Hirdetés

Kata és Manfrotto kéz a kézben

Hirdetés

A hátizsák: Kata 3N1-33 - első felvonás

A Kata 3N1-33 három fő részre osztható: a notebookrekeszre, a fotós eszközök részére és az egyéb jellegű kellékek számára fenntartott fiókra. Noteszgépünket jól védett helyen tudhatjuk, ugyanis hátunk és a zsák többi része közé illeszkedik (a hátizsák hátlapjában). A fényképezőgép, valamint az objektívpark a táska alsó kétharmadába helyezhető, mely több oldalról is hozzáférhető. Legfelülre, a hátizsák bő harmadába egyéb kellékeket pakolhatunk, akár uzsonnás dobozt, vagy további eszközöket, melyek a fotózáshoz szükségesek.

A gyártó legfeljebb egy 15,4"-os noteszgép elraktározhatóságát jelöli, nálunk azonban gond nélkül befért egy 15,6"-os szögletes üzleti modell is. Fenti képeinken épp egy 13,3"-as gépet nyel el a hátizsák.

A táska alsó része tépőzáras szeparátorokkal alakítható felszerelésünknek megfelelően. Mivel a hátitatyó mélysége bőséges, ezért a fényképezőgép-gyártók markolattal egybeépített csúcsmodelljei is kényelmesen elférnek. A dSLR váz ráadásul úgy is elférhet, ha épp egy 70-200/2.8-as optika van rajta. Szerény szettünket szinte bekebelezte a Kata 3N1-33, ami jó hír, hiszen a később bővülő rendszernek sem kell majd új fotóstáskát venni.

Még mielőtt tovább mennénk, lássuk a Kata 3N1-33 fontosabb jellemzőit részletesen:

Kata 3N1-33
Legnagyobb külső méret 32 x 23,5 x 46 cm
Fényképezőgép részleg mérete 29,5 x 16 x 30 cm
Notebook részleg belső mérete 27 x 4 x 42 cm
Teljes tömeg 1,7 kg
Legkisebb tömeg 1,47 kg
Bruttó fogyasztói ára 45 050 Ft
Állványtartó rendszer ára 3625 Ft
Garancia 5 év

A 3N1-33 több olyan jellemzővel bír, amely növeli mindennapos használati értékét. Ilyen például a beépített eső elleni védelem, a "TST Rib" bordázat, amely olyan helyeken nyújt extra védelmet és merevséget, ahol szükség van rá - a notebookrekeszt pedig már említettük. Külön megvásárolható egy összecsukható kerekes keret (Insertrolley), amelyre ráhúzható a hátizsák, így magunk után gurítva könnyebben vihetjük édes terhünket. A gyártó ezen felül odafigyelt a tervezés során arra is, hogy termékei megfeleljenek a légi közlekedés előírásainak, így nem lesz gondunk, ha repülőgép fedélzetre szeretnénk magunkkal vinni a hátizsákot.

Sajnos csak külön vásárolható meg az apró, de annál hasznosabb kiegészítő, amely az állvány rögzítését teszi lehetővé táskánkhoz. Az állványtartó rendszer két részből áll: az egyik maga a zsák, amely három ponton rögzül a hátizsák hátsó oldalához (lásd kép), a másik egy hosszában állítható szíj, amivel a tripod fent, a táska hordozó füléhez csatolható. Kár, hogy a zsák átmérője nem állítható, így még az amúgy viszonylag takaros méretű Manfrotto 190XDB is csak fejjel lefelé volt belepréselhető.

Kicsit fentebb említettük az esővédelmet. A hátizsákhoz mellékelve megkapjuk az eredetileg önmagába fordított, rikító sárga színű esőzubbonyt, amely ráhúzható a táskára. Egy dolog nem tetszett ezzel kapcsolatban, hogy túlzottan feltűnő ez a szín. (Nyilván biztonsági szempontból, a jobb láthatóság végett esett erre a választás.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Kata újít

    Új logo, új szlogen és nem mellékesen új termékcsaládok jönnek a Katától.

  • Állványok a Vanguardtól

    A kínai gyártó széles kínálatából háromféle tripod – köztük egy TIPA díjas - járt nálunk.

Előzmények

Hirdetés