- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz E.Kaufmann #19345 üzenetére
A cudy wr3000 egy árban van a xiaomi ax3200-al, könnyebb rátenni az openwrt-t - https://openwrt.org/toh/cudy/wr3000_v1 - mint a xiaomira, bár a xiaomi sem ördöglakat, nekem is sikerült openwrt-síteni, írtam róla a topicban.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
attilav2
őstag
válasz E.Kaufmann #19345 üzenetére
Keress rá a topicban a filogic-ra, az ilyen chippel szerelt routerek szerintem elég erősek a feladathoz.
Xabolcs hozzászolása mediatek filogic témában: https://prohardver.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/hsz_18717-18717.htmlXiaomi ax3200 most olcsón megkapható, mt7622 első verziós filogic.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
E.Kaufmann
veterán
Mondjuk hasraütve de egy ARM alapú (szintén mtk-s és OpenWRT képes) Cudy WR3000 lehet jobb lenne, mint egy hw NAT-os (érdemei elismerése mellett) már nyugdíjba küldendő MT7621-es, pláne, mikor az Alzánál most ugyanannyiba kerül...
Én már csak AP-nak vennék 7621-es eszközt...[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
xabolcs
őstag
OpenWrt alatt csak ramips/mt7621 es mediatek platformokon van hardware offload.
Ezekbol barmelyiket ajanlom.Nemzetkozik forumon lattam, hogy valaki probal ramips/mt7620-hoz is hardware offload-ot kesziteni, csak ott meg ritka a 2 db gigabites port.
Ha visszaolvasol, lathatod, hogy nemreg beszeltuk errol a temarol.
Meg arrol is, hogy 2.4 GHz-n sokat jelent az AC/AX meglete. A 0e6179e50e4d ("ramips: mt7621: convert MT7915 EEPROM to NVMEM format") kommitban erintve van az aktualisan tamogatott mt7621 + AX routerek.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
chros
őstag
Sziasztok!
Milyen routert ajanlotok 1G-as nethez, ami hardware offload-ot tud? Csak wifi2.4 Ghz lesz hasznalva, mas wifi semmi.
Most lattam, hogy mar 2001-ben Dlink-nek volt ilyen mediatekes eszkoze???
Koszi! -
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #19344 üzenetére
Senkinek nincs tapasztalata, hogy melyik olcsóbb SoC ideális újabb OpenWRT alatt menedzselhető switch-nek?
-
E.Kaufmann
veterán
OpenWRT alatt mostanában milyen alap chipset/router az, amely hardveresen tud VLAN-okat kezelni ezzel az új DSA alrendszerrel?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz csabyka666 #19340 üzenetére
Ezt inkább valamilyen DD-WRT topicban/fórumon kellene megkérdezni...
Alex
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Érdeklődöm, létezik-e valós MESH funkció DD-WRT alatt? Olyat találtam, ami ilyen kókány, hogy plusz interfészként adják hozzá a kiterjesztett wifi hálózatot, de nekem olyan kellene, amikor a 2+ router lemenedzseli, ahogy roamingolok a telefonnal a házban.
Köszönöm a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
őstag
válasz E.Kaufmann #19336 üzenetére
Időjárás radar: link
-
vargalex
Topikgazda
válasz Benoe77 #19335 üzenetére
Pedig én 866 Mbps linksebesség mellett a routerrel azonos helyiségben 500 Mbps fölött mértem, mígy 1 szobával távolabb (40 cm-es téglafal) 490 Mbps fölött.
Ugyanakkor még 433 Mbps linksebesség mellett is ment 343 Mbps.[ Szerkesztve ]
Alex
-
őstag
válasz vargalex #19333 üzenetére
Az így néz ki:
866.7 Mbit/s, 80 MHz, VHT-MCS 9, VHT-NSS 2, Short GI
866.7 Mbit/s, 80 MHz, VHT-MCS 9, VHT-NSS 2, Short GIViszonylag közel vagyok a (1,5km) Gilice térhez, az okozhatja ezt? Bár emlékszem, korábban a gyári firmware-rel így is mértem ettől sokkal nagyobb sebességet.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Benoe77 #19332 üzenetére
Nem túl magas az a -80-as noise? Nekem most társasházban autó frekin -92, de mondjuk 160MHz-n lehet nem olyan rossz (enyémnek 80MHz a max). Én mindenesetre hajnalanta bütemeztem egy rádióújraindítást, hogy autó csatorna beállítás mellett rendszeresen keressen egy szabadabbat. Amúgy feladtam, hogy telón is nagy legyen a sebesség, inkább a nagyobb lefedettségre gyúrok, 2.4GHz-n.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
-
őstag
Egy asus ac65p-re feltettem a legújabb snapshot-ot, amiben elvileg javították már a MT7615E transmission power szabályozását, de még így sem tudok 120 Mbps-nél nagyobb sebességet elérni vele 5GHz-n. A kliens egy samsung s23 telefon.
Alapvetően elég lenne ez a sebesség is, viszont fura, hogy nem sokkal gyorsabb a 2.4GHz ~80 Mbps-énél.
Itt működhet ez a WED beállítás?
-
rErEaT
senior tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni, hogy OpenWRT-n hogyan lehet kikapcsolni az összes LED-et? RT-AC65P routerrel!
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilav2 #19326 üzenetére
Itt a kliens lehet a gyenge láncszem. Én szintén AC-s telóval 600 Mbps fölött mérek, AX-el 800 Mbps fölött.
Egyébként nemhogy Androidra, IOS-re is van iperf3 az Apple Store-ban.
Szerk.: Mindezt WED nélkül, vagy WED-el is tudja az AX3200.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
kpepe111
csendes tag
válasz xabolcs #19286 üzenetére
Végülis az lett, hogy jó sokat olvastam, és azt írják, hogy a 7621-es soc sehogy sem tud többet 400-500 mbps-nél openwrt-vel, az meg kevés. Úgyhogy vettem egy mikrotik routert.
Szóval a mikrotikot switch-ként használva már elkezdte felmásolni a gyári fw file-t, de mindig lehalt valami fura hibával (nem emlékszem) a tftp ablakban. Kipróbáltam az alap openwrt fw-vel, és az felment, a router elindult, és működik! Próbáltam megint a gyárit, több verziót is, de mindig ugyanaz a hiba, de legalább az openwrt-t nem cseszi szét, és azzal fut a router. Szóval majd átviszem máshová, ahol nincs gigabites net, és ott éli tovább az életét a tp-link.
Köszi az infókat és a segítséget mindenkinek!
-
attilav2
őstag
válasz xabolcs #19324 üzenetére
Na most mértem egyet arch linuxon futó iperf szerverrel is, a router mellett ~350mbit/s-t mértem telefonnal, router melletti szobában 290mbit/s-t.
Vezetéken (linux alatt) szélessáv.net -en mérve 935 le/325 fel mbit/s jött ki.[ Szerkesztve ]
-
attilav2
őstag
válasz xabolcs #19324 üzenetére
Nekem bekapcsolt wed-el is megvan a 900mbit+ vezetéken. (23.05.2)
A Linksys E8450 openwrt oldalán írják a parancsot amivel ellenőrizhető a wed bekapcsolt állapota, megnéztem és bekapcsolt állapotban van.
Egyébként mt7622 esetén csak egy irányba működik a wed, legalábbis ezt olvastam róla openwrt fejlesztői fórumokon. Mindkét irányban csak mt7622-nél újabb filogic-chipes routereknél megy a wed.[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz attilav2 #19323 üzenetére
A WED-et ugy kell elkepzelni, mint a hardveres flow offload-ot: alacsony processzor hasznalattal tudja kuldeni wifire az adatot.
AX3200-on (mediatek/mt7622) a PPPoE-s hw-offload-dal nem puszipajtasok: ha WED-et hasznaltam, akkor nem ment a hw-offload.
A gigabites DIGI miatt inkabb a mukodo hw-offloadra tettem a voksomat.AC-s telefonnal kb 400 Mbit/s-t merek.
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
attilav2
őstag
válasz kbela365 #19322 üzenetére
Routerral azonos szobában is 300 körüli értékeket kapok iperf-ben. Hétvégén linuxon megismétlem majd a méréseket, hátha csak a hackOS kavar be
Nem egy csúcs telefonom van - Realme 8 5G , AC wifit tud csak, meg anyámnak van egy galaxy tab a8-a, azon kb 220-250mbit et mértem(szélessáv.net, speedtest.net) routertől legtávolabbi szobában. Egyik eszköz sem csúcshardver, és még csak nem is AX-esek.
Szóval nincs otthon erősebb eszköz(csúcs laptop, teló) amivel mérni tudnék még.[ Szerkesztve ]
-
kbela365
tag
válasz attilav2 #19321 üzenetére
A routerhez közel mennyit mértél? Nekem a routerrel (Linksys E8450) azonos szobában bekapcsolt WED mellett ki lehet hajtani a gigabites internet kapcsolatot. Nem speedtest-tel, hanem sok linux image sok szálon, torrent-en való letöltésével. Szóval ez a 300 mbit nagyon kevésnek tűnik.
-
attilav2
őstag
válasz kbela365 #19295 üzenetére
Egyelőre felemás érzésem van a WED-el kapcsolatban, szélessáv.net szerint a routertől legtávolabbi szobában kb 40-50mbit el kevesebb volt a sebesség(290mbit helyett kb 240-250mbit), de a speedtest.net alkalmazás szerint megvan a 300mbit. A szélessáv.net-et pontosabbnak tartom, mert mégiscsak nmhh-s(és kábelen természetesen megvan a 900+mbit) Iperf3 mérés is volt, a pc-m volt a szerver a telóm a kliens, a routerrel egy szobában, és a routerhez legközelebbi szobában, valamint az előszobában megvolt a 330mbit, a routertől legtávolabbi szobában elég furcsa eredmények jöttek ki, 200-120mbit között. Majd megnézem az éter zsúfoltságát, most a 100-as csatin vagyok, váltok ha kell és újra tesztelek.
Iperf3-hoz nem volt használható ingyenes alkalmazás a play-ben, fel kellett raknom az f-droid opensource alkalmazásboltot abból meg a termux-ot, onnan meg az iperf3-at a termux csomagkezelőjével.
A mostani méréseket macOS sonoma alatt futtatott iperf(3.1.3) szerverrel végeztem, hétvégén mérek majd arch linuxon futtatott iperf szerverrel.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
-
Geth
veterán
válasz WhiteWalker #19317 üzenetére
Normális verziójú SMB-nél (tehát perpill SMBv3) már nincs az SMBv1-nél megszokott computer browser szolgáltatás, ettől függetlenül a megosztások működnek (ha van működő DNS szolgáltatás a hálózaton, akkor nem csak IP címmel), csak felderítés nincs ebben a formában.
Helyette a megosztást adó rendszeren a Function Discovery Resource Publication (FDResPub) szolgátatásnak kell futnia, Linuxos szerveren az smbd mellé kell fellőni egy wsdd2 service-t is.
A megosztást tallózni akaró rendszeren a Function Discovery Provider Host (fdPHost) szolgáltatásnak kell futnia.Itt (friss Win11-ek és egy linuxos doboz) keresztbe-kasul működik a felderítés is, defenderhez, tűzfalhoz és az említett szolgáltatásokhoz nem nyúltam, elindulnak maguktól amikor kell nekik.
Azt még nem látom, hogy mi ebben a béna -
WhiteWalker
nagyúr
válasz vargalex #19316 üzenetére
Ez már legutolsó gondolat volt.
Annyi mindent állítottam a Windowson (10) is , kikapcsoltam mindent amit lehetett , tűzfal, defender, az összes engedélyt megadtam a tűzfalon , ha be volt kapcsolva, egy tartományba volt , a megoszott mappaknak minden engedélyt megadtam ... egyszerűen kifogytam az ötletekből.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz WhiteWalker #19315 üzenetére
A windows megosztott mappa nem észlelésének nem igazán van köze a routerhez. Az LAN-on van, azaz nem megy tűzfalon keresztül. Én mindig csak azt tudom mondani, hogy a windows hálózatkezelése nagyon béna.
Alex
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz vargalex #19314 üzenetére
Megnézem amint lesz időm és megírom , hogy sikerült e.
"TFTP-n egyébként sincs parancssorod"
Igen , azért nem értettem, hogy kell azt a vágást csinálni , meg mikor... Ennyire azért nem vagyok mágus .
Onnan indult az egész , hogy nem látták az eszközök a Windows megosztott mappáit , csak ha IP cím alapján vettem fel őket. Valahogy jött egy gondolat, hogy akkor a routeren lehet valami beállítás ami kimaradt , tippem a Samba megosztás hiánya lett. Ezt próbáltam feltenni , de ha beírtam a telepítő parancsot akkor kevés volt az "overlay" mappaban a hely , mintha ezt írta volna ki.
Meguntam az egészet és gondoltam vissza rakom a gyári firmware-t , azon talán jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz WhiteWalker #19313 üzenetére
Így van. TFTP-n egyébként sincs parancssorod. Letöltöd a linkelt file-t, berakod a tftp szervered könyvtárába és mehet a TFTP (ha még megy egyáltalán).
Alex
-
hmzs
tag
válasz E.Kaufmann #19307 üzenetére
tftdp64 4.64
tp-link c7-ig mindent valamelyik verziójával csináltam (win xp- w10)
De nem vagyok a téma szakértője, ez nem ajánlat, csak egy ötlet. -
xabolcs
őstag
válasz E.Kaufmann #19307 üzenetére
A vagasrol volt szo, nem a TFTP kiszolgalorol.
A TFTP-n valo kiszolgalas megvolt, azert lett tegla a router.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz WhiteWalker #19303 üzenetére
Windows alatt pedig a Windows Subsystem for Linux lesz a segitsegedre!
Es ha mar "dd"-t futtatsz, akkor futtass "binwalk"-ot is, hogy lasd pontosan vagtal-e!
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
Hol írtam ilyet? A 257x512 byte vágás a bootloadert tartalmazó gyári firmware felírásakor kell OpenWrt alól általában a TP-Link routereknél. Azért 257x512 byte, mert van egy 512 byte-os header, majd 256x512 byte (azaz 128 KB) bootloader. Ez igaz szerintem TP-Link TL-WR741-től egészen az Archer C5/C7 routerekig.
A tftp recovery pedig emlékeim szerint mindkét verziót megette ezeknél az eszközöknél.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Házimozi belépő szinten
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Vírusirtó topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!