- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Az Final Fantasy-re fókuszál a friss Arc meghajtó
- Méri még a legforróbb pontot az új GeForce generáció
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz Neil Watts #19649 üzenetére
Tobb node-os MESH halozat epitesben nincs gyakorlatom, viszont
- backbone-nak erdemes kulon dedikalni egy radiot: csak a MESH menjen rajta
- lehetoleg 5 GHz-t: bar rosszabbul terjed a 2.4 GHz-nel, a 80 MHz AX miatt sokkal tobb tartalek marad benne
- ezeknek az eszkozoknek csak 1 db 5 GHz-es radiojuk van
- nekem a 2 node-os MESH-hez eleg volt csak a 802.11s-t bekapcsolnom, de tobb node-osnal lehet elkel a DAWN segitsegealáírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
veterán
válasz xabolcs #19648 üzenetére
Ej. Nyilvan fontos, de az IT-ban eltoltott eveim soran megtanultam, hogy ha alulmeretezem a rendszert, akkor bizony ketszer koltok, azt meg nem szeretnem.
Ezt kellene lefedni. A zolddel jelolt teruleteken kellene max savszelesseg es lefedettseg.
Ahol feher csikok vannak sarga pottyokkel, azok ott ajtok.
Elvileg teglafalakrol beszelunk, de meg az is lehet, hogy beton. Holnap megtudom biztosan.
A 10 m"2-es es a 34-es kozott gipszkarton van.
A zolddel jelolt teruleteken maximalis lefedettsegnek kell lennie maximalisan lehetseges savszelesseggel.
Itt kb. abrazoltam az osszes eszkozomet, es az elkepzelt halozati topologia. Azt meg nem tudom milyen klimak lesznek (lehet azokban is lesz wifi, illetve a huto is wifis, meg a Smart Hub-ra is csatlakozik jo par cucc, igaz az zigbee fokent).Koszi!
-
xabolcs
őstag
válasz Neil Watts #19647 üzenetére
Ha a penz a legkevesebb akkor GL-MT6000!
2 db 2.5 GbE, 1 GB memoria, 8 GB tarhely, USB 3.0!Nekem is van egy es a router funkciojaban nekem a port forwarddal meggyult a bajom. Remelhetoleg csak PEBKAC.
AP-kent / mesh node-kent hasznalva nincs bajom vele.[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
veterán
válasz Neil Watts #19543 üzenetére
Mint kiderult rosszul emlekeztem. Tegla, de nem hasznalhatok vezeteket a szobak kozott.
Arra gondoltam, hogy szobankent lerakok egy routert, viszont a tipusa meg mindig kerdeses, mivel a Zyxelt nem tudtak beszerezni.
- GLi.net Flint 2
- ASUS TUF-AX4200
- Cudy WR3000Melyiket ajanljatok?
Koszi!
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni; adott TP-Link TL-WR1043N/ND v1 router, OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 firmware-el. WAN portján keresztül csatlakozik az optikai modemhez, belső hálóban pedig ez a központi router (DHCP szerver).
Azt szeretném megoldani, hogy bizonyos eszközöket külön, szeparált LANba tudjam tenni, hogy ne lássák egymást. Erre milyen megoldás létezik? Jól gondolom, hogy VLAN-t kéne létrehozni? Az mennyire oldható meg, hogy egy bizonyos eszköz látszódjon két VLAN alól is?
-
vargalex
Topikgazda
válasz body007 #19643 üzenetére
Még egyszer: a külső eléréshez nem kell nginx. Feleslegesen vagy egy ilyen kis flash-al szerelt routerhez.
A kérdést egyébként nem igazán értem: tedd fel a routeredhez való valamelyik stabil firmware-t és telepitsd a luci-ssl csomagot. Állítsd be a jelszót és a tűzfalon a külső elérést.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #19641 üzenetére
Csakhogy a https eléréshez elegendő a
luci-ssl
csomag, az nem fog egy teljesnginx
-et is felhúzni, csak néhány kisebb csomagot az ssl végzödtetéshez. Az uhttpd is ki tud szolgálni https-en...[ Szerkesztve ]
Alex
-
addikt
Sziasztok!
Kicsit elkapkodtam az új (használt) router-em frissítését, mert megáll a luci telepítésénél "helyhiány" miatt:
root@OpenWrt:~# opkg install luci-ssl-nginx
Installing luci-ssl-nginx (git-22.299.78093-3260371) to root...
Downloading https://downloads.openwrt.org/snapshots/packages/mips_24kc/luci/luci-ssl-nginx_git-22.299.78093-3260371_all.ipk
Installing libstdcpp6 (12.3.0-4) to root...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 1312kb available on filesystem /overlay, pkg libstdcpp6 needs 1880
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-ssl-nginx.Most kicsit utánaolvasva van több fajta ilyen router (archer c6 v2), több fajta tárhellyel, az enyém ilyen:
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 3.8M 3.8M 0 100% /rom
tmpfs 59.3M 1.2M 58.1M 2% /tmp
tmpfs 59.3M 36.0K 59.3M 0% /tmp/root
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock5 1.5M 224.0K 1.3M 15% /overlay
overlayfs:/overlay 1.5M 224.0K 1.3M 15% /Látom mi a baj, 1,5M az egész tárhely ahova telepítené az 1,8M dolgot
Szóval tudnátok egy link-et a megfelelő fw-hez?
Nagyon kösziMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
attilav2
őstag
válasz vargalex #19178 üzenetére
Már soros port nélkül openwrt-síthető a TUF-AX4200. Valaki csinált egy .trx formátumú, gyári asuswrt felületről telepíthető, memóriába bebootoló(initramfs), openwrt-t, ami alól felflashelhető a végleges openwrt sysupgrade fájl segítségével.
Nekem a torrentezési lehetőség(usb) miatt jó lenne egy ilyen router, csak nagyon drága, 50k körül van. Mediatek Filogic-os, így hw nat működik.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
corvin1984
tag
Hello,
22.03-rol 23.05.2-re valo frissites utan belefutottam egy problemaba (22 alatt is DSA-t hasznaltam). Van egy routerem es ket dump AP-m. Mindegyik eszkozon Openwrt fut. A gondom az, ha roamingolok (mobiltelefonnal vagy laptoppal mozgok es igy valtozik az, hogy mihez csatlakozom), akkor egy ido utan az AP-rol nem mukodik az ARP response, igy nem erem el a mozgo eszkozrol a belso halozat egy reszet. Van ket vlan-om az iot-nak es a lan-nak. Itt le van irva egesz jol a probelma: https://github.com/openwrt/openwrt/issues/11650
Belefutott esetleg barki hasonloba? Ha igen mi volt a megoldas? Most nekem epp azt irjak, hogy a bridge interface-t szuntessem meg, es kulon setupoljam az interfaceket. -
attilav2
őstag
Nekem 2021-es U-boot-om van, nem kell aggódnom.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Tangerine
senior tag
-
xabolcs
őstag
válasz vargalex #19618 üzenetére
A mediatek es a qualcommax target-ekben is van
flag_try_sys1_failed
esflag_try_sys2_failed
allitas!
Mindket helyen 8-ra.
De egyik sem a bootcount-ban, hanem az upgrade platform-ban.Most kaptam ilyen 2022-es bootloadert, megnezem, mit csinal ... aztan meg keszitek egy javitast hozza.
Volt ilyen bootloop dolog az AX3600-asnal is.
Izgalmas lesz.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
yodee_
őstag
válasz paparazzi2 #19629 üzenetére
Amennyiben valós adatot akarsz akkor kábelen méred egy számítógépen. A routert ezzel terhelni nem szerencsés. Nem fog valós adatot adni, főleg ha izmos a kapcsolatod. Szerintem legalábbis, aztán majd megcáfolnak ha mégsem így van
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Szeretném a net sebességet mérni a routeren. Látom, hogy több speedtest megoldás létezik. Melyiket javasoljátok, illetve abban kérném a segítségetek, hogy milyen módon rakom fel és hogy mérek vele. amikkel eddig próbálkoztam, az felment ugyan a telepítés során de a router felületén nyomát se láttam utána Köszönöm
-
xabolcs
őstag
válasz vargalex #19626 üzenetére
Egyszeruen azert, mert nem volt dangowrt-nek ilyen routere, hogy kitesztelje, hogy mit tud az U-Boot.
A nemzetkozi forumon, volt rola szo, hogy hogyan lehetne megkerulni (meg a hivatkozott kommit alatt is), de mintha nem lenne tokeletes.
-
xabolcs
őstag
válasz Tangerine #19625 üzenetére
Igen, dd az tokeletes lesz!
dd if=/dev/mtd2 of=/tmp/mtd2.bin
Aztan azt a /tmp konyvtarban levo fajlt pedig (win)scp-vel letoltod.
Egy ellenorzo osszeget majd mellekelj! md5sum, sha1sum, sha256sum valamelyike biztos van a routeren is.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vargalex
Topikgazda
válasz xabolcs #19624 üzenetére
Az zavar leginkább, hogy pontos kódrészletet másolt be emberünk (aminek, mint írtam, nem sok köze van a beállított nvram változókhoz), de nem linkelte, hogy honnan származik.
A fellegekkel kapcsolatban: nem teljesen értem, hogy a 6.1-es kernelre való átállás miatt miért comment-elték ki a
TARGET_DEVICE
-t. Értem én, hogy növekszik a kernel mérete, de a dts-ben akernel
partíció mérete növelhető azubi
partíció kárára...[ Szerkesztve ]
Alex
-
xabolcs
őstag
válasz vargalex #19618 üzenetére
Ezt nagyon en sem ertem, de lusta vagyok pontosan utananezni.
Ha mas nem, kerek valakitol egy 2022-es U-Boot-ot es kitapasztalom.
De akkor mar a hivatalos OpenWrt U-Boot-ot probalok meg gyartani, annak tobb ertelme lenne.
Foleg, hogy most kernel meret problemak sotet fellegei is gyulekeznek a Xiaomi AX3200 felett.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Tangerine #19620 üzenetére
Igen, lényegében így jobb, mert látod is a verziót. A korábbi dd parancs a " 2022 - " string-ek számát adja vissza (ugye 1 ilyet fog találni a 2022-es bootloader esetén: "U-Boot 2014.04-rc1 (May 20 2022 - 10:19:21)").
Ha csak a bootloader verzió string-jét akarod visszakapni, akkor így érdemes::strings /dev/mtd2 | grep "^U-Boot 20"
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Tangerine #19602 üzenetére
Nekem kicsit zavaros, mert a linkelt hozzászólásban lévő kódban semmi vizsgálat nincs a beállított értékekre. Azt pedig egyértelműen leírja, hogy az új bootloader növeli a
flag_try_sysx_failed
értékét. Mivel van előrébb, ha 8-ról indul ez a számláló, nem 0-ról... Inkább csak aflag_last_success
érték állítását látom értelmesnek (mondjuk az idézett kódban erre sincs vizsgálat), de ezt el tudom képzelni, hogy vizsgálja. Persze, bekerült a hivatkozás a wiki-be is. Ennél már egyszerűbb tényleg egy init scriptet írni, ami beállítja aflag_try_sysx_failed
értékeket 0-ra.Alex
-
Tangerine
senior tag
válasz paparazzi2 #19613 üzenetére
Esetleg nézz körül ebben a topikban. Más is írta, hogy 0,1,1-et kapott de én nem néztem, mert nem érintett: [link]
Essetleg próbáld meg, amit roti86 írt az előbb. Én annyira nem értek sajnos hozzá.Ja, akkor xabolcs megmondta közben a frankót, hogy csak az újabb (2022-es) brickelődik.
[ Szerkesztve ]
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
xabolcs
őstag
válasz Tangerine #19606 üzenetére
Maga a kovetkeztetes helyes: a reginek (2021) nem lesz semmi baja, az ujabbbak (2022) pedig lesz. Csak az nem tetszett, hogy ilyen kormonfontan vizsgalta az emberunk.
Igen, a tiednek valoszinuleg kelleni fog az uj flag beallitasok!
paparazzi2: neked 2021-es van, igy nem kell aggodnod.
[ Szerkesztve ]
-
roti86
őstag
válasz paparazzi2 #19611 üzenetére
Nem az openwrt saját felületén: 192.168.1.1
-
Tangerine
senior tag
válasz paparazzi2 #19607 üzenetére
nem tudom.
Erre mit ír?strings /dev/mtd2 | grep ^U-Boot
-
roti86
őstag
válasz paparazzi2 #19601 üzenetére
Elvileg így nem lesz brick:
Sysem-->startup-->local startup:
Ezt a két sort illeszd be:
fw_setenv flag_try_sys1_failed 0
fw_setenv flag_try_sys2_failed 0exit 0
-
Tangerine
senior tag
válasz xabolcs #19598 üzenetére
Nem tudom, abban a topikban olvastam, amit linkeltem. Lehet, hogy a régi nem brickelődik, nekem 2022-es van.
root@Xiaomi_AX3200:~# strings /dev/mtd2 | grep ^U-Boot
U-Boot
U-Boot console
U-Boot
U-Boot BUG at %s:%d!
U-Boot 2014.04-rc1 (May 20 2022 - 10:19:21)
root@Xiaomi_AX3200:~#
-
Tangerine
senior tag
válasz paparazzi2 #19593 üzenetére
Belépsz a routerbe ssh-n (nem a webes felületen). Pl. a putty nevű progival (root+jelszó).
Lefutattod egyenként ezt a 3 dd-s parancsot. Mindegyik után ki fog írni egy számot (0 vagy 1). Ha mind a három után "1"-est kapsz (mint én, lásd a képen) akkor a routereden az újabb bootloader van.Ekkor ugyanitt le kell futtatnia 7 db "nvram" parancsot, amit délelőtt írtam.
Ha "0"-át kapsz, akkor azt nem tudom, akkor mást kell csinálni.
-
yodee_
őstag
-
paparazzi2
tag
válasz roti86 #19588 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Feltelepítettem. Beállítottam a root jelszót, engedélyeztem a wifit, magyarítottam. Mi az amit mindenképp állítsak be az elején?
Sebesség mérést, reklámblokkolást hogy tudok beállítani?
Ahhoz hogy 10-15 újraindítás után brickelődjön szájbarágós segítséget kérnék tőletek.
Köszönöm a segítségetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Windows 10
- Android szakmai topik
- Politika
- Lassú töltéssel érkezik a Galaxy S25 Edge
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Háztartási gépek
- Apple notebookok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest