Acer blog: Iconia Tab A500 3G-vel, hamarosan!

Az Iconia Tab A500-ból sajnos egyelőre nincs SIM kártya fogadására képes modell, és mobilinternetes vezérlővel szerelt változat sem, de már nem kell sokat várni! Habár azzal kapcsolatban nem áll rendelkezésre pontos információ, hogy az induláskor miért nem volt elérhető a 3G-t integráló A500, csupán mindenféle bizonytalan forrásból lehetett értesülni arról, hogy talán a Google Android 3.0 támogatásával van egy aprócska gond, amin dolgozni kell még egy darabig.

A türelmetlen felhasználók egy része már megtalálta a kiskaput, hogy a jelenleg kapható A500-as készülékeket rootolva használni tudják a fellelhető USB-s 3G vezérlők egy részét, főleg az idehaza is elterjedt Huawei típusokat.

Akármi is volt a probléma, most úgy tűnik, hogy a 3G-s modell már úton van. Ezt erősíti meg az is, hogy az amerikai FCC-hez is befutott az A501-ként emlegetett 3G-s változat, ám Európában és idehaza ettől függetlenül természetesen marad az A500 elnevezés.

Persze az FCC által jóváhagyott típus a szintén amerikai AT&T mobilszolgáltató igényeire volt szabva, tehát ennek megfelelően támogatja a 850 és 1900 megahertzes frekvenciákat és a WCDMA II és V sávokat. A táblagép persze HSDPA és HSUPA támogatással rendelkezik, de a HSPA+ egyelőre úgy tűnik, hogy nincs a listán, pedig ősztől Magyarországon is elérhető lesz az ilyen típusú hálózat bizonyos szolgáltatók kínálatában. Az persze más kérdés, hogy mennyire van szükség HSPA+ támogatásra egy tablet esetében.

A 3G-s A500 érkezéséről a hazai Acer képviseletet is megkérdeztük, és megerősítették, hogy a rendelést már leadták, a termékek érkezése július elején várható, azaz leghamarabb július közepén lehet az első darabokat megvásárolni. Az árképzés egyelőre képlékeny, hiszen az árfolyamváltozás addig még jócskán közbeszólhat, de mostmár elkezdhetjük feltörni a malacperselyt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények