-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
válasz RexMaximus #50851 üzenetére
És ha természetes szelekció miatt a gyenge eddig elhullott már, és csak az erősebb, minőségi maradt meg mostanra ?
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Az utoljára épített P4 és Barton konfigokba már tudtam venni 350- es FSP- ket. Ezenkívül néhány másik gépben is már jobb tápok vannak. Az a gondom hogy nagyon sok gépem van és csak fokozatosan tudom az ilyen Codegány meg Deer tápokat kicserélni. Ne felejtsük el hogy azért én 10 évnyi anyagi mélyrepülés után olyan 3 éve ugrottam a nyomor kategóriából fel a szegénybe . Elég sok gép még a nyomorkorszakban épült. Ennek ellenére, gyenge minőségű táppal gondom még nem volt. Tehát tápdurranás, valamint hogy vitt volna magával más alkatrészt is, ilyen elkerült.
Az FSP- t ajánlom, 300-400W körülit. A retrobb gépekbe az való sztem. Persze a többmagos procik+szörnyvideok- hoz inkább már min 600W Csifi, CoolerMaster inkább.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
gerlaip
addikt
Socket-A foglalatra nagyon halk hűtőt keresek. Lehet hőcsöves is, a lényeg, hogy hozzá lehessen jutni.
Jelenleg egy ősöreg TT Volcano van a gépemen, amire egy az eredeti három lapátos Thermaltake darálónál lényegesen halkabb Cooler Master Blade Mastert tettem (3000-es fordulat, 28dB, 40 cfm). A szűk keresztmetszet a borda, amivel 60°C-on van a hűvös sufniban is a 3200+ Barton.
Kíváncsi vagyok, Socket-A-ra lehet-e találni jó hűtést még ma is.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Sanchez638
addikt
válasz gerlaip #50855 üzenetére
AeroCool Itt s478-as kiszerelésbe van Nekem még a s370/462-re jó.
Számom az adatlapomon.
-
elfelejtette
veterán
Anno Socket A-ra ár/érték arányban a legjobb a Glacialtech Igloo 2520Pro volt, az én AthlonXP procimat is simán lehűtötte még 2400MHz-en is.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
gerlaip
addikt
válasz elfelejtette #50857 üzenetére
Igloo 2520 borda van itthon, kipróbálom azt is ezzel a Cooler Master ventivel.
(azért nem abban gondolkodtam, mert a Volcano egy komolyabb bordának tűnt, de valószínűleg túl sűrű)sanchezsa: A Zalmanon is gondolkodtam korábban, tényleg, az jó lehet.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
flymi
addikt
Ahogy az előttem szólók is mondták, Zalman és a Glacialtech hűtők vannak elérhetők occsóért. Ha néha felbukkan valami nem túl hatékony, de különlegesebb példány, akkor azt már el is vittem.
Egyébként nehéz ügy már ez és nem is kell annyira visszalépni az időben, csak s478 korszakig. Én folyamatosan túrom a netet és keresem a megfelelő állapotú és még hiányzó cpu hűtőket a gyűjteményembe, olvasom a hozzájuk kapcsolódó cikkeket, stb...
Épp a múltkor futottam bele egy, a hőcsövekkel foglalkozó cikkbe még 2004-ből. Egy Coolink Bear volt az áldozat, amit szétkaptak, mint foxi a lábtörlőt, ma meg már véletlenül sem találni egyet sem belőle. Legalábbis az utóbbi 2 évben nem láttam eladó darabot.
És ez csak egy példa a sok közül./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
quailstorm
nagyúr
Sikerült vennem egy 64-bites membusszal ellátott SDRAM-os nVidia TNT Ultrát
Így sok értelme van mondhatom, nem is túl gyors. -
zoltanz
nagyúr
válasz quailstorm #50863 üzenetére
A Pro/Ultra az nem 128 bites volt már a TNT2-ből? Vagy nem márkásabb kiadás?
-
válasz quailstorm #50863 üzenetére
Hasonlóan érthetetlen mint a 128bites busszal ellátott R9800 ( nem SE ), bár a 9800- nál annyi ráció van benne hogy sokkal hidegebb a kártya, a ramok és a GPU is alacsonyabb órajelen járnak, hosszabb életű lesz, a teljes 9800- ak kihalnak/elégnek, valamint kisebb proci mellé is betehető (2x AGP- t is tudja), ott pedig a teljesítménye több mint elegendő.
Az a TNT is elegendő mondjuk egy PII proci mellé
-
quailstorm
nagyúr
válasz zoltanz #50864 üzenetére
Annak kéne lennie...
Ultra-nak mondja magát a BIOS és 150MHz-es a GPU. Most csinálok egy 3DMark 2001SE-t, aztán lemegyek a Manli TNT2 Pro-ért és összevetem azzal.Márkát elfelejtettem, de egy ma is létező Hong Kongban lakó OEM gyártotta. Majd megírom ha kivettem a gépből.
Ez a TNT2 egy Prescott P4-ben van és a Half-Life 2-vel kéne birkóznia, de így alig jobb pár %-al mint az M64
Bosszant hogy erre dobtam ki 2k HUF-ot. Kellene venni egy Asus V3800-at vagy egy Creative TNT2 Ultrát.[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #50866 üzenetére
TNT2 - Prescott P4 - Half-Life 2 ?
A P4 még ok, de azért egy erősebb TL- es video kéne oda...
-
quailstorm
nagyúr
válasz DarthSun #50867 üzenetére
Axle TNT2 Ultra 32MB van nekem. Axle meg még most is létezik. GTX1060 kártyát is gyártanak...
Pont az a lényeg, hogy DX6.0-s kártyával menjen elfogadható framerate mellett. Ez kísérlet, proof of concept. Mokó is foglalkozott a témával.
Legjobb AGP-s kártyáim az Inno3d 6600GT meg a Radeon HD3450. Azon kívül van FX5500 meg FX5700 és anno amivel először kivittem a HL2-t, a 4200Ti.[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #50869 üzenetére
Értem, úgy más a fekvése. A többi AGP- s, meg a zoltanz által említettek is ok. Érdekesség tényleg ha a P4 úgy megpörgeti a TNT- t hogy játszható lesz a HL2.
-
quailstorm
nagyúr
válasz DarthSun #50870 üzenetére
Elővettem egy Leadtek TNT2 PRO-t...
~1895 pont 3DMark 2001SE default
az ultra meg 1107gááááááá 2 ezer HUF kuka
Pedig a PRO csak 142MHz, az Ultra meg 150, tehát a GPU az tudja, de hogy miért raktak mellé 64-bites buszt. Hát komolyan nem értem, fogyatékosok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #50871 üzenetére
Ránézésre nem látszik hány bites a nyákszervezés sajna, legalábbis én sem tudom eldönteni
-
zoltanz
nagyúr
válasz quailstorm #50871 üzenetére
Néha belefut az ember ilyenbe.
Nálam a sima TNT2 ment egy kis OC-vel 2369 pontot. -
frescho
addikt
válasz Sanchez638 #50872 üzenetére
HP K szériás komplett gépet kidobtam, mert foglalta a helyet. Volt hozzá mindne mint a búcsúban, még 2 Mbites doboz is, hogy telkó hálóba fel lehessen kötni.
Az, hogy milyen gépet szedtünk szét a Vörösvári úton az 1-es villamos végállomásához közel már nincs meg, de még teljesen tranzisztorokra épülő gép volt. Szalgos egységgel meg minden mással.
https://frescho.hu
-
Beújítottam egy hűtőt, mivel nem retro ( viszont már retronak számító géphez lesz ) itt írtam róla.. Beszerelés után majd lesz hőfokteszt. Hátha valakit érdekel mennyit hűt. Bár egy véleményt már tudok előre biztosan, hogy sanchezsa barátunk szerint ez is xar
-
quailstorm
nagyúr
válasz zoltanz #50874 üzenetére
OC-t majd akkor fogok, ha ráérek meg élesbe megy a teszt. Most csak le akartam tesztelni az Ultrát, hogyha egyáltalán nem megy visszavigyem. De csak mérges lettem ettől...
Most le3DMarkozom az
MSI TNT2 M64 32M-et
AXLE TNT2 Ultra 32M-et
Leadtek WinFast TNT PRO 32M-et
Manli TNT PRO 32M-etaztán még a legtöbb pontot kapóval megnézem még egyszer a HL2-t és ráhagyom egyelőre.
Van egy olyan érzésem hogy az Ultra és az M64 lesz egy szinten
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Hl2 meg a tnt2u? Komoly? A tnt2u mar 2000es jatekok alatt is verezhet (sacrifice pl, de mondok 99eset is, amit nem bir full grafikaval)... De a gf256 is. 32 biten elmegy ugyan, de nagy a drop a 16bithez kepest. Tobb poligonnal is vege.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
quailstorm
nagyúr
Max Payne, Return to Castle Wolfenstein meg Q3 egész élvezhetően fut rajta megfelelő beállításokkal.
Majd a Leadtek Pro-t nézem meg mindjárt, ugyanis a Manli PRO is 64-bites
Azt 1 hónapja vettem de nem teszteltem.Az a baj, vagy nem baj, hogy a TNTU a legerősebb DX6.0, én meg azt akarnám bemutatni hogy ez nem csak szoftveres kapcsolóval működik, hanem az igazi DX6.0 hardver is elég.
Lényegében demózni most is lehetne vele, mert technikailag lefut, csak a sebesség... a 10FPS nem túl szép.
Max majd megkonfigolom a lowspec gamer videója alapján... -
quailstorm
nagyúr
A 64-bites PRO és a 64-bites Ultra közt kemény 3 pont különbség van...
1024x768 32-bites default teszt 1GB RAM és Prescott 3GHz mellett.
A Leadtek az egyetlen reményem, megyek tesztelem HL2-vel.66.93-as driver, 53-as nem akarta felismerni valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz quailstorm #50880 üzenetére
Az előbb néztem az albumaid. A denevér hogy jött a képbe?
A gyík is támadóállásban volt, nem szeretnek az állatok./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
quailstorm
nagyúr
Azt még általános iskolában találtam az udvaron.
Amúgy a HL2 messze élvezhetőbben megy 128-bites PRO-n de bizonyos elemek lelassítják nagyon... Meg dolgokat nem tud megjeleníteni, mint a kitörő üveg. Drótváz van csak helyette.
Sok konfigolás lesz még mire abból valami használhatót faragok, nem is most lesz.MaxPayne viszont kiválóan tartja a 30FPS+-t 1280x1024x16 mellett is.
-
erer1000
őstag
van itt valaki Szombathely és környékéről?
PCMCIA VGA-t szeretném letesztelni, egy az enyémnél erősebb laptoppalM5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
gerlaip
addikt
válasz Sanchez638 #50885 üzenetére
Nem, de szerintem nagyon régen szedtem szét, és akkor éppen nem volt itthon pasztám, csak ez a sz@r kék cucc.
Egyébként tiszta volt.[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
krisz67
tag
Tegnap volt városunkban és a környéken lomtalanítás Mondogattam magamnak hogy tuti valahol valaki vár engemet egy i7 high end PC vel, hátsz i7 nélkül, de be is jött egy hely
2-3 konfigot hoztam el Egy szatyornyi ODD-t, s370 es lapot, s478ast, s7 v s5 ös félkonfigot.
Az egyikben egy szuper kis ATI 2600 XT is volt. többek közöttNapokban megvizsgálom őket jobban, amint lesz időm.
Az ATI VGA-s szépen megy, XP-s géphez képest egyszerűen whaa egy csoda ahogy muzsikál
A másik gépben pedig tippem alapján kuka a lapos Maxtor, mert nem bootoltatja be a rendszert, viszont képet ez is ad.Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
flymi
addikt
válasz krisz67 #50887 üzenetére
Tényleg raknak ki pc-ket az utcára lomtalanításkor?
A miénk nem nagy város, nem is szoktam olyankor bejárni és alkatrészre vadászni, csak azokat a kupacokat nézem meg a kocsiból fél szemmel, ami épp útba esik melóba. Eddig még soha nem botlottam pc-be, vagy bármibe, ami hasonlít rá.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Ry0K3N
senior tag
Igen, én lomtalanításkor gyűjtöttem egy rakat régi prockót. Néha megéri körülnézni ha retrózni van kedve a embernek. Mondjuk itt egy kis faluban az ökormányzathoz kell bevinni minden ilyen jellegű hulladékot. Egy helyen van minden.
[ Szerkesztve ]
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
RexMaximus
senior tag
Erre meg gyurni kell - [link] (a csoportba valo belepes nelkul nem tudom lathato e, de megeri megnezni)
-
válasz RexMaximus #50891 üzenetére
Látható. Nem semmi, ennyi dobozos verzió
-
válasz RexMaximus #50893 üzenetére
Nem kizárt hogy benne van. Visszamaradt raktárkészlet is lehet valamelyik bolt elfelejtett sarkában. Egy szerencsés pedig olcsón hozzájutott, vagy drágán, de nyugaton az nem számít, több a szerencsétlen gazdag, köztük akad retrokedvelő.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz Sanchez638 #50890 üzenetére
Deee lomtalanításkor hogy tlaáltok bármit??
Amikor én bármit kiraktam, mire becsuktam a kaput és rágyújtottam, a szorgosok már rakták is felfelé a kocsira. honnan tudták olyan gyorsan?Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
RexMaximus
senior tag
Ugy gyanakszom nalam is ez tortenhetett egy doboznyi 486 lappal meg egyebb regisegekkel. P60as procim meg lapom is - volt
Ja, meg Schenk katonak. Abbol egy tekintelyes mennyisege volt. Agyuk lovak satrak var stb. Csomagolasukat is megtartotam. Vateran erdemes megnezni menyiert mennek most. Ezek a retro pc-knel is ertekesebbek mar - [link]
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #50898 üzenetére
Ize... Ennek ismertuk a gyartojat, igy az unokaocsemnek baromi sok volt belole.
Nekem legobol volt egy varosnyi 80-85os idoszakbol, de asszem az unokahugomnal megvan, mert azt lattam, hogy a faszija a facebookon dicsekszik vele a fiam most negy eves, hamarosan idoszeru.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
zoltanz
nagyúr
Itt van egy Geforce256 Asus V6600, vannak az illetőnek még érdekes retro cuccai: (nem hinném, hogy Deluxe, de sok acsati rajta)
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?