Acer blog: nem hivatalosan elérhető a hivatalos Android 3.1 az Iconia A500-ra?

Elvileg csak július 5-én érkeznek Európába (legalábbis Németországba már biztosan) az Acer Iconia Tab A500-hoz az Android 3.1-es frissítések, de Kínából már idő előtt kiszivárgott egy véglegesnek tűnő  változat, ami persze nem csak a kínai nyelvet támogatja – ugyanakkor arra nem sikerült fényt deríteni, hogy a "multi-language" milyen nyelveket is takar pontosan.

Az internet korában, mint sok más, ez sem maradt a határokon belül, hanem megjelenése után rögtön felkerült a megfelelő fórumokra, ahonnan bárki letöltheti és telepítheti a legújabb frissítést, és még csak rootolni sem kell hozzá a készüléket, hanem SD kártyáról többnyire probléma és trükközés nélkül installálható. Persze időközben a lelkes közösség többféle változatot is készített az új ROM-ból (pl. HoneyVillanin, Minimalist stb.), amikhez már kell(het) a rootolás, de ezekkel érdemes óvatosan bánni. Aki biztosra akar menni, Nandroiddal csinálhat egy teljes mentést.


[+]

Mielőtt azonban frissítenénk, azt nem árt észben tartani, hogy nincs rá semmilyen garancia, hogy az új változat tökéletesen fog működni, egyes felhasználók ugyanis panaszkodtak eltűnt alkalmazásokról és instabilitásról, ugyanakkor a többség nem számolt be problémákról (akinek problémája volt, azoknak egy gyári beállítások visszaállítása gyakran gyógyírt jelentett). Persze az sem kizárt, hogy apróbb módosítások lesznek a végleges, OTA-n keresztül terjesztett változatban.

A beszámolók alapján a beígért újítások, azaz az USB-re kötött perifériák valóban működnek, az átméretezhető widgetek sem maradtak ki, összességében véve pedig a rendszer rengeteget gyorsult. Abból adódóan, hogy a kiszivárgott változatra idehaza sincs támogatás, a fájlok elérhetőségét nem osztjuk meg. A hivatalos 3.1-es frissítést reméljük, hogy hamarosan mi is kipróbálhatjuk, a 3G-s A501-gyel egyetemben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények