- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Ferry
senior tag
Nektek szokott szórakozni a vga youtube nézés közben?
Walking Dead
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #8251 üzenetére
Érdekesség:
GPU-Z szerint az alapfeszes és a +100mV beállítás között 80-100W difi volt körülbelül /230/250-330W/
Így nem csoda, ha hamar limitbe ütköznek a 290-s kártyák.
N.Ferry: Yep, HD7xxx-nél ez megoldódott úgy, hogy nem volt memória tuning, de itt alapból is előjön az a zöld moslék
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
N.Ferry
senior tag
válasz ricshard444 #8253 üzenetére
Akkor legalább nem csak nálam van a baj
Érdekes,hogy ha kis ablakban marad a tube,akkor semmi baj,de ha kirakom egészbe néha begajdul..
Walking Dead
-
Malibutomi
nagyúr
Kis alulfesz 1000/1250 1,02-1,04v között, a legmagasabb volt 1,063 ahová felugrott két kör valley után.
Nyomattam ACIV-ben is, nem volt artifact, és nagy keservesen ment fel 65 fok köré
Ennél lejjebb már nem nagyon tudok menni, az asztalon instabil lesz, nem tud felugrani 300mhz-ről ha böngészek mert kevés a fesz
[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
válasz Malibutomi #8255 üzenetére
Nekem soknak tűnnek még így is a hőfokok
Habár ha azt nézem,hogy mennyit tekernek a ventik,annyira nem is gáz.[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
N.Ferry
senior tag
válasz Enclave #8258 üzenetére
ricshard444 által is megnevezett "zöld moslék",de legutóbb mikor meg volt nyitva 4 ablak,abból egy a tube,amin néztem a vidit,közben folyamatosan ugráltam az ablakok között,akkor egyszerűen összeomlott,és csak restart segített.
(lehet nem tudta olyan gyorsan váltogatni az órajeleket)
flash gyorsítás?
Walking Dead
-
Enclave
aktív tag
válasz Malibutomi #8259 üzenetére
Szívesen megnézem, ha elárulod, hogy pontosan melyik érték lenne Gpu-Z alatt és Valley teszt elég-e hozzá vagy mással kell terhelni. Most gyorsan néztem egy Valley-t, ha a gpu-z-ben a vddc legmagasabb értékét kell nézni, akkor nálam 1,211V a "max", igaz én Catalyst alatt a power értékét +50%-ra állítottam, illetve az 1150-ből visszavettem 1125-re, mert azóta volt már kiakadás. (csak CCC-t használok, mivel Abu azt ajánlotta már 7970-től kezdve és nekem tökéletesen bevált)
(#8260) N.Ferry
FF-ből 27.0.1 a legújabb, Chrome-ból 33.0.1750.117 m, Flash-ből 12.0.0.70.
A Google a Youtube-nál néha variálja a Flash-t, olvastam róla, ezért ajánlott a legújabb. Amúgy a gyorsítás alatt a hardveres gyorsításra gondoltam, mindkét böngésző esetén egy Youtube videót elindítva lejátszás közben egér jobb gomb a videón (ne html5 videó legyen különben nem ez lesz a menü, valami "vevo"-sat nézz!)-> "settings" (alulról 3.)-> legelső fül "display"-> "enable hardware acceleration" pipa ki vagy be (ettől persze akadhat majd a videó de értelemszerűen a vga már nem fog gyorsítani)...Semmi sem állandó, csak a változás.
-
t72killer
titán
Sziasztok, 2x290-es bányászkonfi összerakásán gondolkodom, (2x290@290x, i7 4770k alapjáraton, 4GB ddr3) elég lesz hozzá ez a táp?
2db 12V-os csatornája van 30 és 35Amperrel.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Joshi
titán
Végre sikerült összeraknom az új gépemet nem kis nehézségek árán. Az alábbi tesztet végeztem el viszont azt jó tudni hogy a vga nem lett húzva és ez a teszt elsősorban a hőmérsékletekre ment rá nem pedig a benchmark pontgyűjtésre. Gondolom a hőmérsékletekből mindenkinek átjön hogy vízhűtésről van szó az alábbi összetevőkkel.
CPU blokk: EK Supremacy
VGA blokk: Aquacomputer kryographics Hawaii
Radi: 1db tripla + 1db dual 45mm vastag 120-as ventis.
Pumpa: D5 vario réztetővel
cső: 16/10-es Tygon 3400 BlackA teszt 30 percig ment, a hőmérsékletek nagyjából 20-25 perc után álltak be a képen látható értékekre. A kártya egy Gigabyte sima 290 és csak nagyon ritkán cicereg, ha cicereg is azt általában a 2D/3D váltásoknál teszi.
-
TTomax
félisten
válasz t72killer #8263 üzenetére
Bányászni biztosan nem lesz elég... egyébként is nagyon necces,mert osztott ágas a táp...egy jobb fajta 850es kellene neki...single rail lehetőleg...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
mcwolf79
veterán
GPU VRM hőmérséklete mennyire ment fel?
Én azzal küzdök mióta megvan a VGA-m. Igaz nekem a házamban gyakorlatilag csak a 12-es venti megy, ami a proci mögötti radiátoron a gépből szívja kifele a levegőt. így eléggé áll bent a levegő,és a VRM felmegy Valley alatt 85 °C-ra is.Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Milka 78
nagyúr
válasz t72killer #8263 üzenetére
Viszonyításképpen,bár ez OC-s CF.Én biztos ami biztos egy Corsair RM 1000-hez hasonló motyóba gondolkodnék.
-
t72killer
titán
válasz Milka 78 #8267 üzenetére
és TTomax: köszi mind2töknek. Ez a konfi nem lenne húzva, sőt, kicsit alul lenne feszelve és a CPU némileg vissza lenne fogva. (tipikus bányászfelállás)
#8269: alkalmasint videóvágásra is használnám a gépet. Ha nem is víz, de legalább egy fejlettebb léghűtőben gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Sonja
nagyúr
válasz t72killer #8270 üzenetére
Ezt a PowerColor-t nagyon gyorsan felejtsd el bányaszatra!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
arty
veterán
ééés nekem is előjött az egérkurzor méretének megnövekedése
próbáltam legújabb 14.1 bétát, 13.12es whql-t, driver uninstall utilityt - a hiba mindig megmarad
ez nagyon gáz - a 7950emmel a hdmi hang pattogott (másik igen kellemetlen 2013as amd driverhiba, amit az amd hol kijavitott, hol visszajött), erre az itt nincs - van helyette egy másik hasonlóan durvaez talán idővel megoldódik, a nagyobb baj, hogy nem bírja a tápom
seasonic 500w, 17+16A 12V ágakkal - gép lekapcsol kombustortól (játékok alatt nem, szal határon vagyok)egyébként egy msi 290 4gd5 ref a cucc.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
N.Ferry
senior tag
Jut eszembe mi újság a true audióval?
Kukázhatom már a Xonar DG-met,vagy még maradjon?Walking Dead
-
arty
veterán
válasz Malibutomi #8275 üzenetére
Asus U65GA = 3x16A
ez vajon elég volna neki?
mennyit vesz fel egy ágon (egy csatin) vajon a 290?"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Maotun
őstag
Üdv!
7970 ről megéri R9 290 re váltani esetleg 290x re? Hány % ot gyorsulna Pl.: a BF4? -
odorgg
addikt
7970 Max graf Win7 FullHD:
1200/1600:
2014-02-21 09:54:14 - bf4
Frames: 44505 - Time: 600000ms - Avg: 74.175 - Min: 49 - Max: 1661300/1600:
2014-02-21 10:18:40 - bf4
Frames: 49481 - Time: 600000ms - Avg: 82.468 - Min: 51 - Max: 160Win8 Max graf FullHD:
Sapphire ref 290X: 1050/1350
2014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152Igaz 290x, de a sima 290 alig lassabb. Üres mapon volt a teszt, Shanghaion torony ledőlés utánn, helivel repkedtünk.
ricshard444 épp most készit egy logout cikket a témával kapcsolatban, csak a BF4 jelenleg win8-on nem nagyon akar müködni. Minden esetre várd meg a cikket sztem.
Ha van felesleges +30-40 ezredesed egy nem ref modelre, akkor nemkérdés hogy meg éri e. Ha van jobb helye is a pénzednek, akkor felesleges Full HD-ra sztem, mert egy húzott 7970-el is simán játszható, pláne ha az élsimítást offoljuk.
szerk:
7970 topikba szántam, félre nyomtam, de talán itt is elfér[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Milka 78
nagyúr
Az ilyen játéktápokat felejtsd el.Ezt a Coolermaster G500-ast találtam ami még olcsó.Egybe ágas(38A/456v) és megbízható,közép mezőnyt képvisel,normális béllel.Ennek elégnek kell lennie.Mondjuk akkor már legyen inkább FSP Raider 550-es +500 forintért.Ez jóval erősebb.Egy ágon 42A/504-v-t ad le,nem fog zavarba jönni tuningnál sem.PH-s teszt.
-
-
arty
veterán
válasz Milka 78 #8287 üzenetére
hálás köszönet!
fsp-vel nagyon jók a tapasztalataim, árban korrekt, ő lesz azlehet nem is adom el a 290et (már hirdetni kezdtem, mondván 30 ezret nem adok tápért)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Joshi
titán
Én 45k-ért vettem egy Seasonic Platinum 760W mondom ha cserélek akkor valami normálisra.
-
ricshard444
veterán
Igen, sajnos nem indul, mindent megpróbáltam, így most először a BF4 Multi-t nem tudom betenni a cikkbe
Miért is lenne releváns egy Mainstream, modern lövölde igaz?A gőzölgést félretéve: most vagyok félúton a tesztben, kezd kialakulni a "marad e" kérdés válasza.
Vannak dolgok...
-
addikt
Kicsit meghúzigáltam az új 290 -em.
A jó öreg "szőrösfánk" annyira nyúzza, hogy a powerlimit feljebbhúzása nélkül még a nekem alap 1000MHz sem megy.
Így ráálltam a Valley -ra, ezzel a 1100/1400 -ig mertem elmenni feszültségemelés nélkül. Illetve a powerlimit is alapon van mégis megy valóban ennyit. Nem is akarok én többet ennél.
Milyen tesztprogi az életszerű neki, mivel teszteljem még?nofene
-
SkyS1gn
félisten
Kajak más témával látni a pw limitet AB-ben? Jézusisten, eddíg nemláttam, pedig alap téma volt csak a legacy....
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
ricshard444
veterán
Hearthstone alatt már 3x-ra fagy ki a kártya.
Teljesen alapon van az egész, szépen 300-500 MHz között ugrál, egyszer meggondolja magát, felugrik 947-re, 100%-s kihasználtság mellé és kifagy 3-4 sec múlva.Nem csak ez a játék, még másik 2 is ami ilyen 400-500-n pörgeti a kártyát.Ami rendesen, minimum 800-n pörgeti a karit, ott órákat is elmegy gond nélkül.
14.1 megoldaná vagy ez ilyen..."benne van" szintű dolog?
Afterburner monitoroz, Trixx ilyenkor nem fut, After nélkül még nem néztem, de az fontos nekem.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest