- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz vargalex #19699 üzenetére
OK! Köszi! Valamitől megjavult a wifi sebessége, kikapcsoltam a LED-ket, erre megint visszaesett. Pedig gondolom semmi köze hozzá.Persze leehet csak az történt, hogy 26-ra kapcsoltam, majd vissza 20-ra, de nem érvényesült, pedig annyit írt ki. Ha a Mentés és Alkalmazás vagy Mentésre kattintok, az csak az adott menüpontra érvényes vagy általánosan hat a többi esetleg nem mentett más menüpontokra is?
Egyébként múltkor is kikapcsoltunk egy LED-et, de az a beállítás eltűnt.
20-23dBm az EU szabályozás. Alapbeállítás 26dBm (398mW) lehet tényleg sok.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Asus 65P-val olyan problémám volt, hogy 4 szobás, 81m2-es panel lakást csak a 5 GHz, 100(106)-os csatornán fedett le. Innen viszont radar érzékelés miatt, mindig kidobott alsóbb csatornákra. Mondták, hogy az OpenWRT jobb, mint a gyári szoftver. vargalex telepítette, amit utólag is köszönök neki, kíváncsi vagyok, hogy most is lesz radarérzékelés.
Egyébként nálunk mi a Csatorna, Szélesség, Teljesítmény szabályozás? Azt mondták, hogy vegyem vissza a teljesítményt, 26dBm-ről, 20-ra, de ettől nagyon visszaesett a sebesség, hiába jelez magasabb értéket. Ebből a szempontból, akkor viszont jobb a gyári szoftver, mert az alapértéken is tudja. Mintha mondta volna varagalex, hogy hardveres wifi NAT is van, de azt még fejlesztik.[ Szerkesztve ]
-
-
rErEaT
senior tag
válasz vargalex #19691 üzenetére
Split tunneliget sikerült összerakni, de lehet a VPN szerverren van a gond, mert ha kikapcsolom a gépet akkor azok az IP-k elérhetetlenek amiket VPN-el kellene elérjek.
Azt hittem valahova még hozzá kellene adnom a tun0 interface-t vagy a wan interface-t, de nem lehet nem a routeren van a gond :/
-
vargalex
Topikgazda
válasz bmxbandita #19684 üzenetére
Vagy azok a korábbi eszközök, amik gyári felülete megette az OpenWrt image-ot.
Alex
-
bmxbandita
tag
Az AC65P-s SSH telepítésnél szerintem kevés egyszerűbb dolog van, max azok az eszközök, amik gyárilag openWRT-vel jönnek
-
kutga
nagyúr
válasz E.Kaufmann #19676 üzenetére
Így igaz, az ssh frissítést is említi az oldal. Én kedvelem egyébként a tftp módszert, nem egy, halottnak hitt routert tudtam így feléleszteni. Padavant meg úgy emlékszem Asus FW recovery toollal tettem fel, de az már régen volt.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
E.Kaufmann
veterán
-
rErEaT
senior tag
válasz E.Kaufmann #19674 üzenetére
Azért ennyire nem akarom elcsúnyítani
De tény, hogy valami megoldás kéne rá.Más:
OpenVPN Klienst tud az OpenWRT? Illetve megtudom oldani, hogy csak adott weboldal és ip címeket küldjön át i mean Split Tunnelinget tudok csinálni vele?
-
E.Kaufmann
veterán
Én WinSCP-n feltöltöttem az fw-t majd SSH-n indítottam a frissítést AC65P-re, szerintem egyszerűbb, mint TFTP szerverrel küszködni.
Valamint ha félre is megy valami az Asus FW recovery tool vissza tudja hozni gyári állapotra. Amikor eladtam, akkor is azzal tettem vissza a gyári fw-t.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
TeeJay
félisten
Asus AC65P routerem van, 21-ben pont 3éve jött utolsó FW rá, szerintem a gyártó elengedte pedig baromi jó router
Nos akinek van openwrt ilyen routeren megmondaná hogy LED-et lehet-e valahogy letiltani rajta hogy ne világítsanak?
Másik kérdés hogy gyári FW-ről melyik módon lehet openwrt-re legbiztonságosabban flashelni?
1x mintha pár éve raktam volna már rá próbaképpen de elfelejtettem hogy csináltam, szerintem SSH-n keresztül de nem 100% és már fogalmam sincs hogy csináltam de tudom hogy utána vissza raktam a gyári FW-t mert az akkor még jobb volt nekem pár dologbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kutga
nagyúr
válasz vargalex #19670 üzenetére
Egyszer beállítod, aztán jó esetben hozzá sem kell nyúlni...
Igen, valahogy én is erre jutottam. Igazából nem is feltétlen az én routeremen lesz ez jó, mert ott azért viszonylag bőséges az erőforrás, de mondjuk anyámnál, ahol két jóval szerényebb router dolgozik, ott valószínű futok ezzel még egy kört.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz vargalex #19668 üzenetére
Jaja, hétvégén lesz egy kis időm bütykölni vele. Eddig jól működik a hálózat, amit beállítottam (wan, lan, wifi, egy-egy port forward, openvpn szerver), bár nem tudom mennyi értelme van luci nélkül használni, tapasztalatot szerezni, tanulni viszont jó móka.
-
kutga
nagyúr
válasz E.Kaufmann #19666 üzenetére
Nálam a PiHole a NAS-on van mint Docker konténer.
Nálam ugyanez a helyzet, és bizony, ha valami miatt ki kell kapcsolnom, akkor az internet elérés is elmegy a többi kliensen, ha ezt valahogy ki tudnám küszöbölni, az szuper lenne.
-
E.Kaufmann
veterán
Én Mikrotik alatt úgy használom a PiHole-t, hogy a router a DNS szerver, ő pedig a PiHole-hoz kapcsolódik.
Viszont, ha a PiHole elérhetetlenné válik (ütemezett szkript csekkolja), akkor az upstream DNS szerverek átíródnak a routeren, viszont nem kell buzergálni emiatt a klienseket, hogy álljanak át másik DNS kiszolgálóra, hanem kis fennakadás után minden megy tovább. Gondolom, OpenWRT-hez is léteznek már hasonló mintascriptek valahol a neten, amiket a cron-ba be lehet ütemezni mondjuk percenként.
Nálam a PiHole a NAS-on van mint Docker konténer. Ha valait frissíteni kell vagy le kell állítani a NAS-t, nem kell semmihez nyúlnom pont emiatt, legfeljebb nincs szűrés.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
vargalex
Topikgazda
Ha LAN-on lévő DNS szervert akarsz használni, akkor jó lehet. Viszont vagy megoldod a dnsmasq-ból a forward-olást a DHCP kérések esetén (hogy a Pi hole is tudjon a LAN eszközök nevéről), vagy kézzel felveszed oda őket.
A network config-ba én a WAN-hoz tenném a dns szervert.
Alex
-
kutga
nagyúr
válasz vargalex #19662 üzenetére
Végső soron azt szeretném, ha a lanon lévő pihole szerver ip címét kapnák meg a lanon lévő kliensek, amit mondjuk beállítok a 200-as ip címre:
uci add_list dhcp.lan.dhcp_option="6,192.168.1.200"
uci commit dhcp
service dnsmasq restart
A network config valahogy így néz ki (most nem az openwrt gép előtt ülök, csak emlékezetből írom):
config interface 'lan'
option device 'br-lan'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ipaddr '192.168.1.1'
option gateway '192.168.0.1'
option dns '8.8.8.8'
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Ha valóban azt szeretnéd, hogy a LAN-on lévő kliensek a google szerverét kapják DNS szerverként, akkor jó. De biztosan ezt akarod? Ugye akkor nem lesz LAN oldali névfeloldásod (ha kellene). Szerintem sokkal jobb, ha a router számára állítod be a DNS szervert és a kliensek a routert kapják DNS szerverként. Így csak a forwardolt DNS kérések mennének a google szervere felé, megmarad a LAN oldali névfeloldás is.
Alex
-
kutga
nagyúr
Ha a lanon lévő kliensekhez szeretnék megadni egyedi dns szervert, akkor ez a parancs elgendő?
uci add_list dhcp.lan.dhcp_option="6,8.8.8.8"
uci commit dhcp
service dnsmasq restart
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Aztán végül nem bírtam magammal fordítottam egy alap fwt luci nélkül, eddig csak a netet és a wifit állítottam be cli alól, később majd jöhet a többi szolgáltatás.
-
kutga
nagyúr
Még egy kérdés, ha frissíteni szeretném a mostani rendszert, jól értem, hogy a honlapon található sysupgrade image-et kell feltölteni a luci webes felületen, és onnan telepíteni? A korábbi beállítások ezzel elvesznek?
-
bmxbandita
tag
Cudy AX3000 most csak 15.990 az alzán
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Mi a különbség az openwrt oldalán található hivatalos, és az image builderrel készült képek között?
Konkrétan MIR3G-ről van szó, a hivatalos fut rajta, de még a 22.03 verzió. Tegnap kíváncsiságból fordítottam rá egy 23.05 képet image builderrel, alap beállításokkal, az alábbi paranccsal, de a honlapon kint van a hivatalos is:
make image \
PROFILE="xiaomi-mi-router-3g"
Igazából semmi extra nem kell bele, esetleg openvpn, de azt utólag is fel tudom tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vissza a PC Masterrace-re
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!