- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuffa
tag
válasz bobalazs #11904 üzenetére
Igen le, össze vissza dobálja, sajna az új kártyák "betegsége" hogy terheléstől függően állítgatja a mhz-eket, számomra rohadt zavaró dolog
Ami most van nálam 7870 csere kártya olyan jó nézni ahogy fix az órajel és nem ugrál
NV-nél is van ilyen vagy ott ahogy terhelést kap, ott fix lesz? -
-
veterán
-
veterán
-
steewcv65
őstag
Atraktam az egyesbe,onnantol kb minsig 2000mhz felett van a gpu orajel!!!
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
-
veterán
válasz Sweet Lou 6 #11913 üzenetére
Köszi.
Az az egyszem újabb bios honnan származhat techpowerupon? Miért nem lehet ezeket letölteni?
Van még itt mozgástér amúgy? Látom az 5700/5700xt 2000mhz fölött rohangál, akkor ennek is kéne tudni nem? Most 1 volton megy nekem 1735-1750 körül.https://tinyurl.com/rasoapro
-
tomic
addikt
Relatíve mennyivel erősebb egy 5600 6gb egy 5500 8gb kàrtyànàl? Fullhd felbontàsban érdekel csak.
-
steewcv65
őstag
válasz bobalazs #11926 üzenetére
Szándékos volt szerintem ez az amd-től!Megcélozzanak vele egy közönségi réteget aki "inkább 5700-felé" nézelődjön....pénz,pénz,pénz
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
veterán
Na gyerekek, hogy kell ezeket a kártyákat tuningolni Mi a vége egy Sapphire 5600XT-nek?
Tudom van valami durva limit de valamennyi csak lehet tolni rajta. Egy 1800 környékére vagy valami (architekturálisan a 2000-nek is menni kéne)https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz bobalazs #11930 üzenetére
És ezt hogy kell előcsalni? MorePowerTool-lal? Vagy hogy?
Észrevettem ma némi érdekességet, igaz sok grafikai beállítás állítgatás meg rtss limit/vsync ki-be kapcsolgatás után, gta-ban néha minden ok nélkül a gpu kihasználtság és így a frekvencia, fogyasztás és az fps is lejjebb esett. Mondjuk ilyen 90-100W 1460MHz környékére, nem sok időre de nem értem. Kevés lenne a ryzen 2600@4.0 hozzá?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
sutyi^
senior tag
-
ScomComputer
veterán
-
Gyuffa
tag
válasz rasotamas #11932 üzenetére
minden játéknál lesz ugrálás, ha akarod ha nem, amikor nem kell a gpunak 100%on mennie csak 70% akkor leugrik minden
Gta-ba nem fogsz olyan helyeket találni nagyon ahol fix-en menne majd a gpu /mem órajel
már rég nincs az mint anno hogy fix-en mennek az órajelek
A tuningot meg felejtsd el, mert ha hazabaszod nem lesz garid -
martin66
senior tag
(#11923) Vitee bobalazs (#11921)
(#11921) bobalazs martin66 (#11887)Köszi nektek.
Az jól kiolvasható, hogy nálatok 29 és 10w fogyasztás van alatta míg nekem 35 - 45 között van (lehet a 4k miatt). Illetve ventilátorral ilyen alacsony a hő. (meg gondolom van airflow a házba nálam nincs idlebe, mert nem menenk a ventik csak terheléskor kapcsolódnak be)Én full passzívba akartam a vga-t. De a megoldás megint az lett, hogy befogtam a jó régi 9cm-es Noctua cpu ventit és rákötöttem fizikálisan a vga-ra így idlebe "alacsony" (35-55 fok) marad a hőmérséklet videó nézés alatt is. (8 éve ezt csinálom a vga-immal, hogy idle passzív és rajta ez a noctua hangtalan venti ezt elakartam hagyni most, de nem lehet ez van. így nincs összehasonlítási alapom full passzívval). Mielőtt mondjátok a vga-n 20%-ot tudok csak berakni minimumnak, mely kb 2,5-3x hangosabb mint, a jelenlegi teljes gépem idlebe szóval hatalams vissza lépés lenne. (3 szuper halk venti pörög idle-be noctua és bequiet 1 cpu, 1 cpu mögött és 1 gpu-n és mind szuper alacsony rpm-en most így minden okésnak tűnik)
Kicsit finomítottam kis undervolt kis mem tuning, visszább vettem, hogy ne pörögjön fel a venti csak max 45% így 4k játék kb 70-73C között ilyen 1200-1400-al pörög. Szinte a full gép hangtalan azért a strix vega 56-hoz képest ami nem volt normálisan oda csavarozva gyarilag .... (összenyomtam a vga-t és 5 fokkal hidegebb lett vicc) mondhatni kategóriákkal halkabb.
Szerintem megtartom.
-
Rájmó
tag
Sziasztok,
adott egy Sapphire 5700XT Nitro+, aminél azt vettem észre, hogy egy pár játék után (Watchdogs2, Football manager 2020), miután kiléptem belőle akkor utána a GPU load nem megy le 99%-ról, valamint a GPU Clock is magasabb értéket mutat, mint alapjáraton. Ez a két érték az, ami olyan mintha "beragadna", minden más okés. Megnéztem feladatkezelőben is, ott nem mutat 99%-ot a VGA-nal.
Itt van KÉP is az adatokról.
Jelenleg a 20.4.2-es Adrenalin verziót használom, de próbáltam a 20.7.1-et is, ott is ezt volt a jelenség, viszont a 20.7.2-es verziónál a játék 5 perc után kilép.
Ez valami szoftveres bug lehet? A kártyához nem nyúltam, csak plug'n'play és minden up to date, alaplap, chipset minden, kivéve a videokártyát.
Valamit ma raktam újra a win10-et is. de a jelenség ugyanúgy jelen van.
Esetleg van erre valakinek valami ötlete?Privátra illik válaszolni :)
-
veterán
-
steewcv65
őstag
Probald meg a pci-e 4.0rol atallitani 3.0-ra a biosban.Van akinek ez oldja meg a jatekbol kilepest ,stb... Hibakat
-
steewcv65
őstag
Nincs mit,ez azert van,mert valamelyik hardvered nem jol kezeli a 4.0 szabvanyt...
-
gery14
senior tag
Akinek Rog Strix 5700xt van neki világit a backplaten a Rog logó ?
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest