Hirdetés

Kata és Manfrotto kéz a kézben

Hirdetés

A hátizsák: Kata 3N1-33 - második felvonás

A Kata 3N1-33 úgy lett kialakítva, hogy többféleképen legyen viselhető. Mivel hátizsák, ezért számunkra a legkézenfekvőbb módja a kétpántos viselés volt. Vagy hagyományos módon, a pántok párhuzamos rögzítésével, vagy ezeket keresztezve is felvehetjük a táskát. Utóbbi előnye, hogy egy mozdulattal válltáskává alakítható a rendszer, ha az egyik hevedert kiakasztjuk.

Ha olyan közegben mozgunk, ahol bármikor szükségünk lehet a fényképezőgépre, akkor érdemesebb válltáskaként viselni a 3N1-33-t, így egyszerűen egy mozdulattal hasunkra forgathatjuk, ahol már kényelmesen elérhető az oldalsó hozzáférési pont.

A hozzáférési pont fedele két irányból zárható cipzárral. Ügyeljünk arra, hogy fényképezőszettünk becsomagolásakor a használni kívánt gép és az objektív a számunkra kényelmes oldalra essen, a cipzár kocsijai pedig a gyorsrögzítő pontnál álljanak. Ha most kinyitjuk a gyorsrögzítőt, akkor az ellenoldalát megragadva (lásd első lenti kép) egy határozott mozdulattal kinyithatjuk a hozzáférési pontot, ahol fényképezőgépünk máris elérhető.

Az oldalsó hozzáférési pontnál és a fölötte található kisebb lenyíló, cipzáras rész külön kis tárolórekeszeket tartalmaz, ahol memóriakártyákat, akkukat vagy egyéb kisméretű kiegészítőket tárolhatunk.

A Kata 3N1-33 egy közepes méretű általános hátizsáknak felel meg, felépítése ötletes és átgondolt. Hely jut bőven mindennek, akár két fényképezőgépváznak is alakíthatunk ki rekeszt, ha mellettük csak 2-3 optikával akarunk utazni. Viselhető hátizsákként vagy válltáskaként - utóbbi akkor ajánlott, ha gyorsan elő kell kapni gépünket. Masináinknak kellő biztonságot nyújt, így kisebb koccanások nem tesznek kárt értékeinkben. Nagyon nem lehet belekötni a termékbe, de azért az állványrögzítő rendszert adhatnák vele együtt. Kényelmesen hordható, ám nehéz felszerelésünket ez sem fogja helyettünk hegyen-völgyön át cipelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Kata újít

    Új logo, új szlogen és nem mellékesen új termékcsaládok jönnek a Katától.

  • Állványok a Vanguardtól

    A kínai gyártó széles kínálatából háromféle tripod – köztük egy TIPA díjas - járt nálunk.

Előzmények

Hirdetés