- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig a 19.11.1-es driver a legstabilabb, ha blackscreen problémája van az embernek vagy van valami változás?
-
Skynet258
veterán
Én inkább azt mondanám, ez az egész már baromira az adott hardvertől/szoftvertől függ és neked kell kitapasztalnod... Nálam a 20.4 a Win 2004 alatt jól működött, a június 30-i 20.5.1 is jól működik most épp, de az előző 20.5.1 (nem írtam el, ugyanaz a kettő csak az egyik június végi a másik meg mittomén) fekete képernyőt adott.
Ami még necces nálam az a CRU beállítás, az 1909-es Win és 20.4 esetében jó volt, azóta semmilyen kombóban nem tudom belőni mert fekete képernyő. Így ott nálam vélhetően a 2004-es Win a fő probléma de majd csak helyreáll ez is, egy darabig nem használom max.
-
bobalazs
nagyúr
válasz #32839680 #11650 üzenetére
Az ja, de más drájver nem instabil. Valami nagyon béta van avval.
jun 11 a 20.5.4 az alap a amd weboldalán
june25
meg june30 van még egyéb helyeken.
A jó öreg 20.3.1-et használom most, ebbe benne van a nekem fontos fix ;
az ez utáni updatek nekem nem hoztak semmi fontosat.[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Msi Radeon RX 5700 EVOKE OC-ról?
Van e valami problémája?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
válasz Dingle #11655 üzenetére
Evok tulmelegedik?Tesztekben 65c korul mozog a homerseklete...
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
válasz DonDennis #11657 üzenetére
És van valami driver probléma meg ilyenek?Hasonló dolgokat is ovlasok,de van aki azt írja,hogy a pci-e vezérlést 3.0-ra kell átírni és nincs semmi hiba...Valaki erről valamit tapasztalt?
Illetve amit még nézegetek az Asrock r5600xt d3 az új hűtős amin nagyon nagy a borda és 3db 9cm-es venti van rajta.Állítólag ez a leghalkabb rx 5600xt a új tesztek alapján...#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
arnoldito
senior tag
válasz steewcv65 #11654 üzenetére
Amúgy miért ez a Mech OC? a legolcsóbb helyen is 127.820Ft.- (Compker) ami azért egy jó bolt, és ott a MSI Gaming X 5700 pedig 139.490Ft.-, de azzal nem lősz mellé és sokkal jobb. Bár én 140K nem adnék 5700, inkább vennék szintén Compker-ből MSI 5700 XT Gaming X kártyát 156K, vagy ha nem zavar az üzlet, (engem nem szokott) Kazyból most van raktáron ingyen kiszállítással 150k PowerColor Red Devil vagy 154k Sapphire Nitro+ 5700XT. Tudom drágábbak, de egyszerűen nem alternatívák (szerintem) ezeken az árakon a 5700-ak. Sapphire Pulse meg egyszerűen röhejes azon az áron amin most kapható... (Alzában 150k!!!)
-
arnoldito
senior tag
-
Csokifalo
senior tag
válasz GIORGIONE76 #11604 üzenetére
Beköltöztem és nem érintett az alsó venti probléma. Nagyon baba ház. Inkább a kraken 63 tól féltem de kár volt jól muzsikál...viszont a proci foglalatba bele esett a csavarhúzó úgyhogy kellett vennem egy új lapot is attol féltem ujra kell telepíteni de hihetetlen 2 perc alatt indult a win10. Igaz előtte is gigabyte lapom volt. Csináltam egy tesztet gyorsan de még jobb lett mint a múltkori ugyhogy vszleg nem húzom újra. Hogy vga érdekeltsége is legyen féltem ettől a háztól hogy full uveg de batran ajánlom mert alulról felfelé megvan a huzat a kártya ugyanúgy 40 fokos alapon vagy kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Csokifalo #11662 üzenetére
Nagyon jó, igazad volt, ez a kuckó megoldaná nekem is a helyproblémát..
Szép így egyben
az a vgatartó nem az az rgb-s?
bár gondolom a ház is adja magát és egyszer majd becsövezed, nemdebár?Egyébként én kimértem, azzal hogy lejjebb raktam az x8 foglalatba ~3%-ot buktam, nem sok, de így van, 150-200 pötty SP-ben,
ha gondolod te is kipróbálhatod, még közelebb lenne a kártyának a friss fuvallathttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Exodion
aktív tag
válasz Csokifalo #11662 üzenetére
Szep! Addig nincs sok problema ezzel a hazzal amig az USB3 csati nem a lap aljan van, akkor viszont jon a fejvakaras.
Nekem a "front" ventik is befele huznak levegot -> 6be (also, elso), 3ki (felso). Igy van gy max terheles alatt 70C -s 3900X -em egy hoeromu mellett .Viccet felreteve hogy temanal maradjon ez a hozzaszolas is, az 5700 XT -vel hardware szinten teljesen elegedett vagyok, DE driver szinten egy 3m -el a foldalatt levo szartar az egesz jelenlegi allapotaban.
- DX9-11 tamogatas az mintha nem is lenne, amolyan kutya vacsoraja lampaoltas utan. Vagy vagyse, ugye sokan hivatkoznak itt az AC jatekokra, de lehet meg mondani jo sokat (FF13 osszes, stb)
- DX12 az jooooo kiveve ha "ujabb" featureset -et kellene hasznalni, pl ROV (Rasterizer Order Views) es voala van egy 1.2Kg-os papirnehezek. HA ez be van kapcsolva akkor a kartya az NV 1650 -esenek szintjet SEM hozza. Akkor mar nem is tunik olyan veszesnek az RTX: ON 50% FPS-e, mert ez esik cirka 80%-ot.
- VULKAN? Na az elsorangu.Eladni biztosan nem fogom de ha nem viritanak valamit nagyonsurgosen akar az 5*** -os szerival akar a "Big"Navi -val es az RTX3*** -os szeria sem akar majd SpaceInvader-t jatszani akkor visszamentem a zold oldalra. Ez meg viccnek is rossz amit itt drivernek hivnak - nem stabilitas szempontjabol mert azzal semmi bajon, egesz egyszeruen a keretrendszerek tamogatasa egy kaosz.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
-
Exodion
aktív tag
válasz steewcv65 #11671 üzenetére
Fogalmam sincs az 5600xt -rol , soha nem jart a kezemben. Errol majd a tobbiek irnak.
Ez a D3D12-ROV sem fog erinteni mindenkit, de ezek azok a tipikus pontok amire senki nem fog felkesziteni egy engine-t legyen az barmilyen jatek. Ha a GPU azt mondja magarol hogy tamogatja a ROV-ot akkor bekapcsolom, de arra nemtudok felkeszulni hogy stroke-ot kap miatta a kartya es egy 60eFt-os kartya teljesitmenyet is alulrol nyaldossa.
Gyanitom ugyanilyen gondja lehet itt sok embernek az AC jatekokkal. A kartya bizonyos D3Dx feature set-re aztmondja hogy igen tudom, az engine meg nagyon helyesen bekapcsolja oket. Kozben meg dobja a driver a nullptr dereference-t nyaklonelkul, rosszabb esetben meg osszeomlik. Az FF13 jatekoknal D3D9 mellett is DXVK kell mert 2-3mp-kent beesik az FPS az beka s*gge ala. Pedig az meg a jo oreg fix pipeline .
-
zeee
senior tag
Sziasztok! Meghalt a Giga 980 Ti-om. 3-4 éve nem kellett nyúlnom a géphez, eléggé le is vagyok maradva mi most a jó ár teljesítmény szempontból. Most nem szeretnék egy ati vs nvidia vitát kelteni. Eddig mindig Nvidia volt. Ahogy nézegetem a videókat, az 5700 XT és az RTX 2060 kb fej-fej mellet kóricál. Az alábbi lista közül melyiket érdemes választani ? Gondolok itt a hűtésre pl, amennyire emlékszem régen nagyon melegedtek az ati kártyák.
-
zeee
senior tag
Bocsánat, csak az 5700 XT-ket szerettem volna listáztatni, figyelmetlen voltam. Assetto Corsa-tam eddig 4K-n, a 980Ti tudta is némi kompromisszummal. 150-170 körül jó lenne megúszni...
-
Exodion
aktív tag
válasz bobalazs #11678 üzenetére
Bedobod melle a jol bevallt DXVK dll-eket, azok szepen interceptelik a GPU-nak kuldott utasitasokat es on-the-fly atforditjak VULKAN-ra. A GPU meg mondvan ooo VULKAN programot futtatok orommel teszi a dolgat. A VULKAN support-ra semmi panasz nincs, az meg a NV drivereit is veri.
DX9 alatt sok sok NullPointerException...
DX10 -et nem neztem
DX11 alatt a commandlist-ek okoznak szinten NPE-t
DX12 so-so, de ROV megroppantja a Navi kartyakat, error nem nagyon van csak ja... hat a teljesitmeny az nincs. Mintha atvaltana software renderer -re Gears 5 futtatasahoz .
Az a legnagyobb fejfajasom ezzel az egesszel hogy ezek nem olyan eszement legbolkapott dolgok. HA az a szerencstlen kartya azt mondja hogy igen tudok CommandList-et kezelni, vagy igen tudok ROV-ot akkor tudja mar konyorgom. Miota kintvan mar az 5700XT, a DX12 meg jocskan oregebb, illendo lett volna hozni a DX12_1 -et.Kivancsi lennek hogy a Vega kartyak hogy kezelik mert elvileg azoknal hoztak be eloszor. Ha ott mukodik a Navi-n nem akkor az mindenesetre erdekes, ha meg seholse jo akkor azert erdekes mert miert nincs meg fixalva .
-
-
zeee
senior tag
Köszönöm a tippet! Sajnos az edigitalnal jelenleg nincs Nitro! A "Milyen videokártyát" topikban egy srác az MSI Radeon RX 5700 XT Gamer X-t ajánlotta. Róla van tapasztalatotok? Miben másabb egy Sapphire Nitro +? Nézegettem este tesztvideókat youtube-on, itt azért látszik hogy kb egy 10 fokkal hűvösebb a Nitro.
-
DonDennis
senior tag
És miért kell edigitalból? Másik 8 nagy neves bejáratott boltban kapható. De ha ennyire tőlük akarsz vásárolni akkor van az emagon az a két cég úgy is már egy kézbe van.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Fitzgerald
veterán
Washer moddal/jóféle pasztával sikerült valakinek ref 5700 XT-n alacsonyabb hőmérsékleteket elérnie a gyári grafithoz képest?
Thermal Grizzly Kryonaut-ot tettem rá.
A hőmérsékletek nagyjából ugyanolyanok, kb. az az egyetlen különbség, hogy a junction össze-vissza ugrál néha, 85-ről hirtelen 100-ra, aztán 93-ra, majd 85-re, majd megint 100-ra, stb.
Ezt korábban nem csinálta, olyan 93-98 között volt folyamatosan.
100 fölé nem megy azért (a nyári meleg miatt átlagban nyilván emelkedett az összes hőmérséklet 6-8-10 fokot).Ja, a washereket egy szilikon telefon tokból faragtam, nem találtam itthon sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
válasz Fitzgerald #11690 üzenetére
En Kryonaut-ot hasznalok Nitro+ -on, 1066mV mellett 90c alatt marad a junction. Gyari 1200mV -on tovabbra is 105-108c korul virit . Kiprobaltam a Conductonaut-ot is kapton szalaggal, az kicsit jobban megfogta 98c 1200mV -on de 1066mV mellett 85c volt a top.
-
Exodion
aktív tag
válasz Fitzgerald #11692 üzenetére
1066mV -on van belove egy 2050MHz -es boost clock. 2015-2020MHz -ig boostol altalaban. A VRAM meg 1830MHz -re beallitva meg stabil, folotte crashel, tobb naftaval 1850MHz -en eldocog de van amikor diszkofenyeket tol jatek kozben.
Hat azert kell a kapton szalag szepen korben hogy ne zarjon rovidre. A koromlakk nemjo az ennel a homersekletnel egyszeruen eleg ha hosszabb ideig van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
Most nézem a 5700XT Nitro+ kártyámat, hogy kicsit under voltoltam, hogy idle alatt 780MHz 725mv 30W az érték amit produkál, emiatt néha be is indul a venti. Ez így oké? 165Hz-es a monitorom és úgy is használom 0-24.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Exodion
aktív tag
válasz DonDennis #11694 üzenetére
Lehet keves lesz neki a 725mV idle, probald ki. Kikapcsolod a gepet teljesen, hagyod egy 10-15percet aztan vissza be. Minden beallitasod megmarad csak a voltage ertekeket fogja resetelni egeszen 1200mV gyari ertekig. Nalam ezek lettek a beallitasok:
Ezzel van egy stabil kartya, kiveve a nyilvanvalo driver osszeomlasokat . -
Exodion
aktív tag
Nemtudom . Nalam ugy nezett ki hogy gep estere kikapcsol minden ok. Reggel bekapcsolom es koszont az 1200mV.
Semmi error, minden mas ahogy hagytam csak az 1200mV. Ujra beallitottam, ujrainditottam, kikapcsoltam bekapcsoltam minden ok.
Estere kikapcs, masnap reggel megint 1200mV. Redditen megszakertettek, hogy adjak neki idle kakaot mert keves a gyari 750mV ami a Nitro+ SE -nek van. Na ezt megemeltem es minden fasza. Legalabbis ebbol a szemszogbol .
-
korcsi
veterán
válasz DonDennis #11694 üzenetére
Pörög a 165Hz-es monitor miatt a memória, megoldás bobalazs hozzászólásában.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
bobalazs
nagyúr
Mivel nagy a homály elmagyarázom még egyszer, aztán be lehet ezt linkelni:
Custom Resolution Utility blanking calculator
Google fiokoddal csinálsz egy másolatot amit tudsz majd szerkeszteni.
CRU-(custom resolution utility)ból kiszedett infókkal kitöltöd a táblázatot.refresh rate 75.06
Vertical 1440
Total lines 1493
Blankinget amit mutat neked a CRU beírod és megnézed mennyit mutat a blanking time
Addig növeled a blankinget míg a blanking time meghaladja a 460at.
blanking átírásával a total változhat ezt a táblázatba is írd át ha kell
Nekem 464
Leokézod ujrainditasz. Ha jó, CRUban nyomjál exportot, mentsd le, későbbi driver telepitésnél lehet hogy kell, akkor elég lesz a importra nyomni, és ujrainditani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest