Acer blog: hogyan működik a DLNA? Iconia A500 és Aspire One 722 Clear.fi videó

Az Acer Iconia Tab A500 tablet a 3.0 és 3.0.1-es verziószámú Android rendszerrel még nem volt üzembiztos, de a 3.1-es frissítésnek hála a helyzet sokat javult. Tény, hogy még mindig vannak hibák, például nem minden videó lejátszása indul el a hálózaton és a fájlok támogatásán is lehetne bővíteni, de az elterjedtebb DLNA-kompatibilis formátumok már megfelelően működnek.

A Clear.fi-ról már korábban is írtunk blogunkban, azonban arra még nem volt lehetőségünk, hogy az A500-ason is kipróbáljuk tudását. Most megragadtuk az alkalmat és videóra vettünk, amint egy Acer Aspire One 722 netbookon található MP3, AVI (XviD) és JPG állományokat Wi-Fi (IEEE 802.11n, 2,4 GHz) hálózaton streameljük az A500-ra. Ezt követően az A500-on található videókból és zenékből játszunk le párat a notebookon úgy, hogy a tabletet használjuk távirányítóként, azaz erről indítjuk el a lejátszást a netbookon található Windows Media Playeren.

A videót érdemes teljes képernyőn legalább 720p felbontásban nézni, és bekapcsolni a feliratokat is (cc gomb a lejátszófelületen), hogy lássuk, mikor mi történik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények