1100/1300) váltva, BF4 Mantle alatt szintén jelentős gyorsulás (több helyen stabil 80-90 vagy 100fps), DX11 alatt még nem volt időm jobban megnézni de szerintem ott is lesz számottevő... Mindez Catalyst 14.1-el.
Mivel a Catalyst 14.1 beta, így gondolom még javulni fog, amúgy érdekes volt látni 1440p alatt BF4-ben Mantle-el a 3-3,2GB(!) Vram használatot... (7970-nél ezek szerint 1440p + Mantle kombóhoz kevés a 3GB vram)
A cpu egy 2600k@4,4Ghz...Semmi sem állandó, csak a változás.
-
daveoff
veterán
Én is tuningos 7970-ről váltottam 290X-re, és engem meggyőzött. Mondjuk én azt nem vettem figyelembe, hogy mennyibe került a váltás, mert nekem kellett és kész. Egyszerű, ahol a 7970 még szét tuningolva sem volt elég, ott a 290X alapon simán hozta a folyamatos játékmenetet(60+ min fps). És ahogy Te is mondat a 7970-el élsimítással sokkal darabosabb volt a játék, 290X-el simábban futott minden, sokkal stabilabb fps értékeket produkált.
Neked lassan egy proci upgradet kellene eszközölnöd!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
arty
veterán
válasz ricshard444 #8365 üzenetére
van elegánsabb megoldás a megnagyobbodott egér kurzor hibára
... ami egyébként nem teljesen az AMD/MS hibája, hanem a tévé gyártójáé!
az AMD hibája annyiban, hogy annak ellenére, hogy tudhatnák, hogy a tvgyártók mind gyökerek, h rendesen kitöltsék a tv EDID infoját, ráépítik a driverüket, az MS pedig a vindózátTehát: a tévékben van egy EDID flashmemória, amiben a tévé tulajdonságai el vannak tárolva.
Ezt az AMD driver lekérdezi a vgakártya hdmi portján keresztül. Ez az info bekerül a registrybe, amit az MS Windows-a (is) felhasznál.
Hogy mivel is van dolgunk: Moninfo-val lehet lekérdezni a registryben levő, éppen aktuálisan használt EDID-et (amit a vga kártya/drivere oda beírt), nálam pl:Tehát a samsungtévém ugy tudja magáról, hogy 7.2" a képmérete, miközben a valóságban 46" !
Képen látható, hogy a HEXADECIMÁLIS 15. és 16. pozicioban vannak a flashben a képméretek ( 160x90mm = 16 x 9 cm = HEXADECIMÁLISAN 10 x 09 (cm) )
Ilyen kis kijelzőre az MS nagy egérkurzort gondol reálisnak. BAMM, mi tévések megszívtuk.Megoldás: átírni a képméretet reálisra (vagy legalábbis nagyobbra).
Ehez először is kell az EDID info egy fájlba:
[link] - leszed, kicsomagol, OutputToFile.bat lefuttat. Ez készít egy .bin és egy .txt fájlt, nekünk a .bin kell!valami.bin fájlt megnyitjuk egy hexeditorban :
a korábban látott értékeket (nem biztos, hogy másnál 10 és 09 lesz ott!) át kell írni pl 34 és 1D-re (ezek egy 24" monitor méretei, 52 x 29 cm), menteni.
A módosított fájlt meg kell nyitni a fent említett moninfo programban (file/open), panaszkodni fog, hogy file headerje nem jó, nem kell vele foglalkozni. Megnyitottuk, ellenőrizzük a méretet - ha a jó, 23.4 inch (vagy amennyit belőttünk) szerepel ott, gyártsuk le a monitor drivert (.inf fájl):
FILE menü, create inf, mentsük el valami néven.
Ezután eszközkezelő, Monitorok, feltehetően Generic PnP monitor szerepel, jobbkikk rajta, tulajdonságok, driver fül, driver frissítése gomb, saját gép tallózása a driver fájlért, alul a "választok listából..." részen katt,
tallózzuk be a fájlt. OK-OK-OK, figyelmeztetést, h nem aláírt a driver figyelmen kívül hagyjuk, OK-OK-OK, bezárunk mindent, reboot.
Reboot után - voilá, kicsi a kurzor
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
HSM
félisten
válasz daveoff #8370 üzenetére
A 7970-en ésszel kell az élsimítást alkalmazni, főleg nagy felbontáson, mert a ROP kapacitása csak fele a 290-hez képest és el tud fogyni. Nagyon felhúzott élsimítással ez jól kijöhet. Kérdés, kisebb élsimítással mennyire zárkózik fel a 7970. Bár lehet, ez csak engem érdekelne.
-
arty
veterán
válasz ricshard444 #8374 üzenetére
még annyi: 32"+ méret beállításakor a win8 metrója esetleg elméreteződhet, ezért érdemes a 24"-nél maradni - ahogyan az a példában szerepel
-
t72killer
titán
290->290x unlock-kal próbálkozott mostanában valaki? kb mennyi a siker esélye?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ricshard444
veterán
Összeraktam a grafikonokat és megvan végre, hogy hány % lett végül az eltérés a 7970 OC és 290 között.
Kétséget kizáróan érdekes lesz.Aprón most 97-99k a 290, előző héten meg az egyetlen 106k-sat képes voltam megvenni, jó vagyok
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
t72killer
titán
-
SkyS1gn
félisten
Az bug hogy Mantle alatt majd 3,8GB vram használatot mutat AB DX alatt meg 2,8 eyefinityben?
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
ricshard444
veterán
Ma odatettem magam, estére befejezem a Logout-s összerakást és pár napon belül olvashatjátok.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
t72killer
titán
válasz ricshard444 #8380 üzenetére
Köszi a visszajelzést. Valszleg marad egy normál 290-es kari. A VTX3D mennyire megbízható gyártó? A R9 290 X-Edition V2 külsőre egész szimpatikusnak tűnik, bár tesztet még nem láttam róla.
-
ricshard444
veterán
válasz t72killer #8383 üzenetére
Volt VTX-m tavaly, a nagyon gáz anyaggal összetákolt hűtésen kívül nem volt vele gond.
Teszt vagy tapasztalat híjján azért próbálj vadászni a netről valakit, aki írt VRM és GPU hőfokokat, ha van MSI vagy Asus hasonló árban, akkor ne legyen kérdés, hogy azok közül választasz.Vannak dolgok...
-
t72killer
titán
válasz ricshard444 #8384 üzenetére
Értem, ASUS ref hűtéses kari van (még olcsóbb is), erre viszont kéne vmi combosabb hűtés. De ezekszt ne reméljen az ember túl sokat a vtx hűtőjétől se...
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz ricshard444 #8386 üzenetére
Húzva egyelőre nem lenne. A vtx kb pont egy 20-assal drágább az ASUS-nál.
-
Enclave
aktív tag
válasz SkyS1gn #8381 üzenetére
Miért lenne bug, ha eltérő API-ról van szó? (ha a BF4 támogatna OpenGL-t, valszeg ott is más érték lenne)
Amúgy nálam 1440p-s felbontáson (1db monitor) írt a Gpu-Z 3-3,2GB vram használatot Mantle-el, gondolom BF4-ről van szó, nálad több monitor esetén szintén nagyobb felbontásról lehet szó...
Szvsz normális ha a Mantle szabad kezet ad a vram menedzsmenthez (mintha ezt írta volna Abu valahol), akkor miért lenne gond, hogy az erőforrásokat jobban kihasználja a rendszer? (én speciel örülök neki, hogy nem "vész kárba" a sok vram)Semmi sem állandó, csak a változás.
-
Malibutomi
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Ilyen drágák lettek a custom hűtésű radeonok is?!
Épp azt néztem milyen áron fosztogatják őket, és meglepődve tapasztalom hogy lényegesen drágábbak lettek, mint amire én emlékeztem.
Valahogy 100-120 körülire saccoltam az R9 290 és 140-160 közé az R9 290X -et.
De úgy látom az AMD is rájött amire az nvidia.
Ha a kártyát elviszik drágábbé is minek adná olcsóbban bárkinél is.ÁdiBá
-
törölt tag
válasz Malibutomi #8389 üzenetére
Legalább lehet kapni.
-
Malibutomi
nagyúr
Teljesen jól saccoltál amúgy, a bányászok miatt drágábbak, mert hiány van. Ahhoz képest hogy a ref-ek is 120-130 között vannak teljesne oké ár.
Hehe kiváncsi leszek majd az AMD első negyedéves bevételére, nem lepődnék meg ha hirtelen nyereségesbe billennének, beindult a konzol biznisz is, a kártyákat is viszik mint állat.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #8392 üzenetére
Az a baj az AMD-vel hogy amig a kekek es a zoldek szamoljak a penzuket es dorzsolik a kezuket addig az AMD azt a kicsi penzt is amilye van a fejlesztesbe iranyitjak.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ÁdiBá
veterán
válasz MiklosSaS #8393 üzenetére
Szerintem meg teljesen jó ez az irány.
A jelenlegi radeon kártyák mint tudásban mint támogatásokban többet ad az nvidia zöldjeinél.
Több pénzt fektet be az AMD fejlesztésbe biztosan, mint az nvidia PC fronton.
Nem véletlen az R9 290 illetve R9 290X sikere sem.
Csak lenne driveresen is hasonló erős, mint amilyen a hardver.(#8395) Malibutomi Félre értesz. Nem akartam semmi rosszat írni a kártyáról, és nem szeretnék flame háborút kirobbantani.
Nincs semmi ilyen szándékom.
Csak az én véleményemet írtam le pár mondatban, elgondolásomat.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Maotun
őstag
válasz Malibutomi #8389 üzenetére
A termék jelenleg nem elérhető, kattints a gombra, ha kérsz értesítést a termék érkezéséről!
ez van most: ASUS R9290-DC2OC-4GD5 R9 290 4GB GDDR5 PCIE sima 290 nem ref ből.
de ez többe kerül,
Állítólag az msi gaming a jobb választás???[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
-
törölt tag
válasz Malibutomi #8398 üzenetére
Grat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Óvodások homokozója
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest