Acer blog: Chromebookok, TravelMate és Aspire notebookújdonságok

Számos notebookját frissítette az Acer a már meglévő szériákon belül, illetve két új Chromebookkal is előrukkoltak, amelyek nagyon ígéretesek, bár ahogy eddig, úgy ezek Magyarországon most sem lesznek elérthetőek. Pedig a Chromebook 14 nagyon finom szerkezet: szuper letisztult (Apple-re hasonlító) megjelenés, teljesen alumíniumból készült masszív ház, vékony gumikeret körbe a káván, 1,55 kg-os tömeg, 16,95 milliméteres vastagság, akár Full HD 14" IPS kijelző, 14 órás üzemidő, AC-s Wi-Fi.


[+]

Persze a hardver nem túl erős, ha azt nézzük, hogy a központi egység egy Celeron processzor, a rendszermemória 4 GB, a tárhelyet pedig 16/32 GB eMMC adja, de a Chrome OS esetében ez érthető. Ebben a házban egy erősebb hardverrel, Windows operációs rendszerrel igen ütős masina lehetne belőle.


[+]

Emellett elkészítették a "Chromebook 14 for Work" kiadást is, ahol már bejön a képbe a "Skylake" Core i3/i5 processzor is maximum 12 órás üzemidővel, a RAM már 8 GB, de a tároló továbbra is legfeljebb 32 GB eMMC.


[+]

Az 1,58 kilogrammos modell vastagsága 22,4 milliméter, ami annak tudható be, hogy fizikai behatásoknak jobban ellenálló vázat alkottak, amely különféle "katonai" teszteken is megfelelt. Elsőre ez nem tűnik fel, hiszen a 14"-es, Full HD felbontású, keskeny kávájú IPS kijelzőt rejtő fedél borítása Gorilla Glass 3 borítású, mely mögé egyedi emblémák, logók, képek is kérhetőek a megrendelő cég kívánsága szerint.


[+]

A "hagyományos" notebookok között nagy változás nem történt, mármint olyan értelemben nem, ami alapjaiban megváltoztatta volna az Aspire E, F és R családba tartozó tagjait, de azért nem lehet szó nélkül elmenni mellettük. A nemrég nálunk is ismertetett Aspire F sorozat legújabb tagja minőségben egy szintet feljebb lépett, így a fedele alumínium borítást, az alja pedig olyan textúrázott műanyagot kapott, amit eddig a fedélen használtak.

Acer Aspire F
Acer Aspire F [+]

Acer Aspire F Acer Aspire F Acer Aspire F
Acer Aspire F [+]

Az E sorozat továbbra is a szó szerint színes kategóriát viszi tovább 15"-es méretben, hiszen a hagyományosnak mondható fekete és fehér mellett más színben is kaphatóak lesznek - műanyag textúrázott fedéllel, és szintén textúrázott alsó résszel. Emellett a billentyűzet körüli részen és a csuklótámaszon is módosítottak, azaz a műanyagot sokkal minőségibb érzetet nyújtó alumíniumra cserélték.


[+]

A hardvert illetően ezeknél notebookoknál hatalmas a választék. Az Inteles modelleknél a hatodik generációs Core i processzorokból lehet válogatni, míg az AMD-s kiadásoknál az E2, A12/A10/A9/A6 és FX-9800P jelűek is szóba jöhetnek, egyaránt maximum 32 GB RAM mellett. Opcionális VGA továbbra is kérhető, az inteles masináknál GeForce GTX 950M, az AMD-s modellek esetében pedig Radeon R8 M445DX – mindegyik 2 GB VRAM-mal. Mindenhol megjelenik az USB 3.1 Type-C port, valamint az opcionális Full HD kijelző. Az E sorozatból lesz 14 és 17 hüvelykes kiadások is, de kizárólag Intel központi egységgel és opcionálisan GeForce VGA-val.

Acer Aspire E Acer Aspire E Acer Aspire E Acer Aspire E
Acer Aspire E [+]

Az Aspire E és F sorozat új modelljei 399 és 499 dolláros kezdőáron jönnek a boltokba a következő hónapban.

Az átfordítható kijelzős Aspire R15 is csak platformfrissítés kapott: maradt a 15,6"-es IPS érintőkijelző, aminek felbontása Full HD, de a központi egységek már a legújabb, Skylake generációs Intel Core i családból kerülnek ki, ami mellé legfeljebb 12 GB RAM kerülhet, 1 TB HDD-vel vagy 512 GB-os SSD-vel. Természetesen nem hiányzik ebből a gépből sem az USB 3.1 Type-C, sem pedig a MU-MIMO AC-s Wi-Fi adapter. Az ára 799 euróról indul, szintén májusi elérhetőséggel.

Acer Aspire R Acer Aspire R
Acer Aspire R [+]

Végül a TravelMate 658P-vel zárulnak a notebookos frissítések. Az Acer 15,6"-es, 2,2 kg-ot nyomó üzleti modellje hozza a megszokott (jó) anyaghasználatot és minőséget. A 22,4 milliméteres masszív házban hatodik generációs Intel Core i (opcionálisan vPro-val) processzor, legfeljebb 16 GB RAM, valamint két adattároló, maximum 256 GB-os SSD és 1 TB-os HDD kerülhet (utóbbi plusz védelmet nyújtó DASP burokban és G-szenzorral), és opcionálisan NVIDIA GeForce GT 940M itt is kérhető.

Acer TravelMate P658
Acer TravelMate P658 [+]

A kijelzőből kétféle opció van, TN-es HD és Full HD IPS. A felszereltség terén itt is megjelenik az USB 3.1 Type-C foglalat, aminél a Thunderbolt 3 technológia is aktív, valamint TPM és ujjlenyomat-olvasó, a WiGig-képes vezeték nélküli hálózati vezérlő, továbbá a HDR webkamera. Sajnos az árát még nem tudni.


[+]

Még egy érdekességet mutatnánk zárásként különösebb kommentár nélkül: a kizárólag Tajvanra érkező V13-as modellt.

Acer Aspire V13
Acer Aspire V13 [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények