Acer blog: kézi módszerrel, root nélkül frissítettük 3.1-re az Acer A500 Tabot

Németországban elvileg hivatalosan mától érhető el a 3.1-es frissítés az Acer Tegra 2-es táblagépére, ezért mi is megvártuk ezt a dátumot, mert titkon abban reménykedtünk, hogy a németek számára kijelölt dátum egész Európára érvényes lesz. Sajnos nem így lett, de erre a helyzetre is felkészültünk, ezért napok óta készenlétben tartottuk a hivatalos, nem OTA-s 3.1-es frissítést, amit a tengerentúli felhasználók tettek fel az internetre, miután náluk már korábban megjelent a 3.1-es változat.

Ez a mostani "build" (Acer_A500_4.010.22_COM_GEN1) nem egyezik meg azzal, ami több mint két hete bukkant fel az interneten, amiről utólag kiderült, hogy még nem a végleges változat, hiába viselte magán a 3.1-es számozást.

A frissítési folyamat egyébként nem bonyolult, legális mivolta miatt nem kell rootolni és ROM-ot főzni, elég a beépített Acer Recoveryt használni.

A frissítés menete egyszerű:

  • a letöltött update.zip fájlt kitömörítés nélkül fel kell másolni egy microSD kártyára,
  • kikapcsoljuk az A500-at,
  • behelyezzük a kártyát,
  • bekapcsoljuk a tabletet a power és a vol gomb egyidejű lenyomásával,
  • megvárjuk, míg a frissítés automatikusan végbemegy.


[+]

Amennyiben a frissítés nem történt volna meg (ilyenkor a készülék nem frissít, hanem csak szimplán bekapcsol), érdemes az SD kártyát leformázni és kizárólag a frissítéshez szükséges zip fájlt felmásolni rá, ez általában megoldja a problémákat.


[+]

Sebtében ki is próbáltuk, hogy a 3.1-re való átállással milyen lett az egeres-billentyűzetes kezelés. Jelentjük, mindkettő működik! Egyelőre csak külön-külön tudtuk ezeket kipróbálni, de már dolgozunk rajta, hogy együtt is életet leheljünk beléjük (az egyetlen kéznél lévő hubbal ez nem sikerült).

A widgetek átméretezése is működik, de nem minden esetben. Bizonyos widgetek megnyújthatók és összébb húzhatók, míg némelyikek mérete egyáltalán nem állítható, tehát nem lehet csak úgy kedvünk szerint átméretezni mindent, mint például a Windowsban az ablakokat.

Valamicskét a rendszer is gyorsult, a játékok és alkalmazások betöltődése picit rövidebb ideig tart, de nem végeztünk stopperes méréseket. A stabilitás viszont egyértelműen jobb lett, most már a clear.fi sem állt le hibával, mint korábban, ugyanakkor ezen a programon még egy picit kell reszelni.

A végére hagytuk a legjobb hírt: végre van magyar nyelv, leszámítva az XT9-es szótárt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények