Acer blog: Android 3.1 USB-s eszközök támogatása az Iconia A500-as tabon (videó)

A 3.1-es Android frissítés egyik legérdekesebb pontja, hogy telepítésével USB aljzaton keresztül egér és billentyűzet csatlakoztatása is lehetővé válik, akár egyszerre is. Sőt elvileg gamepadek és kontrollerek is szóba jöhetnek, ezt azonban nem tudtuk kipróbálni. Azaz csak részben sikerült, ugyanis a kéznél lévő noname gamepad analóg karja és minden gombja működött az operációs rendszerben, a játékokban a gombok viszont megmakacsolták magukat. Próbáltunk Xbox 360 vezérlőt szerezni, de ez kudarcot vallott, ugyanis mindenkinek csak vezeték nélküli kontrollere volt. Azt sem lehetetlen működésre bírni a tableten, de ahhoz kiegészítő hardverre lenne szükség, amely szintén nem állt rendelkezésünkre.

Maradt tehát az egér és billentyűzet, mely szintén érdekes téma. Ahhoz, hogy mindkét beviteli eszköz egyszerre működhessen, egy USB hubra lesz szükségünk; sajnos az Android nem mindegyikkel kompatibilis. Ha ez megvan, akkor szinte bármilyen billentyűzet és egér csatlakoztatható, maximum az extra gombok nem fognak működni.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az egér hibátlanul működik, a billentyűzet nyelve azonban a magyar nyelvi beállítás ellenére is angol kiosztású maradt. Egy-két billentyűlagot leszámítva minden jól működött, amint azt az alábbi videó is mutatja.

Reméljük, hogy hamarosan gamepaddel is ki tudjuk próbálni az A500-ast!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények