Őszi kínálat az Acertől

Az Acer viszonylag ritkán tart itthon sajtótájékoztatót, olyankor viszont egyszerre jelentenek be rengeteg, hazánkba érkező újdonságot. Így történt ez most is, amikor a korábbi, New Yorkban vagy a Computexen hivatalosan már bemutatott termékekről derültek ki részletesebb adatok és Magyarországgal kapcsolatos tervek.


[+]

A kínálat gerincét adó notebookoknál nem nagyon volt olyan termék, amiről már ne írtunk volna, hiszen a New York-i eseményről szóló beszámolónkban, illetve a Computexen készült standbejárós videóban tulajdonképpen mindenről esett szó. Ami fontos, hogy tovább egyszerűsödik a nevezéktan, és a tavaly a Swift és Spin sorozattal elkezdett számozós kategóriajelzés minden családnál meg fog jelenni – azaz a Swift és Spin mellett Switch és Aspire esetén is 1, 3, 5 illetve 7 jelzi majd az adott modell családban elfoglalt helyét.


[+]

Ami az új modelleknél érdekesség lehet, az az Aspire 7 esetében opcióként megjelenő GTX 1050, 1050 Ti vagy 1060 GPU – különösen az utolsó az, amivel egy egész erős, ám nem feltűnő játékgépet faraghatunk a 15,6”-es és 17,3”-es változatban is piacra kerülő, HQ szériás CPU-val is rendelhető notebookból.

Bár a vékony gépeknél hajlamosak a gyártók elfeledkezni erről, az Aspire szériánál az Acer oda fog figyelni a bővíthetőségre is, a bemutató alapján az Aspire 1-et leszámítva mindenhol megtalálhatóak lesznek a háttértár és a memória bővítését megkönnyítő fedelek.


[+]

Az erős multimédiás teljesítményt nyújtó Nitro 5-ről korábban már írtunk, ez természetesen megmarad a kínálatban, azok számára, akik már szeretnének egy kicsit vadabb külsőt a notebooknál, és ez lesz az, ami a tesztelt VX 15-öt is váltja majd, némileg tisztítva a jelenlegi belépőszintű gamer portfóliót.


[+]

A már valóban játékosoknak szánt Predatoroknál a Helios 300-zal indul a sor, és – meglepetés – a 21X-szel záródik. Ezzel kapcsolatban apró érdekesség, hogy a limitált példányszámban (300 db készül belőle másfél év alatt) gyártott, 3 millió forintnál is drágább monstrum Magyarországon is rendelhető, annyira, hogy egy darabot már el is adtak belőle. A másik érdekességre, a Computexen bemutatott, NVIDIA Max-Q technológiára épülő Predator Triton 700-ra karácsony körül számíthatunk majd, előreláthatóan 800 ezer forint feletti áron.

A Swift ultrabookoknál várható újdonságokról már korábban írtunk, az átforgatható kijelzős Spinek esetében pedig érkezik egy belépőszintű modell is, Spin 1 néven, opcionálisan tollal.


[+]

A notebookokról áttérve a megjelenítőkre, a legfontosabb újdonságokról már írtunk korábban, így az új csúcsmonitorról, a kvantumpontos kijelzőt használó 4K-s és HDR támogatással rendelkező X27-ről is esett szó, a teljes termékskála pedig továbbra is méretes.


[+]

Kivetítőknél a 4K lesz idén a hangsúlyos elem, és az általunk is kipróbált V7850 mellé még a nyáron megérkezhet a kisebbik testvér, a H7850, amelynek ára 600 000 forint felett várható. Ebben a V7850-ben megismert „kvázi-4K-s” Texas Instuments XPR megoldással találkozhatunk, és ugyanúgy HDR támogatással rendelkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények