- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Az Final Fantasy-re fókuszál a friss Arc meghajtó
- Méri még a legforróbb pontot az új GeForce generáció
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Akciókamerák
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kentucky
őstag
Nekem sajnos a Flint 2-őn kikellett kapcsolni a WED-et, mert bugos volt, Facebook, Tiktok, Insta nem akart betölteni néha vele, meg durva ping spikeok voltak. Gyári OpenWRT alatt és snapshot alatt is csinálta. Szerencsére elég erős a router, 1,6 Gbit iperf-fel simán megvan így is kb. 30-40%-os terheltséggel.
-
yodee_
őstag
válasz bmxbandita #19794 üzenetére
Természetesen 160Mhz-en tud ennyit.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
aldebaran
őstag
Korábban volt problémám a dns-el, mert be lett írva az 54.
Most nem működött az AdGuard Home, ezért újratelepítettem és most vettem észre, hogy a telepítési utasításnál van egy ilyen sor: uci set dhcp.@dnsmasq[0].port="54"
Most viszont a dns-nél a Luci-ban nincs semmi, de ha be is írom az 54-et, vagy törlöm, akkor sem működik a dns.
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/dnsmasq restart
udhcpc: started, v1.36.1
udhcpc: broadcasting discover
udhcpc: no lease, failing
Na, visszamentem az AdGuard Home leírásához és megláttam, hogy be kell írni a rDNS-t:192.168.1.1:54
Mostmár minden jó, ismét.[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
yodee_
őstag
válasz bmxbandita #19787 üzenetére
A laptopod tudna többet vagy ez a teteje? Mert ennyit a jelenlegi AX3200-al is csinálok:
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
bmxbandita
tag
válasz yodee_ #19786 üzenetére
#19719 -ben írtam a saját méréseket a GL-Inet Flint2-vel. ~115Mbytes/sec (~920Mbit/s) a szerverem és wifis laptop közt úgy, hogy 3-4 méterre ülök a routertől kanapén. iperf3-ban ha felveszem a tcp window sizet 512k-ra akkor 1,3-1,4 Gbit/s is megvan. A szerver-router közt simán megy 2,2 Gbit/s körül.
Azóta már nekem is vanilla OpenWRT-vel fut, mert a gyári firmware-rel 2-3 naponta eldobta a wifit, és csak újraindítás segített rajta.Viszont mivel a bejövő internetem csak 500Mbit/s, ezért nem tudom, hogy wan-on jön-e a 2,5 gbit, mert nyilván az 500Mbit/s még 2 szobával arrébb is megvan
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
Tőlem is megkapja a piros pontot a Flint 2.
Rögtön ment rá a vanilla OpenWrt 23.05.3, hw offload + wed bekapcsolva.
2.5GbE kliensem még nincs, 2.4 GHz-es wifin csak "béna" kütyük lógnak, de nem láttam vele problémát. 5 GHz-en szuper, vr headset is komálja az AX-et, 80 MHz szélesség és 1200 Mbps link speed mellett, panelban egy fallal és néhány méterrel arrébb is megvolt a 800 Mbps helyi speedtesten, steam link is flottul megy.
A +1 GbE port is jól fog jönni, az 1 db. szolid LED se zavaró. Ebből könnyen lehet kedvenc OpenWrt routerMég egy pár hétig tesztüzem, azután ha nincs vele továbbra sem probléma, jöhet a következő
-
-
kutga
nagyúr
válasz @Jocó@ #19779 üzenetére
Hölgyek/Urak!
Asus RT-AC51U routeremet üzemelném be hétvégi házban, 100 megás internet előfizetés mellé, általános felhasználásra (1 asztali pc, 1 okostévé, 1-2 okostelefon, netezés, youtube, ilyenek). Amit pluszban szeretnék használni az a transmission (havi 1-2 letöltés), dlna megosztás okostévére, és Openvpn távoli elérés, ami hébe-hóba jól jöhet, ha más nem, a torrent fájlok feltöltésére.
Úgy láttam, openwrt alatt ez mind megoldható, szerintetek a hardver elegendő lesz ehhez? Ezen az eszközön most is openwrt fut, extroot partícióval a tárhellyel nem lesz probléma, de nem mai eszköz, viszont, ha nem muszáj, emiatt nem vennék feltétlen újat.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
@Jocó@
tag
válasz roti86 #19765 üzenetére
Ha Miskolcon jársz, jövök egy sörrel a kommentért.
Szokásos 3 havi firmware frissítésem közben láttam meg, hogy nem .bin, hanem .itb a sysupgrade-ből.
Mivel nem értek az openwrt-hez, csak gombokat nyomkodok, nyilván tégláztam a routert.
UART-al visszahoztam, raktam mindent is mindenre.
Ma letöltöttem a március 23.-ai gyári snapshotot.
- Visszatettem a rendszert még az előző működő állapotra
- gyári snapshot factory.bin
- majd konzolból sysupgrade a saját fordított sysupgrade.itb
- majd beállítások visszatöltése -
roti86
őstag
-
xabolcs
őstag
válasz roti86 #19772 üzenetére
Mar csak egy TFTP kell neki.
# ./mtk_uartboot --brom-load-baudrate 115200 -s /dev/ttyUSB0 -p bl2-mt7622-1ddr-ram.bin --aarch64 -f openwrt-mediatek-mt7622-xiaomi_redmi-router-ax6s-bl31-uboot-1ddr.fip && minicom -D /dev/ttyUSB0
mtk_uartboot - 0.1.1
Using serial port: /dev/ttyUSB0
Handshake...
hw code: 0x7622
hw sub code: 0x8a00
hw ver: 0xcb00
sw ver: 0x100
Baud rate set to 115200
sending payload to 0x201000...
Checksum: 0xfcf1
Setting baudrate back to 115200
Jumping to 0x201000 in aarch64...
Waiting for BL2. Message below:
==================================
NOTICE: BL2: v2.10.0 (release):v2.10.0-mtk
NOTICE: BL2: Built : 13:17:01, Mar 1 2024
NOTICE: WDT: Cold boot
NOTICE: CPU: MT7622
NOTICE: WDT: disabled
NOTICE: Starting UART download handshake ...
BL2 UART DL version: 0x10
Baudrate set to: 921600
FIP sent.
NOTICE: Received FIP 0xb110c @ 0x40400000 ...
Welcome to minicom 2.8
OPTIONS: I18n
Port /dev/ttyUSB0, 23:10:08
Press CTRL-A Z for help on special keys
ù°NOTICE: BL31: v2.9.0(release):OpenWrt v2023.10.13~0ea67d76-1 (mt7622-snand-ubi-1ddr)
NOTICE: BL31: Built : 17:36:51, Mar 23 2024
serial_mtk serial@11002000: pinctrl_select_state_full: uclass_get_device_by_phandle_id: err=-19
U-Boot 2024.01-OpenWrt-r25627-92c21b2e18 (Mar 23 2024 - 17:36:51 +0000)
CPU: MediaTek MT7622
Model: Xiaomi Redmi Router AX6S
DRAM: 256 MiB
Core: 37 devices, 16 uclasses, devicetree: separate
Loading Environment from nowhere... OK
In: serial@11002000
Out: serial@11002000
Err: serial@11002000
reset button found
Net:
Warning: ethernet@1b100000 (eth0) using random MAC address - 9a:b5:09:59:c1:59
eth0: ethernet@1b100000
Autoboot in 0 seconds
SPI-NAND: Failed to enable quad spi
SPI-NAND: F50L1G41LB (128MB)
Volume fit not found!
Using ethernet@1b100000 device
TFTP from server 192.168.1.254; our IP address is 192.168.1.1
Filename 'openwrt-mediatek-mt7622-xiaomi_redmi-router-ax6s-squashfs-sysupgrade.itb'.
Load address: 0x46000000
Loading: *
ARP Retry count exceeded; starting again
MT7622>aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
aldebaran
őstag
válasz vargalex #19771 üzenetére
A kényes infókat töröltem és a wg beállításokat is. a wg működik rendesen.
https://pastebin.com/raw/7XN1sWxkGandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
roti86
őstag
válasz xabolcs #19768 üzenetére
Nem bírtam magammal, így ma reggel még alszik az asszony bátorkodtam belekezdeni
Szerencsére simán ment minden. Ha fent van az OpenWrt 23.05 akkor csak annyi, hogy letöltöd a snapshot build factory.bin fájlt, átnevezni factory.bin-re és kiadni az alábbi parancsokat:
mount -o remount,ro /
mount -o remount,ro /overlay
cd /tmp
dd if=factory.bin bs=1M count=4 | mtd write - kernel
dd if=factory.bin bs=1M skip=4 | mtd -r write - ubiszerk: remélem vissza tudod hozni a sajátodat is az élők sorába
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz roti86 #19765 üzenetére
Igen, nem egy sysupgrade.
Konfig mentes mindenkeppen kelleni fog, de egy kicsivel egyszerubb, mint a gyarirol OpenWrt-re valo atteres.
Az enyem most teszthalott allapotban van, mert rossz U-Boot-ot inditottam el rajta, az meg rombolt a nand-on.
Most probalok idot keriteni, hogy ebbol a hozzavalo U-Boot-bol mtk_uartboot-os ujraelesztos valtozatot faragjak.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
roti86
őstag
Xiaomi AX3200-ra megjelent újra a snapshot build: [link]
@xabolcs, @vargalex: szerintetek mehet fel a sysupgrade a meglévő OpenWrt-re, vagy brick lesz belőle? Látom van egy ubi-loader.itb fájl, ami eddig nem volt, azzal kell kezdeni valamit?
-
aldebaran
őstag
Egy olyan porblémába ütköztem, hogy a software-nél update-eltem volna a listát, de hibák sorát írja ki. Erre a google azt mondta, hogy dns hiba, de ezen a software update-hibán kívül nincs más problémám.
Annyi, hogy dinamikus dns van beállítva, de ennél nem okozhat gondot.
Van AdGuard Home, de a hálózat / dhcp és dns beállításoknál a router ip-je van.
a lan-nál és wan-nál az 1.1.1.1 van beírva dns-nek.Mit tudok még megnézni?
Failed to send request: Operation not permitted
Collected errors: * opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.2/targets/ramips/mt7621/packages/Packages.gz, wget returned 4. * opkg_download: Check your network settings and connectivity.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
pinnacle
nagyúr
wifi használata akasztja ki. Speedtesnél, fenti 4K-s videónál 3-4mp-ként. Gondolom azért bírni fogja az átlagos használatot több eszköznél is egyszerre.
Köszi roti86! NAT be van kapcsolva, Asus 65P-re van WED?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
-
addikt
Sziasztok!
Kicsit elvesztem az openwrt beállításaiban
Az lenne a cél, h a fenti router egy másik wifi hálózatról (bodynetwork) kapja a net-et (hálózatot) és adja tovább vezetéken és wifi-n. Jól így van beállítva, h client és master is ez a router?Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Megérkezett az Android 16 nyilvános bétája
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Futás, futópályák
- Gumi és felni topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest