- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aby_2014
aktív tag
75Hz -es freesync-es monitorom a májusi driverrel hdmi out of range hibát dob windows idle módban... Küzd valaki hasonlóval, mit lehet tenni? (Semmi OC alapon megy a kártya.. Sapphire 5700xt). Fórumokon 2019 október-november körül írtak hasonlókat és a 60Hz -re történő beállítást javasolták... Lehte, hogy mint feature visszatette amd az új driver-be ezt az opciót
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Csokifalo
senior tag
Üdv
2 éve raktam össze egy gépet:
I5 8600K
HyperX 16GB Predator DDR4 3000MHz
Gigabyte Z370 HD3P lap
Kingston A2000 NVMe SSD
Most vettem hozzá egy tápot prohardveres ajánlásra a bronz chieftec helyett:
Seasonic Focus GX 650 GoldHolnap jön az újonnan vett VGA az eddigi RX580 8GB helyett:
Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G [link]Bottleneck kalkulátor szerint 14% van a cpu rovására, és Core i7-8700K -t ajánl
Kérdés: érdemes? ( így nem kellene alaplapot cserélni )
1440p játszanék, és 4K-ban, a cpu használat azért itt kisebb mint 1080-ban nem?
Vélemények? Mennyit hozhatna mondjuk ez a csere fps-ben %-ban?köszi
-
atee
őstag
válasz Csokifalo #10655 üzenetére
Szerintem nem! Nálam is ilyen proci van. kicsit meg van húzva 4.5 re és még nem véltem felfedezni problémát. 2560*1080 ban játszom!
Egyébként se cserélnék most cpu-t. Érdemes lehet megvárni az újabb generációkat mindkét oldalon. Azok az árakat is kedvezően alakíthatják ha az ember nem is veszi meg az aktuális legújabbat.[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
Csokifalo
senior tag
jogos holnap akkor kiderül
bár jelenleg még csak 4k 60hz tv-n tudom majd tesztelni, egy 144-es monitor terv
eddig inkább konzolos voltam[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
A 3db 140-es elöl most Noctua NF-A14, alul van 2db Sigma Pro 140 (TY 147 koppintása) és hátul egy Corsair ML 140 van.
Terhelés nélkül 600 környékén forog mindegyik, a GPU default bios-on van, nulla OC mellett.
Pedig a kábelek is el vannak rendezve, amennyire lehet. Alul a táp felöli venti fölé részlegesen benyúlik pár kábel.All fiat goes to zero.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenne. Mennyire ajánlott vagy nem az Asrock 5700 XT Taichi kártya? Ha nem akkor miért nem ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Esetleg próbált már itt valaki Samsung C27R5xx monitorból RX5700XT-vel freesyncet kicsikarni? 6 különböző driverrel is azt írja, hogy not supported. A monitoron természetesen engedélyezve van a freesync 48-72 hz között tudni is kellene. Létezik erre megoldás vagy ez is olyan jól működik mint sok egyéb szolgáltatás?
Előre is köszi
-
Speedy007
őstag
Sziasztok a videokártyánál hol lehet be állítani hogy csak terhelésen pörögjön a ventik és csak sima asztali felhasználás esetén ne
-
Speedy007
őstag
válasz GIORGIONE76 #10678 üzenetére
automata
-
Speedy007
őstag
válasz AlienApollo #10683 üzenetére
bekapcsolom a 0 RPM-met raámentem a változások alkalmazására.és aztán vissza áll a kikapcsolt állapotra.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz PowerBuldog #10687 üzenetére
Csak kiváncsiságból keresgéltem róla videót, mert anno tetszett,
találtam EZT !
nem tudom a teszter előtte mit ivott de szerintem egy-két adat sánítít a benchekben,
gondolom mindenkinek feltűnik egypár ...https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz PowerBuldog #10687 üzenetére
Hülyén fogalmaztam. Rohadt jól néz ki a felépitése, 10+1 fázis, aluminium, 3 venti. Erre gondoltam.
-
pcsabat
őstag
válasz RECSKA #10672 üzenetére
Az nincs fenn, vagyis nem tudok róla (monitoron csak hdmi van igen), legfrissebb driverrel. A monitorhoz adott gyári kábelt használom. Az 1.4-es. De van 2.0-ás is, a gagyitól a sok tízezresig, azzal sem ment. Próbáltam dp - hdmi átalakítóval is (aktívval), akkor írja a vga h dp-re van kötve a montitor de inaktív az opció. Nem létfontosságú a freesnyc, de ha már van használnám.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #10688 üzenetére
Pontosan mire gondolsz?
-
Csokifalo
senior tag
sziasztok...no megjött ma a "picike" rögtön be is üzemeltem
ami nekem fura, az hogy a 3DMark még gamernek se sorolja be
I5 8600K
16 Gb ddr4 ram
NVme ssd
És az 5700xt nitro+
Az overclock értékeken egy youtube video alapján állítottam
Mi a gyenge láncszem? Vagy ennyi és kész? Ez a teszt 1440-be van, a 4K se jobb nyilván
Persze azért érezni hogy jóval izmosabb mint a régi Rx580 8g kártyám de a 180 rugós vs 50 ezres árkülönbözetnél ez elvárható -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Csokifalo
senior tag
válasz RECSKA #10699 üzenetére
ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=fN3n63laxEA&t=670s
hozzátartozik, hogy nem nagyon szeretném gyötörni a kártyát, főleg nem olyan tuning dologgal amitől kimúlhat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest