Hirdetés
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
Az OpenWrt wiki-n biztos van fent alaposabb leiras, de roviden:
- kiveszed a kivant portot a lan bridge-bol. "br-lan" a neve talan
- bekonfiguralsz egy ujabb dnsmasq (vagy egyeb dhcp) peldanyt arra a portra, a megfelelo 1.0/24-es konfiguracioval
- a portnak adsz statikus ip-t
- en adnek neki nevet is meg zonat is
- megcsinalod a zonak kozotti atengedest, beleertve az internet el(nem)erestNagyjabol ennyi es bocsanat a pongyola leirasert!
-
xabolcs
őstag
Ha olyan eszkozod van, akkor lehet ra szukseg, de altalaban nem szokott kelleni!
Amikor pedig kell, a fenti szekcioban mindig megemlitik!
Pl. a Xiaomi AX3200 is meg van emlitve a kulonleges frissites a 23.05-rol erkezoknek!
-
kutga
félisten
Végül beállítottam az S920-at, ez lesz a fő router, a Cudy marad mellette a wireless AP. Pár dolgot feltettem rá, Tailscale klienst, Adblockot, még gondolkodom Unboundban is, ha ezt érdemes, de annál elakadok, és nem is találok jó leírást hozzá, van ötlet merre induljak? Kell egyáltalán?
-
GL.iNet Flint 2 , most fizettem ki az alinak.
[link] [link]
Gyári Open wrt van rajta, a gyári pofa átváltható Luci_ra.
Nem szabad csak sysupgrade fw-t tenni rá , mert a factory upgrade téglásítja. Moddolható az U-bootja, de tökéletes a gyári U-boot.
Tomato 64 bit fw is van már rá stabil.
Ennél nemigen van jobb kütyü manapság.
[open wrt wiki] -
vargalex
Topikgazda
Én július 19-én megrendeltem az eMagról valószínűleg az utolsó 16690 Ft-os (valóban eMag által forgalmazott) Cudy WR3000H-t. Amint megrendeltem, felment az ára, most már viszont nem is eMag a forgalmazó. Árukereső szerint 20330 Ft-tól elérhető. Ennek ugye 1 db 2,5 Gbps WAN portja és 4 db 1 Gbps LAN portja van.
Olcsóbban ott van a Cudy WR3000E (ami még mindig drágább, mint amennyiért én a WR3000H-t vettem) 1 db Gpbs WAN és 4 db Gbps LAN porttal.
Ami ismerősnek van és hasonló áron, mint az Asus AX59U, az az Asus TUF-AX4200. Ezen 1 db 2,5 Gbps WAN port és 4 db 1 Gbps LAN port van.Ezek mindegyike MediaTek SoC-al (filogic) szerelt.
-
.-..-.
tag
Na, ideiglenesen összedobtam egy PC-t és tettem bele +1db LAN kártyát, így most 2db van benne.
Egyelőre az OpenWRT x86 verzióját használom.
Ott tartok, hogy látszanak az eth0, eth1 hálókártyák.
Az eth0 lett a br0 és DHCP-vel csinál is magának egy 192.168.1.x IPv4 tartományt, a laptop szépen eléri a LuCI-t.
Az eth1-et átneveztem WAN portnak és DHCP kliensként a mostani hálózatomra csatlakozik, ami 192.168.100.x IPv4 tartományban van.
Kap is IP címet, de a laptopomon mégsincsen net, ami az alhálózaton (192.168.1.x) van.Tehát:
Internet ->
-> SohoRouter (192.168.100.1 - OpenWRT - DHCP Server) ->
-> RouterPC (192.168.100.107 - OpenWRT - WAN (eth1) ) ->
-> RouterPC (192.168.1.1 - OpenWRT WAN - br0 (eth0) ) ->
-> Laptop (192.168.1.105/Gateway 192.168.1.1) -> Nincs InternetLaptopról (192.168.1.105)
- ping 192.168.1.1 = válaszol
- ping 192.168.100.107 = válaszol
- ping 192.168.100.1 = Destination Port UnreachableDesktop gépről (192.168.100.1)
- ping 192.168.100.1 = válaszol
- ping 192.168.100.107 = Destination Port UnreachableMit szúrok el?
UPDATE:
Nem előszört történik, hogy azután, hogy leírtam mi a probléma, beugrik, hogy mit rontottam el.
A WAN-hoz nem társítottam tűzfal profilt. Beállítottam és már működik is. -
st3v3np3t3r
nagyúr
pontosan... azaz a routerrel szeretnék másik routerhez csatlakozni vezetéknélküli kapcsolattal, majdnemcmint egy reapeter, csak itt nem lenne jelerősítés...
az alkalmazási cél az lenne, hogy a lan vezetékes nyomtatót vezetéknélküli hálózatra tenném át.Volt egy tplink reapeterem, de az sajna megadta magát.
-
Toninho13
aktív tag
Internet és konfiguráció függvénye. Nekem fordított leosztásban voltak AP-ként a routerek, faternál volt a második router Relay bridge-en. Nála 200mbps körül jött ki a sebesség AC-vel, most 300-350 AX-szel (3 fal és 15-20 m távolságban a fő routertől). Ha AX router kellene, akko inkább Xiaomi AX3000T, vagy Xiaomi AX3600 kellene. Előbbire nem minden hardver esetén van openwrt, de ezek már 20eFt körüli kiadások.
-
vargalex
Topikgazda
Miért kellene gyári visszaállítás alverzióra frissítés esetén?
Ha van egy elsődleges routered, ami a NAT-ot végzi, akkor ezen felesleges NAT-olni (lényegében 4 portos AP-ként használhatod), úgy pedig minden egyéb beállítás nélkül menni fog a gigabit (persze wifi esetén nagyban függ a kliensektől is). NAT esetén DHCP-n (mivel úgyis van elsődleges routered, így biztos az lesz a WAN kapcsolat) valószínűleg elég a gigabithez a Software Flow Offload (Szoftveres áramláskiürítés), de ennél a típusnál bekapcsolhatod a Hardware Flow Offload-ot is (Hardveres áramláskiürítés). De elképzelhető, hogy ezek nélkül is megy a gigabit.
-
fuximaxi
senior tag
Köszi, ezen az irányon gondolkoztam már, de egyelőre nem akartam meglépni. Ha jól látom, akkor nálad a router csak egy köztes réteg, de a pppoe kapcsolatot a HWG kezeli.
Én szeretném kiiktatni a képletből a HWG-t és bridge módban használni, úgy viszont még nem sikerült élet lehelnem bele. Még próbálkozom.
-
xabolcs
őstag
Ha van mentesed a flash-rol meg soros konzolod is van hozza meg a TFTP-s ujraelesztes is olyan biztos, mint a tamogatottnal, illetve az Asus gyari firmware is megvan, akkor meg lehet probalni.
A hivatkozott WikiDevi azt mondja, hogy ugyanazzal az FCC ID-val fut, mint a tamogatott.
Ha nincs elcseszett particionalasa, vagy epp teljesen megegyezik, akkor szerintem sima ugy!Ha esetleg tenyleg elindul rajta az OpenWrt, akkor teszteld vegig, hogy minden szukseges funkcio mukodik-e rajta!
Aztan ha tenyleg mukodik, akkor az opkg-t ki is lehet venni belole ImageBuilder-rel, hogy legyen egy pici hely. -
E.Kaufmann
veterán
Szerintem használd a legutolsó gyári fw-vel, arra, amire neked szükséged van és tudja is. Ha lenne benne több RAM meg rajta egy USB port, csinálhatnál nyomtató szervert vagy IP kamerát (egy Asus RT-AC51U meg egy 1000 forintos Logitech webkamera van a garázsban, vacak a képe, de legalább olcsó volt és nem jelent haza, valamint látom, ha elakadt a garázsajtó)
-
krealon
veterán
https://openwrt.org/docs/guide-user/services/nas/samba
Az
/etc/samba/smb.conf.template-ből generálódik azsmb.conffutás időben. -
vargalex
Topikgazda
Ha nincs a configban meghatározva interface, akkor az init script szerint csak a LAN interface-on hallgat a Samba. (Egyébként a megadott interface-ok állapotát ellenőrzi és csak az up-ban lévő interface-okon fog hallgatni.) Beállítottad, hogy a VPN interface-on is hallgasson?
-
vargalex
Topikgazda
Ha a többi kliensnél nem érzékeled a sebesség csökkenést, akkor viszont nem a zavaró AP lesz a gond. Ők a WR3000-re csatlakoznak? Ha igen, akkor az AC51U-n keresném a probléma megoldását. Az AC51U LAN IP-je ugye nem esik a WR3000 LAN tartományába? A rá csatlakoztatott PC (gondolom vezetéken) ugye a WR3000-től kap IP-t?
-
E.Kaufmann
veterán
80MHz-n szerintem a 36-48 között ugyanaz a tartomány van használatban, legfeljebb az elsődleges/irányító csatorna változik. 52-64 viszont már másik tartomány, de még nem DFS Európában, az a 100-tól kezdődik. Bár nekem helyes országbeállítás mellett nincs gondom 100-as csatornákkal sem.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
fdisk-el is nyugodtan particionálhattad volna (sőt, én linuxon is azzal szoktam).transmission-daemoncsomag nincs. Vantransmission-daemon-mbedtls, vagytransmission-daemon-openssl. Attól függően, hogy openssl-t, vagy embedded tls-t szeretnél használni a titkosított kapcsolatokhoz. -
kutga
félisten
Kicsit állítottam a fő router wifi beállításaiban (a csatornát átállítottam 36-ról 48-ra, a csatorna szélességet 40MHz-re), így már a kliens router is tudott csatlakozni az 5GHz-es hálózathoz. A korábbi wds konfiggal ezt mértem.
Ez igazából elég lesz, amire használni akarom. -
Toninho13
aktív tag
Faternál Xiaomi R3G és R4AG között 5ghz-es relayd kapcsolatot csináltam. 433mbps-es linksebesség ellenére 100mbps se jött át (10 méter és 2 fal), így maradtam a 2,4ghz-nél. Nekem nem jött be, mert a sebesség se lett gyorsabb, de cserébe a kapcsolat sokkal instabilabb volt.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Ez mitől lehet vajon:
opkg updateDownloading https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/targets/x86/64/packages/Packages.gzFailed to send request: Operation not permitted*** Failed to download the package list from https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/targets/x86/64/packages/P ackages.gzDownloading https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/base/Packages.gzFailed to send request: Operation not permitted*** Failed to download the package list from https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/base/Pack ages.gzDownloading https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/luci/Packages.gzFailed to send request: Operation not permitted*** Failed to download the package list from https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/luci/Pack ages.gzDownloading https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/packages/Packages.gzFailed to send request: Operation not permitted*** Failed to download the package list from https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/packages/ Packages.gzDownloading https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/routing/Packages.gzFailed to send request: Operation not permitted*** Failed to download the package list from https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/routing/P ackages.gzDownloading https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/telephony/Packages.gzFailed to send request: Operation not permitted*** Failed to download the package list from https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/telephony /Packages.gzCollected errors:* opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/targets/x86/64/packages/Packages. gz, wget returned 4.* opkg_download: Check your network settings and connectivity.* opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/base/Packages.gz, wget returned 4.* opkg_download: Check your network settings and connectivity.* opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/luci/Packages.gz, wget returned 4.* opkg_download: Check your network settings and connectivity.* opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/packages/Packages .gz, wget returned 4.* opkg_download: Check your network settings and connectivity.* opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/routing/Packages. gz, wget returned 4.* opkg_download: Check your network settings and connectivity.* opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.4/packages/x86_64/telephony/Package s.gz, wget returned 4.* opkg_download: Check your network settings and connectivity.ping openwrt.org
ping: bad address 'openwrt.org'Reggel még működött, mióta feltettem az Adguard Home-ot, azóta kapom a hibaüzenetet.
-
vargalex
Topikgazda
OpenWrt alatt nem entware csomagok vannak. Az adott stabil kiadáshoz tartoznak repository-k, amikben található csomagok később már csak akkor frissülnek, ha valami sebezhetőség miatt feltétlenül szükséges (ilyen volt pl. anno az openssh). De egyébként a tailscale verziója a 23.05.4-es repo-ban 1.58.2, szóval nem tudom mi az a 17 és 15, amit írsz...
A snapshot verzió repo-jában pedig 1.70.0-r1 verziójú tailscale található.
(Ebből arra következtetek, hogy az általad írt 17 és 15, az valójában 1.7x és 1.5x).Annyit meg lehet próbálni, hogy a snapshot package repo-t (a core repo-t semmiképpen, mert kernel ütközés lesz) hozzáadod a forrásokhoz (van manuálisan csak a tailscale-t töltöd le) és telepíted a tailscale-t. Mivel nem kernel csomag, így nagy gond nem lehet. Csak libc, ca-bundle és kmod-tun függősége van, úgyhogy elvileg simán mennie kell.
Szóval, ezt csináld az eszközön:wget -O /tmp/tailscale_1.70.0-r1_x86_64.ipk https://downloads.openwrt.org/snapshots/packages/x86_64/packages/tailscale_1.70.0-r1_x86_64.ipk
opkg install /tmp/tailscale_1.70.0-r1_x86_64.ipkPersze a csomagot letöltheted PC-n is és felmásolod SCP-n a routerre.
-
Narxis
nagyúr
Én csak biztonsági okból tettem fel, persze reménykedtem hátha valami pluszt is ad de olyan ez mint az okostelefonoknál a főzött ROM, használható de kevesebb baj van a gyárival. Persze itt is ingyen csinálják ezt, szabadidőben emberek szóval ez megsüvegelendő de nekem nincs idegzetem ha a gyári jó és az openwrt fórumot olvasgatva az archer c6 bár támogatott de másnak is vannak problémái. Biztos van olyan amivel meg tök jól fut.
-
vargalex
Topikgazda
5 GHz-en tedd 80, vagy 160 MHz-re. Nekem 80 MHz-en van. Vodafone 500/22 Mbps net.
5 GHz-en AC-s klienssel (Intel AC egy Dell Notebook-ban) 866 Mbps kapcsolati sebességgel:
2,4 GHz-en 40 MHz csatornaszélességel, 300 Mbps kapcsolati sebességgel (itt csak N-et tud a kliens):

SW és HW flow offload nálam ki van kapcsolva, ekkora sebességhet nem szükséges.
Ezeket a sebességeket az AC-s mobilok is tudják nálam (ez konkrétan egy iPhone XS Max):
Itt egyébként láthatod, hogy 20 MHz esetén 2 Spatial Stream-al (gyaníthatóan olyan kliensed van) csak 173 Mbps a kapcsolati sebesség 5 GHz-en. Optimális esetben ennek a felénél valamennyivel több (max 2/3-a) van meg fizikailag.
-
E.Kaufmann
veterán
Na, közben sikerült, egyrészt kóbor apáca esete (snapsotban nincs luci, hiába várnám
) másrészt, ha zargat az asszony, akkor nehéz figyelni. Annyi, hogy valamiért a snapshotban mások a rádiók azonosítói, mint a stabil ágon, valamint a 160MHz sem akart elsőre összejönni, de most már azon keresztül írok.
Én azért akarok openWRT-t, mert gyártófüggetlen roaming/MESH/VLAN hálót szeretnék, nekem ez csak AP lesz.
Van még két AX53U-m, szeretném, ha a lakásban a lépcsőházban és lent a garázsban is működjön minden folyamatosan (VPN nélküli HomeAssistant elérés, vagy csak ne röccenjen meg a netrádió, amíg lemegyek a garázsba
), amúgy ez részben már meg lett oldva, de az egyik rádió, egy öreg Mikrotik router volt. Unifi meg nekem már drága 
-
maestro87
őstag
Igen, de franc se tudja mi a különbség.
Kodi-ban UPnP van írva.
Ezt az alhálózatot nem értem, hogy kell megnézni?
Ugoos AM6 az adattároló box, a másik meg egy gyengébb Tanix, S912 CPU-val.
Egyébként fura módon néha akadásmentes a lejátszás, ha újra csatlakozok a fő box-szal a Wifi-re... -
maestro87
őstag
SMB-n még rosszabb a helyzet, azért próbálkozok inkább az UPnP hálózattal. Meg SMB-n minden új filmet hozzá kell adni a médiatárhoz, UPnP-n meg folyamatosan szinkronizál a fő box-szal és a folytatás pozíciót is szinkronizálja. Kábellel biztos jobb lenne, de most nem tudom megoldani hogy mindkét box kábellel csatlakozzon a routerre.
-
maestro87
őstag
Nem teljesen értem, illetve nem tudom, hogy ez segítene-e a problémámon:
Van két TV boxom (mindkettőn CoreElec fut), az egyiken vannak a filmek amit a másikon szeretnék lejátszani Wifi-n keresztül, UPnP hálózaton. Amelyiken vannak a filmek, az LAN kábellel van összekötve a routerrel. Ennek ellenére a másik TV box addig nem találja a szervert, míg a fő TV box-szal nem csatlakozok ugyanarra a WiFi hálózatra is.
Tehát ahelyett, hogy a fő TV box gyorsabb módon, kábelen küldené az adatokat a router-nek (és onnan a másik TV box-nak), a lassabb Wifi-t használja, ami miatt a filmek csak akadozva indulnak el. Legalábbis szerintem ez lehet az oka, hogy nem játszik le normálisan egy videót se.
Lehet ezt orvosolni valamilyen router beállítással vagy a hiba a TV box beállításban keresendő? -
E.Kaufmann
veterán
Én WinSCP-n feltöltöttem az fw-t majd SSH-n indítottam a frissítést AC65P-re, szerintem egyszerűbb, mint TFTP szerverrel küszködni.
Valamint ha félre is megy valami az Asus FW recovery tool vissza tudja hozni gyári állapotra. Amikor eladtam, akkor is azzal tettem vissza a gyári fw-t. -
E.Kaufmann
veterán
Én Mikrotik alatt úgy használom a PiHole-t, hogy a router a DNS szerver, ő pedig a PiHole-hoz kapcsolódik.
Viszont, ha a PiHole elérhetetlenné válik (ütemezett szkript csekkolja), akkor az upstream DNS szerverek átíródnak a routeren, viszont nem kell buzergálni emiatt a klienseket, hogy álljanak át másik DNS kiszolgálóra, hanem kis fennakadás után minden megy tovább. Gondolom, OpenWRT-hez is léteznek már hasonló mintascriptek valahol a neten, amiket a cron-ba be lehet ütemezni mondjuk percenként.
Nálam a PiHole a NAS-on van mint Docker konténer. Ha valait frissíteni kell vagy le kell állítani a NAS-t, nem kell semmihez nyúlnom pont emiatt, legfeljebb nincs szűrés. -
vargalex
Topikgazda
Ha LAN-on lévő DNS szervert akarsz használni, akkor jó lehet. Viszont vagy megoldod a dnsmasq-ból a forward-olást a DHCP kérések esetén (hogy a Pi hole is tudjon a LAN eszközök nevéről), vagy kézzel felveszed oda őket.
A network config-ba én a WAN-hoz tenném a dns szervert.
-
vargalex
Topikgazda
Ha valóban azt szeretnéd, hogy a LAN-on lévő kliensek a google szerverét kapják DNS szerverként, akkor jó. De biztosan ezt akarod? Ugye akkor nem lesz LAN oldali névfeloldásod (ha kellene). Szerintem sokkal jobb, ha a router számára állítod be a DNS szervert és a kliensek a routert kapják DNS szerverként. Így csak a forwardolt DNS kérések mennének a google szervere felé, megmarad a LAN oldali névfeloldás is.
-
kutga
félisten
Még egy kérdés, ha frissíteni szeretném a mostani rendszert, jól értem, hogy a honlapon található sysupgrade image-et kell feltölteni a luci webes felületen, és onnan telepíteni? A korábbi beállítások ezzel elvesznek?
-
vargalex
Topikgazda
Igen, konkrétan a file tartalma érdekelne. Mondjuk 23-as OpenWrt-n már DSA config van.
De egyébként a Hálózat->Csatolók->Eszközök fülön a br-lan-t konfigurálva kellene a wan portot is hozzáadni a bridge portokhoz. Egyéb konfiguráció esetén a CPU-n át fog menni a WAN-LAN portok közötti forgalom.
Szerintem nagyjából ennyi kellene, hogy legyen a network config-od:
config interface 'loopback'
option device 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'xxxx:xxxx:xxxx::/48'
config device
option name 'br-lan'
option type 'bridge'
list ports 'lan1'
list ports 'lan2'
list ports 'wan'
config interface 'lan'
option device 'br-lan'
option proto 'dhcp'Persze a lan interface lehet static is, megfelelően beállított gateway-al, DNS szerverrel és letiltott DHCP-vel. Természetesen az ula_prefix a fenti config-ban nem valid, azt hagyd úgy, amit generált a rendszer.
-
vargalex
Topikgazda
Nem tudom, hogy pontosan milyen verziójú OpenWrt van a routeren, hogy néz ki a network config, de elvileg a lan1, lan2 és a wan az eth0 interface 3 portja. Tehát akár azt is mondhatod, hogy a teljes eth0-át teszed a br-lan-ba.
De jó lenne látni egy network config-ot.
-
E.Kaufmann
veterán
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Valami mégsem kerek. Múlt héten összekapcsoltam a br-lan interfész speciális beállításaiban a MIR3G két lan és egy wan portját, hogy utóbbit lan portként tudjam használni, mert szükség lenne rá. A router dumb AP-ként üzemel, wifit szór, három fix eszköz menne rá. IP-t kap így mindegyik, de ha elindítok pl. egy letöltést a wan portra dugott szerveren, akkor mintha lehalna a router, lelassul, az eszözök nem nyitnak meg semmilyen címet, a wifi megszakad, nem érem el az admin felületet. Ha nincs letöltés, látszólag minden rendben.
Az admin felületen a két lan és wan interfész mellett van egy eth0 nevezetű is, de ha ezt állítom be a bridge-be, nem kap ip címet a rá dugott eszköz.
Mit rontok el, vagy kevés hozzá ez a router? A felesleges wan interfészeket (wan/wan6) töröltem, csak egy interfészem van, a br-lan.
-
-
xabolcs
őstag
A Padavan nem tudja a dedikalt guest wifit?
Maskepp kerdezve: milyen relevans valtozast varsz attol, hogy OpenWrt fut a vason es nem Padavan?Ahogy nezem a v6-ot, csak nem hivatalos tamogatas van hozza: IcedShake/openwrt-19.07-tl-wr840n-v6.x
Hogy hogyan tudnad feltenni az jo kerdes.
En eloszor a particiokat neznem ossze, hogy kompatibilis-e a Padavan-os az OpenWrt-ssel, a TFTP recovery-t kerulnem.
Soros port hozzaferesed mindenekeppen legyen, de egy csip olvaso-iro se hatrany!
-
-
vargalex
Topikgazda
Ugye nincs soremelés abban a sorban?
Egyébként neked nem a core, hanem a packages kell:
src/gz custom_packages https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.0-rc3/packages/mipsel_24kc/packagesOtt van benne a samba4-server is.
A core-t semmiképpen ne tedd bele, hiszen abban a kernel modulok (is) vannak!
-
vargalex
Topikgazda
-
xabolcs
őstag
Fog vele mukodni, de par kiadas mulva mind a 8 MB tarhely, mind a 64 MB memoria szukos lesz!
Pl. fol lehet tenni a 22.03-as kiadast a 8/32-es TP-Link 1043v1-re, de teljesen folosleges.
Persze, ha Image Builderrel vagy inkabb Firmware Selector-ral kidobalod a folosleges csomagokat, akkor a felszabadulo memoria miatt egy picivel elfogadhatobba valhat a hasznalata.
Egyebkent az a 8/64-es eszkozoknek legfeljebb a portjaik lesznek gigabitesek, gigabites forgalmat nem fognak tudni NAT-olni. Utobbihoz vagy erosebb vas kell (aminel meg mar tobb lesz a memoria es a tarhely is: ipq806x, qualcommax/ipq807x, ...) vagy hardveres gyorsitas, ami jelenleg csak az emlitett ramips/mt7621-nel es a mediatek-nel van.
-
ledgeri
nagyúr
Én egy routert nem "most elég" ként keresnék. Erre vonatkozik a 8/64-es nemajánlás is. Ha tényleg az van, hogy kell egy, és nagyon!, akkor működni fog, de ha "jó akkor 10 évre el leszek vele, hacsak nem jön valami más" akkor csak a szoftverkörnyezet potenciális változása miatt már nagyobbat illene nézni. Emellett meg pont egyik előnye, hogy külön lehet rá pakolgatni a cuccokat, én azt sem dobnám el, mert most "elég lesz".
-
hmzs
tag
AX3200 a leírások alapján nem egyszerű, bizonyos gyártási időpont utáni verziókon gyárilag nincs telnet, szét kell szedni a routert hogy a gyáritól különböző firm felmenjen. (boltban jelenleg ~26eFt). AX6S (kínai verzió) egy fokkal egyszerűbb, de ha találsz valahol, szólj kérlek nekem is

(Jófogáson van ax3600 20e-ért, de két hete nem válaszol az ember az írásos üzenetre, próbáld meg felhívni, hátha...) -
xabolcs
őstag
Hasznalt router a ramips/mt7621 platformbol, legfeljebb 10e Forintert. Leginkabb AC-s wifit tudnak, de nemelyikuknek megtanitottak az AX-es wifit is. A mukodo HW-NAT / hw flow-offload miatt minden gond nelkul megbirkoznak a gigabites PPPoE nettel is.
A mediatek/mt7622 platform modernebb, emiatt dragabb is. Ellenben ha tudsz hasznaltan 15-ert menteni egyet, (pl. Xiaomi AX3200) akkor siman megeri!
Az OpenWrt ToH oldalan tudsz platformra keresni, s onnan mar tudsz keresni az aprpn lonkret modelleket!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 2,5 gigabittel hasítanak a belépőszinten az új Asustor NAS-ok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 240SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) másrészt, ha zargat az asszony, akkor nehéz figyelni. Annyi, hogy valamiért a snapshotban mások a rádiók azonosítói, mint a stabil ágon, valamint a 160MHz sem akart elsőre összejönni, de most már azon keresztül írok.
Tehát ahelyett, hogy a fő TV box gyorsabb módon, kábelen küldené az adatokat a router-nek (és onnan a másik TV box-nak), a lassabb Wifi-t használja, ami miatt a filmek csak akadozva indulnak el. Legalábbis szerintem ez lehet az oka, hogy nem játszik le normálisan egy videót se.
vargalex