-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz zoltanz #51299 üzenetére
Azt nem ertem hogyan tortenhet ilyen. Oprendszert telepitettem a qx9770-el. A procit eladtam, igy szetszedtem az egeszet. Most beletettem egy e5200-t meg egy e6750-et. Ketfele rammal is probaltam, mindenfele VGAval.
De el sem jut semeddig. Ha lehuzok mindent, ramok ki akkor meg csak nem is sipol h tegyek bele ramot vagy akarmit.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
válasz alvaro #51300 üzenetére
Jó kis konfig ! Monitorból nemrég vettem az LG-27MP58VQ-P- t [link], csak ajánlani tudom, nagyon szép képe van.
(#51301) Laraxior : szétszedéskor gyakran megkarcolják az alaplap alját (egy ilyen okozott procikinyírást nálam), csak tipp, nem azt mondom hogy óvatlan voltál de azért vizsgáld meg lámpa alatt a lap alját.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
ebegab92
senior tag
válasz cbmfan #51295 üzenetére
Igazad van, Socket M is 478-tűs (hirtelenjében ezzel kevertem el), és annak 90 fokban tényleg el van forgatva:
Viszont a Socket P-s proci 100%, hogy nem fog menni a desktop Socket-478-as lapban. Oka leginkább az, hogy másképp vannak a lábak bekötve.
Túlélte a lap és a proci is?
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
válasz krisz67 #51291 üzenetére
Főgépből 4 db van
Ami mindíg bevan kapcsolva (persze csak ha otthon vagyok), de végülis a legkisebb teljesítményű, az Asus K52N laptop, 6 külső vinyóval, NAS- al, 3 külső optikával.
FHD filmekhez játékokhoz ez : [link],
A gép listája :
Asus M4A88TD-V EVO/USB3 lap
Phenom-II X4 965 C3 3.4GHz@3.8GHz + Mugen4 hűtő
4x4GB J&A 1600MHz DDR3 CL11@1366CL9 mezei RAM
Asus ENGTX580 DCII/2DIS/1536MD5 videokari
40GB+160GB IDE + 1TB SATA vinyók
LG SATA DVDRW
Swex multi kártyaolvasó
Chieftec 600W táp
Sharkoon VGSV ház
WinXP SP3+Win7 SP1+Win8.1 oprendszerek+2 tartalék főgép fullra szerelve, installálva, felszoftverezve :
1: Fotók, tesztek, gép tartalma a linkeken
[link],
[link]2:
MSI KA780G lap
Athlon II X2 245@3.5GHz proci
4x1 GB Corsair XMS2 tuningram
Asus GTX285
400GB+1TB HDD- k
TT M7 ház
Akyga 700W táp
DVDRW, floppyAmiket mindegyik géphez használok :
LG-27MP58VQ-P-led-monitor
LG LH6047 FHD led TV
Genius Scorpion light billentyű, egyéb mindenféle bill.
noname egerek, Hama, Tesco gazdaságos, stb.
Creative 5.1 Surround 5.1 Pro, Audigy2NX USB- s hangkártyák.Persze mindegyik kütyü már retroba hajlik, de megy rajtuk minden mai meló. Évvégén lehet bővülök egy Core i7 konfiggal
-
Játék, kinek milyen színhű a megjelenítője, ill milyen jó a szeme [link]
Desktop gépről az LG LH6047- en, a csúcsom 53
Érintőképernyőn gyorsabb, a Doogee teló OGS IPS paneljén már 57- et hoztam
Mondjuk egy oleden brutál eredményt lehetne tolni.
-
frescho
addikt
1975 és 1990 között szerintetek melyik 6 dolog volt a leginkább új / forradalmi / ikonikus / említésre méltó számítástechnikai, vagy digitális technikai termék? Nehéz, mert itt az én listám, amiről sokat ki is húztam nehezen a "felesleget" Ez persze csak érzelmi alapon ment és sokat vívódtam pl. a Commodore túlerő miatt, ahol csak 1 maradhatott. TRS-80 a gyártói elhanyagolás miatt hullott ki. A ZX-81 pedig azért, mert nemtudom miért
Valami ilyesmi az én listám:
6502Z80Atari 2600Micro-Soft BasicTRS-80PETApple IIZX-81Atari 800TI 99
Nebuló-2 Azért, mert egy szép példa arra, hogy hogyan lehet jól oktatni. Egy IMSAI 8080 jobb lenne, de az hozzánk nem ért el sohaVIC-20
IBM PC 5150 Nem maradhat ki
C64 Ahogy ez sem
ZX Spectrum ebben nem voltam 100%-ig biztos, mert a 81 nekem jobban bejön, de kihagyhatatlanHT-1080Z
Primo Primó, HT, Homelab vagy TVC? Vagy mindegyik? Akkor legyen Primo+4 / 16HomelabTVCAmiga 1000Atari 1040STAmiga 500EnterpriseAcorn 3000
Mac Classic Ez vagy Amiga? Az Acorn felé húz a szivem, de azt ki ismeri?https://frescho.hu
-
-
krisz67
tag
válasz DarthSun #51306 üzenetére
Ezigen Gratulálok!
Jókis szerkezetek ezek még a mai napig
Háátsz ha azt nézzük, nekemis van egy laposom itt mellettem, amit legutoljára tételezésre használtam Iletve legutóbb lett ráhúzva a Win 10 kíváncsiságból, hogy hogy fut 1.7GHz es Pentium M és 2GB ra bővített ram mal (HP nc6220) de azonkívűl nemigen szoktam használni csak ilyen test bulid, megha valami gubanc van esetleg a main pc vel, akkor azért ottvan ez
Sharkoon házak elég jók legalábbis designra nekem nagyon bejönnek. Bár nekem a sajátomnál (ebbe most egy NAS nak való van építve) sikerűlt egy távtartót megszakítani, de ezt leszámítva jókis doboz. Csavarmentes szerelés, zőld LED, kell még más
Pont ilyen 27"es LG-t nézegettem énis tegnap
M4A88TD-V EVO/USB3 lapos gépen, azért már a 2k/4k is eldöcögne film ügyileg ha jól sejtem?
Sajna nekem a 2k már felejtős, telóm még tudom nézni, de gépen már nemÜdvözlettel: Rapi Krisztián
-
frescho
addikt
válasz zoltanz #51310 üzenetére
Nem gép, hanem termék. Abba belefér a software is. Micro-Soft-nak hívták akkor amikor megalkották azt a BASIC-et amit aztan a legtöbb micro cumputer használt. Pl. Commodore, Apple, meg még ki tudja mennyi más. A Mac sem a műszaki tartalom, hanem a GUI-s os miatt került be. De lehet, hogy inkább a Xeroxos előd kellene.
Szóval te kit vennél bele a top 6-ba?
DarthSun: Ez csak 2 és egy kategóriából ne nevezz többet.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
bacsis
Közösségépítő
haver bontott valami nagyon durva 386-os szervert.. sajna csak pár alkatrészt tudott elhozni belőle, a legkevésbé különleges a 170megás 5,25-ös dupla magas SCSI...
Akkor elhozta a processzor kártyát... egy 386DX33-al meg egy 385-ös Cache vezérlővel, éééééés jött még egy 670MB-os ESDI HDD is belőle
Először aszittem valami "komolyabb" MFM, de nem... '90-es a cucc, nagy ritkaság.. kár hogy nincs hozzá vezérlőm... amúgy elcserélhető -
bacsis
Közösségépítő
válasz frescho #51315 üzenetére
A CPU kártyára az van írva hogy "AST"
Az AST meg elég sok gépet gyártott... Szóval inkább AST lesz...
szerk:
meg is van a pontos CPU kártyája[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Ezt elvileg akkor csak kiveszem, beteszem és kész? Mert én nem tudok ilyet se írni, se olvasni, nem igazán értek ehhez.
Ennyit még megpróbálnék.
Egyszer-egyszer sikerül elindítani, de C1-es hibakódnál hosszan sípol. Hálistennek a 780i-hez van kézikönyv, abban benne vannak a hibakódok. Jelen esetben ez "Base Memory Detect"-et takar. Bár nem tudom, hogy mi ez."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
válasz krisz67 #51311 üzenetére
A laposom régi de elég jól felvan fejlesztve : Athlon II X2 2.3GHz (P360) proci és 6GB ram. Win7 64 pöpecül megy rajta.
Sharkoon- ból az emelt oldallapos, elöl 2 ventisből zöldet akartam én is, de csak kék volt, mikor rendeltem.
Az LG az árához képest príma képet ad, persze semmi 100+ Hz, de én 100Hz feletti FPS felett sem látok gondot, képtörést, Vsync off- al hajtva sem. Fényerőt meg le kell tekerni mert kiégeti a szemem, nekem elég lett volna a TV, de meghibásodott a régi 26" Samum és a retro gépekhez kell a DSub is (HDMI, DVI van még rajta).
2K/4K- ra külön be kell rendezkedni, kábeleket is kellene cserélni, meg mittomén, ezért megjelenítőben is maradam, elég a FHD. A gépen a 2K film még talán menne ( FHD 10% proci ), de megjelenítő híján minek, játék kifektetné. Meg videokártyából is NV 1080- at ajánlanak ilyenekhez , az i7- hez is maradni fog a FHD.#51312 : gyakorolni kell, van aki valami 100 körüli eredményt mondott, az már komoly, de csak hiteles screenshoot esetén hiszem talán...
(#51318) bacsis : egyben, működőképesen tényleg király lenne
(#51315) frescho : PS/1 286, na az már komoly a nézőpontomból, a micro/8bit- ből kimaradtam, így nem annyira csigáznak fel.
-
krisz67
tag
válasz DarthSun #51320 üzenetére
Énis bőven elégedett lennék egy 75Hz es LG vel, bár lehetnének G-Sync esek inkább, a Free Sync helyett, ennyi a belekötni valóm csak, de amúgy szuper monitorokat gyártanak összeségében. Suliban is LG 24" es, ránézésre TN paneles monitorok vannak, de azoknál amit a legjobban utálok csak az a Dinamikus Kontraszt,... filmnézésnél elég zavaró tud lenni.
Hát igen Viszont néha néha jólenne a 2-4k tartalomra való hardverek is/periféériák is
Milyen i7 et tervezel amúgy?
Hát az biztos, screenshoot a legjobb bizonyíték. Nekem elég gyérűl sikerült, olyan 20-25 között xd
Sokadjára csak sikerül elküldenem ezt a HSZ-t,is... 408 as errort dobálgat fel/I]
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
-
-
-
Laraxior
titán
Végülis sikerült elindítani. Egyszer megy, egyszer nem, úgyhogy megválunk egymástól.
Köszi a helpet.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
krisz67
tag
válasz DarthSun #51322 üzenetére
Hát ezek már csak az én plussz elvárásaim, hogy a relative olcsób kategóriába is kerüljün valamelyik Én a G-Syncet preferálnám leginkább, mert nvidia kártyával hajtanám (nem feltétlen a jelenlegi gt 430 al xD )
Háát már egy Bloomfield-et, 940 / 960 már lehet 10k tól is kapni. Retró i7, de a fogyasztása is az (130W)
875k sem rossz (Lynnfield), egy jó vízhűtés, azt mehet neki az OC
Sandy Bridge meg még nagyon új vagyis szerintem (Bár én egy 2700k val elporoszkálnék )[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
alvaro
senior tag
válasz frescho #51308 üzenetére
Nehéz kérdés, mert tényleg hatalmas ugrás és előremutató volt az Amiga, de tényleg a C64 lehetett a nagyobb hatású talán, legalábbis bennem az Amiga már inkább hipster gép címkével szerepel. Az almás gépeket általában nem ismerem, de a GUI tényleg nagyban befolyásolta az egész iparág fejlődési irányát.
-
laskr99
addikt
Akkor 2 emberen kívül senki a Pentium 1 gépekre? Nemsoká megvan a pontos számuk.
-
zoltanz
nagyúr
válasz frescho #51308 üzenetére
A forradalmi és ikonikus sokszor nem alkot közös halmazt.
A forradalmira te biztos jobban tudnál választ adni, de nagy vonalakban:
Grafikus UI, egér, Basic-Pet, IBM PC 5150, matrix nyomtató (Epson EP-101).Ikonikus dolgok sztem:
IBM PC 5150
Basic-Pet
Apple II
Windows 3.x
Mac Classic
Internet -
frescho
addikt
válasz zoltanz #51332 üzenetére
Igen, ez egy probléma. Én sem az alapján válogattam, hogy mi forradalmi. Csak hogy a háttér is érthető legyen. Egy intrón gondolkozom, amiben gyors vágásokkal követné egymást a hat gép/szoftver/összeállítás stb. Így iserősen réteg dolgot hozok össze, kérdés meddig akarok elmenni ebben.
https://frescho.hu
-
zoltanz
nagyúr
válasz Sanchez638 #51333 üzenetére
90 évek elején dolgoztam egy szoftver cégnek, mobil rack-et nem használtunk. Floppy vagy notebook, aztán soros porton másolás. Legrosszabb esetben vittük magát a gépházat magunkkal, ha hiba volt vele.
-
laskr99
addikt
775 delid, celeron D. 18 évesen első delid. Azt hittem könnyebben vágja a ragasztót.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Hajszaritoval is fel lehet heviteni dolgokat.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
- I7 8086K, MSI Z370 Gaming Plus, 4x8Gb Hyperx Fury FÉLKONFIG
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest