- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
katastro.fi - Codename Chinadoll (1999) PC demo 2160p60
Strike Commander (1993) PC game @ Sound Blaster Pro 2.0facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Frawly
veterán
-
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #63203 üzenetére
Nekem van egy DTK HX-em, amiben ugyan működik a K5, de PR166-200 jumpereléssel hihetetlen lassú lesz. Gondolom ez is valami BIOS nyavalya, mert PR133-ként meg jól megy.
Affene, nem is emlékeztem, hogy a K5 ilyen rossz fényben mutatja magát FPU tekintetében. Pedig amúgy nem is olyan rossz, még Quake alatt se.
-
válasz alvaro #63204 üzenetére
Jó proci a K5, a gyenge FPU ellenére is. Talán a túlhajtást nem bírja , ha PR166/200- ra állítod, vagy lehet tényleg bios bug szintén . Van egy igen ritka, gyárilag PR166 példányom. Szerepelni fog majd a ritka S7/SS7 procikat bemutató blogomban.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Szevasztok!
Na, a gyógyszertári alkohol megoldotta az 1541/II-im olvasási hozzáállását.
Azt hittem azért retkesebbek lesznek a fültisztító pálcikák, de alig volt elszíneződés.
Inkább a diskek adták meg magukat, volt amit nem tudtam beolvasni, de a nagy átlagot olvasta.
Sőt, még az egyik lemezen találtam mindenféle filecopy utilokat is, így csináltam egy kis másolástt is, hogy ír-olvas-e a drive.Szétkaptam őket, az egyik Mitsumi, a másik Chinon belül..
A Chinon sprátaibb elektronikailag.. A Mitsumi-val az volt a gond, hogy a lemezlefogó kallantyú nem működött tisztességesen, mintha nem fogta volna már le a rugó a lemezt, így kézzel kellett alsó állásban tartani, míg beolvasta a progit.
Valójában semmi rugó baj nincs, hanem a műanyag kallantyú már egy picit megadta magát, és az volt behasadva, így a lelapolt kerek vason megforgott, nem fordította el.
Alsó állásban erős pillanatragasztóval összeragasztottam, most szépen működik.A chinon egyszerűen csak koszos volt, egy tisztítás után, már olvasta is a lemezt.
A Chinon kalantyús megoldása időtállóbb, meg egyszerűbbnek tűnik.
További anekdota a Chinon belűhöz, hogy pár hetet megélt a szabad ég alatt, mire én arra jártam.
Sajnos a lomizós srácnak van egy félnótás öccse, aki ha nem fért volna hozzá, akkor full dobozos 1541/II-őm lehetett volna. Így már csak az alsó hungarocell + táp volt meg, a dobozt szétbarmolták. Öröm az ürömben, hogy két serial kábellel volt együtt. Egy ötszázasért hoztam el, hogy kint volt az esőben, talán el sem indul.Már csak egy költői kérdés, hogy hol tud elkalldóni a padlásomon a két 1541, amiket elméletileg egy dobozba, bezacskózva elraktam tavaly??
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
envagyok
veterán
Valaki próbált már 8800gtx és hasonszőrű társairól eltávolítani az ihs-t újrapasztázáshoz. vagy anélkül használni?
Elvileg sokat segít. -
-
flymi
addikt
válasz envagyok #63211 üzenetére
Én biztos nem. De szerintem aki foglalkozik deliddel az ezt is simán megcsinálja.
Vagy ki kell próbálni egy döglött példányon.
i5-4690K is biztos meghálálná, ha friss paszta lenne alatta és nem a gyári. Talán az idén meg is csináltatom bár most, h van a szobában klíma csak letekerem mínusz tízre.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
válasz frescho #63213 üzenetére
Akkor valszeg a Rise, Winchip, Winchip2, NexGen, Kingston, Cyrix/MX/MII, Cyrix-III, Via teljes sorozatok is megvannak mindenkinek, asszem felesleges is blogot-tesztet írnom róluk, tévedésben voltam, hiszen akkor semmi újat nem fog hozni...
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #63215 üzenetére
Nekem nincs meg. De a K5 nem ritka darab. A NexGen vagy Winchip már inkább. MediaGX-ből is csak egy működő darabom van alaplappal.
Szóval csináld csak azt a tesztet, jó lesz iránymutatónak, hogy mit érdemes még beszerezni, mert a teljes sorozatok már vagyonokat érnek.
https://frescho.hu
-
válasz frescho #63217 üzenetére
Be volt tervezve, akkor marad is a project, rajta leszek, már csak egy Epox MVP3 G2/G5 kell hozzá, abban mindegyik proci kihajtható. Fix órajel Club már volt, én arra gyúrok hogy a fenti prociknak csőgázon hogy alakul a teljesítményük.
-
-
alvaro
senior tag
válasz frescho #63219 üzenetére
Az már bőven érdekes. Bőszen válogattam MMX-eket, de a 300-hoz is meg kell gyötörni a legjavát (nem mintha ez nem lenne szép eredmény a részükről), a 350-et csak a Tillamook vitte, de ahhoz meg nincs olyan lapom, amivel menne az L2 cache. Ez nem tudom, milyen dolog, de nem ismeretlen. Sima MMX-szel megy, szóval nincs baja a lapnak, csak a kettő nem fér össze.
-
arn
félisten
Threestate - H3O Breather (2000) PC demo 2160p60
Day of the Tentacle (1993) PC game @ Sound Blaster Pro 2.0facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
Frawly
veterán
-
Hosssszu
őstag
válasz frescho #63227 üzenetére
Köszi a megerősítést!
Frawly Szerintem itt nem erről van szó. Egyértelmű hogy egy pl. 166MHz Pentium MMX nem fog vinni soha az életben egy bármilyen divx-es filmet.
Itt talán arról van szó hogy anno az adott lapban mennyi tuning fért el, nem arról hogy a mostani igényekhez mennyire megfelelő.De offolom, mert ez a szokásom..
-
válasz Frawly #63228 üzenetére
Mérsékelt tuningot alkalmazok csak (újabb hardverekbél is). Korabeli programokban is látszik a teljesítménynövekedés azért valamennyire. SS7- ről beszélünk, vérbeli retro, erősebb gépekhez nem érdemes viszonyítani.
(#63229) Hosssszu : pontosan, jól látod.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz DarthSun #63230 üzenetére
akkor miert nem hasznalsz eggyel modernebb gepet? retrogepet szvsz is max alkalmankent, erdekessegkent erdemes tuningolni. amugy meg orulni, hogy mukodik.
korabban azert tuningoltunk, hogy kitoljuk a cseret.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
Frawly
veterán
válasz Hosssszu #63229 üzenetére
Nem hát. Ezt mondom én is. A divx-es filmekhez kell egy min. 400 MHz-es Celeron, és még az is a határon van, de ezt csak úgy olvastam, nem személyes tapasztalat. 1 GHz-hez közeli P3-on viszont tuti szépen megy, mert néztem már olyan gépen, emlékeim szerint talán valami 850 MHz körül volt. Előtte túl ergya gépeim voltak, azokon nem divx-eztem, így a tényleg abszolút minimumról nem tudok nyilatkozni.
Ilyen 100-266 MHz-es P1-es procikon elég reménytelen, húzva is, az sem számít, hogy van-e MMX vagy nincs, ezt viszont tapasztalatból tudom írni, talán 120 MHzen P54C-n, meg 166 MHz-es MMX-en és talán 233 MHz-es Pentium Pro-n próbltam, de az utóbbinál csak a 233 MHz rémlik. De az is nyilvánvaló, hogy divx-et nem retró gépen kell nézni, hanem modern médialejátszóval, normális kijelzőn. A retró gép retró szoftverekre és játékokra való, nem multimédiázni.
Sose voltam a tuning híve, főleg nem az extrém tuningé. Emlékszem anno 2004 környékén tele voltak vele a tuningoldalak, hogy valaki Northwood Celeron-t, talán valami 2 GHZ-eset felhúzott nitrogénnel 5 GHz-re. Nagyon látványos, csak épp 5 GHz-en is rommá verte pár évre rá egy 1 GHz-nél alig magasabb alapórajelen járó C2D is egy szálon, de egy 2.6-3 GHZ-en járó P4 is. De abban az időben mindenki a magas frekire izgult, mert az Intel is arra gyúrt, nagyon hittek benne, hogy a Netburst lesz a világmegváltó.
-
frescho
addikt
válasz Frawly #63236 üzenetére
300A celereonon már lehetett divx filemt nézni. K6 III-om is elvitte, ha rendesen meg volt hajtva 100MHz-es FSB-vel. Ha ilyet tesztelnél, akkor elő kell venni korabeli filmet, mert nem mindegy, hogy milyen beállítások és divx verzió mellett próbálkozik az ember.
A retró gép arra való amit akkoriban használtunk. Win 3.1-en jött be a multimédia. Akkoriban volt egy időszak amikor a lexikonok kijöttek hanggal és videóval dúsítva. Még akkor is, ha ezek gyenge minőségűek voltak hatalmas volt az előrelépés. Ezt nem szabad lebecsülni, mert nem lehet egy korszakot sem átugrani.
A Northwood Celeron megjelenése a C2D között nem egy év volt, hanem nagyjából 4. Nem is kellett hozzá Nitrogén, simán lehetett húzni léghűtéssel a Norci cerkákat úgy 50%-kal. Ezt benne hagyni vétek volt, bár mégy úgy is eléggé zsengék maradtak. Pontosabban nagyon változó volt a teljesítményük a megvágott cache miatt.
https://frescho.hu
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz Ganz-[HUN] #63239 üzenetére
megneztem volna, a userek hany szazalekanak volt anno mt32je 88ban vmi 900 dollar volt a vezerlovel.
-
siti
őstag
válasz Ganz-[HUN] #63239 üzenetére
amiga?
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
arn
félisten
-
arn
félisten
-
arn
félisten
egy olasz archivum [link]
-
Hello!
Van valakinek egy Thinkpad 390-be való felesleges cd-romja?
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
Frawly
veterán
Nem soknak. Nálam teljesen ki is maradt. Ma már olcsó használtan a hardver, meg akár ingyen is lewarezelhető a Roland Sound Canvas VA szoftvermodul, amit tudsz külön dedikált gépen futtatni, és tud MT-32, Sound Canvas 55, 88, stb. emulációt. Esetleg ingyenes Munt nyújtja szinte ugyanezt, bár annál is warez-ben be kell szerezni a Roland ROM-okat.
Egyébként modern környezetben ilyennel már nem ×4rakodnék, a szóban forgó játékokat ki kéne adni natíva modern OS-ekre, és le kéne renderelni a MIDI zenéiket igényesen PCM-be, onnantól minden gépen egyformán jól szólnának. Ezt a ScummVM meg is tette az MT-32 emulációval néhány játéknál.
Amit még nagyon hiányolok, hogy zenekarok csinálhatnának régi rock/metal MIDI-s játékokhoz feldolgozást hangsávnak, Doom, Duke Nukem, stb., úgy, ahogy annak idején pl. a Megadeth, de nem csak 1-1 sáv erejéig, hanem egész albumokat, amit alá lehetne tolni az illető játékoknak. Kb. mint a Quake sorozat alatt a NIN, Sonic Mayhem, stb.. Iszonyat cool lenne, és nem lenne nehéz megcsinálni. Még a jogokkal sem lenne gond, ha nem kérnének érte pénzt, hanem ingyen letölthető lenne.
-
-
envagyok
veterán
válasz Frawly #63248 üzenetére
Mondjuk van pár dolog, amit nem lehet emulálni
A commodore gyári billentyűzetét, a floppy kattogását, egy 8800ultra 3sli agyontuningolt youngtimer rendszer hőokádását, mikor elindul egy játék, és sorolhatnám.
Ez kb olyan mintha egy útifilmben néznéd meg a vörös tenger elővilágát. Lehet sokkal jobban tisztábban, egyszerűbben, jóval többet látsz, de személyesen a hullámok között teljesen más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest