- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
veterán
válasz Chalez #10803 üzenetére
2560x1440-ről fullhd-ra átállítva ugyanannyi marad az ps, cserébe a vga 1300Mhz körül boostol csak, de sokszor látok 1100-at Ez megy vissza elállással, azt veszek újra egy használt 1070-et . Megnéztem a frametimeket is, nvidiánál 16.6 sima, itt meg olyan mint a reszelő.
-
Bossp
addikt
1 tipp. Legujbb windows es driverrel megint elojon a microlagg egy ido utan warzoneban. Namar most ha mindent maxra huzok wqhd-n akkor elvan úgy átlag 100fps el microlagg nélkül de ebben az esetben mindig 97-98%on pörög. Tehát microlagg van ha nincs maximális kihasználtság elég trehány munka mivel ezek azóta mennek mióta kint a kártya.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
duvi
nagyúr
Hát ez elég fűrészfogas. Nem tudom, hogy nálatok mi okozhatja ezt rumkola-val Ha van még hozzá cérnátok, akkor érdemes lenne feltolni egy szűz Windowst, mert mostanában a Win frissítések is elég csúnyán bekavarnak. Persze azt se lehet kizárni, hogy a kártyával van valami gebasz, de én inkább valami szoftveres problémára gondolnék. Én tavaly novemberben vettem a Nitrot. Január elején az egyik drivercsere után előjött a BS, ezért visszaraktam a 19.12.1-et és azóta gond nélkül használom. Szerintem baromi jó kártya és nem bántam meg, hogy ezt választottam.
-
Chalez
őstag
Sajnos a win pár napos, gyak emiatt tettem újra... Bármit állítok, teljesítmény sémákat ide, oda, ez egyelőre nem akar helyrejönni. Pedig baromi jó kártya, egy vega 56 után is hatalmas az előrelépés, a játékok 99%-a vajsima smooth, előbb néztem Doom Eternal-t, 99% gpu usage, az fps 150-200 között max grafikán...
-
fatal`
titán
-
duvi
nagyúr
válasz Chalez #10809 üzenetére
Még egyvalami jutott eszembe. Nálam silenten van a bios kapcsoló. Nálad mire van állítva?
(#10810) fatal`
Nálam még nincs fent a legújabb Win frissítés. Én mindig kivárok kb. egy hónapot és csak utána engedem rá, ha minden okés, vagy kijött már a javítása. Nem tudom biztosra mondani, de nagyon furcsállnám, ha nem engedné feltenni a régebbi VGA drivereket.[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
-
rumkola
veterán
Előljáróban:
10 éve nem volt AMD VGA-m a rengeteg szopás miatt amit átéltem velük az elmúlt 2x évben. Most úgy voltam vele, hogy oké, ár/teljesítmény milyen jó, van pénzem, kíváncsi vagyok, jöjjön az AMD (5600XT Pulse).Wint újratettem, nem vátozott semmi. GPU terhelés totál idióta, FPS totál idióta, bőven rosszabb a 1070-nél, ráadásul van még egy probléma amiről tegnap nem beszéltem:
55 colos 4K TV-n HDMI-vel csak és kizárólag PC módban (a TV-t PC bemenetre kell állítanom, a vga driverében PC Standard RGB-t kell beállítanom) képes a kártya normálisan működni, bármilyen másik variációval (TV Game módban, vagy videó módban, VGA driver bármilyen másik módban) a képernyő felső 10cm-re elkezd zizegni, vibrálni, fehér vízszintes csíkokat húzni. Felbontás és kábel mindegy, próbáltam többel. A VGA alapjáraton az asztalon képes 0Mhz-re lemenni, tudom monitorozni, rendesen beakad.
A képélesítés semmit sem ér, nevetséges az NV megoldásához képest. Vannak még dolgok, de le sem írom őket.Életem legrosszab vásárlása volt (5600XT Pulse), megy az elállás. Holnap veszek egy 2060-at és örökre befejeztem az AMD VGA-t. Nagyon szomorú és ideges vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz rumkola #10814 üzenetére
A te kártyád hibás. A felsoroltak közül még csak foszlányokban sem jöttek elő ilyen fas...gok.
A kislányaimnak raktam össze ezzel egy gépet, jó sokat játszanak, játszunk együtt is, ha van időm, illetve nálunk is a régi 1070 lett cserélve, főleg a lejárt garancia miatt 5600 xt-re, meg kevesebbet is zabál, alig melegszik etc... De ez a kártya mindenben jobban teljesít (nem sokkal, de jobban). Ráadásul 20.5.1 van rajta.
OLED tévéjükre van rákötve HDMI-vel (4k 60hz), a monitorra DPort-tal (FHD 75hz) és ÁTKAPCSOLÁSKOR SINCS SEMMILYEN ANOMÁLIA (bocs caps lock úgy maradt).
Pedig én aztán nem szoktam védeni egy terméket sem, sőt örökös elégedetlenkedő vagyok mindennel, de ez az 5600 xt pulse egy kicseszett jó kártya! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bobalazs #10816 üzenetére
Aha kösz, megnéztem. Ez pontosan így van, amiket mond a faszi.
Nálunk csak az a WattMan baromságot írta ki, aztán utána olvasva több helyen írták, hogy ki kell kapcsolni a gyors rendszerindítást és jó lesz. Na mondom, ez micsoda hülyeség és tényleg...nyilván a gyors indítással valamit nem jól töltött be, egyébként meg hiába gyors, kikapcsolva is ugyanolyan gyorsan feláll a rendszer...aztán ennyi. -
ßrainiac
addikt
Az megvan, hogy a game profile-os tuning lof@szt sem csinal?
Azonban ha global toltom be a profilt, azonnal valtoztat az ertekeken.
Ez azert baromi idegesito, mert globalban auton szoktam hagyni h legyen 0 rpm, amint custom profile van beallitva, konstans 800 korul porog a venti.
Szoval minden jatekinditasnal lehet rarakni a tuning profile-t :/
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Pénteken beszereltem az új VGA-t(5600Xt) DDU megvolt, azóta crashel a gép, megfagy az adott kép és semmi gombra nem reagál csak reset. Talán csak akkor ha fut a chrome, de ez nem biztos, itt a hardveres gyorsítást már kikapcsoltam. driver: 20.4.2
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
rvn_10
senior tag
válasz rvn_10 #10820 üzenetére
Update: egyre jobban a Chromra gyanakszom, mert cou, vga, ram sterssztesz futtatásakor semmi gond, böngészésnél fagy kb 5 percenként.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
vg
addikt
Hát ez érdekes, én minden nap több órát használom chrome-t, 5700xt alatt, soha nincs vele baj. Lehet meg kéne nézni milyen programok indulnak rendszer indításkor a Autoruns progival és betenni ide, hogy megnézzük. Amúgy a chrome használ egy software_reporter_tool.exe nevű szarságot, amit én úgy oldom meg minden frissítésnél, hogy egy nulla méretű software_reporter_tool.exe-t bemásolom az eredeti helyére felülírva azt, mert az nekem is sokszor pörgette a cpu-t órákig.
[ Szerkesztve ]
-
-
R3laX
addikt
válasz rumkola #10814 üzenetére
Én KB 18 éve használok ATI/AMD kártyákat, de sosem szívtam vele semmi nagy dologgal. Keress rá youtube-on, hogy FPS drop, mikrolag, simán találsz NV-nél is. Kifogtad mindig a szemetet ezekszerint.
(#10831) rvn_10 duvi
Kipróbáltad, hogy simán csak uninstallálod, majd újrarakod? Nálam 1x szarakodott a Chrome, hardveres gyorsítás mindig on, akkor be beállt néha pár másodpercre, de a reinstall megoldotta.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Érdekes. Nekem perpillanat nvidia van és hónapok óta ki van kapcsolva Vivaldiban (chromium alapú) a hardveres gyorsítás. Ha be van kapcsolva windowsban a HDR bármelyik kijelzőre, akkor full screenen kifakulnak a videók (mintha még egy div lenne előtte 50%-os áttetszősséggel).
Lehet azóta már javították, de itt is vannak bugok. Mondjuk fagyást nem tapasztaltam. A hardvers gyorsítás egyébként is sokszor bugos a böngészőkben. Egy időben Firefox alatt olvashatatlanok voltak a betűk (mondjuk ez már marharég volt). -
Qtya123
őstag
Üdv!
Kinek hogy szuperál az új driver? Én 20.4.2-ről updateltem, de néha kilép tőle a Bf5. Visszatettem a 20.4.2-t, igaz nem DDu-val, így is kilépked néha...
-
rumkola
veterán
megoldottam, egyelőre marad a VGA, de a tüske is bennem
Sajnos pont Assassinokban van az anomália amit leírtam. Divisionok, Borderlandsok, Doom, Mafia 3 jó.
A képernyő vibrálást egyelőre elengedem, használom PC mode-ban a TV-t, ott is sikerült belőnöm végre a normális kinézetet.
Igazából az bosszant, hogy egy napig kell kattingatni és állítgatni ugyanúgy mint anno. Nagyon jó hardware bosszantoan rossz szoftveres körítéssel. Ettől az adrenalintól is beszédültem, egyszerű gyerek vagyok, nekem az NV Inspector maga a tökély.Itt AMD-nél még a tningot nem vágom. Adrenalinban pár százalékot tolhatok egy csúszkán, ami nem mutat konkrét számokat, Afterburner pedig nem enged 1820Mhz fölé, de akkor is csak 1770Mhz a max boostja...
Tuninggal kapcsolatos segítséget fabuta radeonosként elfogadok[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz rumkola #10837 üzenetére
Egyébként még ezek a kisebb idegesítő hülyeségek sem voltak nekem AMD-nél a mostani 5700Xt-ig. Túl sokat akarnak így hirtelen most ezekkel az új driverekkel. Én nem is használok semmi "feature" - t a driverből. Teljesen alapon van az Adrenalin. Nitro+-ot is csak MSI AB-vel állítom, venti profilt nagyon szépen eltalálták alapon. Azzal sem kell szórakozni szerencsére.
Semmi gondom nem volt sem 8500 Deluxe-al, 9800 PRO-val, 3850, 4850, 7850, 7870, 480, vega56-tal. Mind flottul ment. Addig mondogatták ezeket a driver szarságokat, mire 2019-2020-ra bevállt.
Most utolsóval is sokat gyorsult egyébként a kártya, de van mit hegeszteni még rajta... Én sem mondhatom, hogy tökéletes sajna , de egyáltalán nem katasztrofális. Pörög szépen.Geforce 2-kel szívtam nagyon sokat anno. Visszavittem gariba, adtak újat, majd annak is elkezdett kerregni a ventije. Az volt az igazán idegesítő, mikor a gariztatás alatt adtak egy pót kártyát és az is elkezdett kerregni . Jó öreg Voodoo2, azon nem tudott mi behalni.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz sutatokisr #10836 üzenetére
Most én is visszatettem a 20.4.2-t inkább DDU-val. Úgy tűnik, hogy jó. A tököm már beléjük, hogy mindig szórakozik az újonnan kiadott driverük.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Sziasztok csak kíváncsiság képpen, félre ne értsétek teljesen meg vagyok elégedve 70-75C° közötti hőmérséklettel FHD-n ultrán. De érdekes opció lenne ha be vizenénk vagy Arctic Accelero Xtreme III vagy IV-re történő csere lehetséges ezekkel nyerni vmit?
-
odorgg
addikt
válasz Speed® #10842 üzenetére
Kivéve ha valakinek az 60 fok alatti GPU hő a fétise
Most váltottam 3600x-re egyébként, és komolyan gondolkozom a kupaktalanításon, 60-70 vízzel
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Create. #10844 üzenetére
Biztos hogy nem, legalább is nekem, de én speciális eset vagyok.
Egyébként, az átlag felhasználónak, persze hogy az.
Ezért nem is támogattam a felvetett hűtő csere lehetőségét, mert ha valaki nem hőfok mániával küzd, akkor lényegében teljesen felesleges pénzkidobás. 70-75 fok teljesen rendben van, pláne ha mindemellett még halkan is üzemel.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest