Hirdetés

Toshiba L7: pazar képvilágú 3D LCD tévé

Toshiba 58L7365D

A Toshiba L4 sorozatába tartozó tévé tesztje után több olvasónk is jelezte, hogy szívesen olvasna a márka más televízióiról is. Első körben azt az L7 szériát néztük ki magunknak, amely az arany középutat képviseli a gyártó kínálatában, ugyanis a belépőszinten már messze túllép ez a sorozat, viszont az L9 csúcsszéria tudását még nem éri el. Tehát a digitális tunerek, az EPG, a médialejátszó és a netes tartalmak elérését biztosító rendszer nem hiányzik belőle, a 3D tartalmakkal is megbirkózik, viszont nem rendelkezik beépített kamerával, nem támogatja a hanggal vagy mozgással történő vezérlést, illetve UHD felbontás megteremtésére sem képes.

A vállalat hazai képviselete adott kölcsön számunkra egy 58 hüvelyk képátlójú modellt az 58L7363D típusjelzésű tévé személyében. Fontos megjegyezni, hogy az L7 családba tartozik még egy 40 és egy 50 colos készülék is, amelyek a méretet és az árat leszámítva minden más tulajdonságban megegyeznek e teszt alanyával.

Hirdetés

Külső

A terméknek markáns karaktert ad a fekete-ezüst fényezés, valamint az alsó, lekerekített sarkok. Sajnos matt helyett fényes fekete felület mellett döntöttek, amely ugyan elegánsnak kétségkívül elegáns, viszont szinte vonzza a szennyeződéseket, és az ujjlenyomatok is csúnyán meglátszanak rajta. A mindössze másfél centiméteres kávákat nem övezi átlátszó műanyag él, szerencsére nagyon úgy fest, hogy ezt a dizájnelemet végre kezdik elengedni a tervezők.

A nyak és a "lyukas" talp színvilágában harmonizál az alsó panellel, ami kétségkívül jót tesz az összhatásnak. A szokatlan kialakítású talp itt nem ment a funkcionalitás rovására, tehát a képernyő ennek tologatása nélkül is forgatható. Semmiféle díszítőelem nem kapott rajta helyet, a céglogó is szinte észrevehetetlenül bújik meg a bal alsó sarokban. Működés közben idegesítően villogó, ilyen-olyan színben világító lámpái meg aztán pláne nincsenek – szerencsére –, legalább ezek kikapcsolásával sem kell vacakolni. A készülékház legvastagabb pontján 5,6 centiméter, amivel ugyan a slim versenyben csúnyán lemarad az igazán slank versenyzőktől, de ez semmit sem számít a gyakorlatban, mert ettől még egyáltalán nincs szó bumfordi, puffancs készülékről.

Az interfészeket a szokásoknak megfelelően a hátlapon helyezték el. Ezek egy része merőleges a hátlapra, ami akkor lehet kellemetlen, ha valaki falra akasztaná a modellt. A négy darab HDMI 1.4 mellett építettek rá 2 db USB 2.0, illetve egy-egy D-Sub, SCART, komponens, kompozit, digitális audio és 3,5 mm jack csatlakozót is, és természetesen a fizetős tévéadások dekódolásához szükséges kártyák fogadására szánt CI slot sem hiányzik.

Főbb paraméterek
Toshiba 58L7363D
Panel Edge-LED háttérvilágítású LCD panel
Képernyőméret 58 hüvelyk
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány Natív: 4000:1, Dinamikus: mega (>1 000 000:1)
Válaszidő 6,5 ms
Maximális fényerő 400 cd/m²
Betekintési szög 178°/178°
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Hollywood éjjel, Hollywood nappal, Hollywood Profi, Játék, Normál, PC
Hangbeállítások -
Hangszóró 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S
Interfész 4 db 1.4 HDMI, 2 db USB 2.0, SCART, komponens, kompozit, digitális audio, D-Sub, 3,5 mm jack, Ethernet, CI slot
Extrák Digitális zajcsökkentés, Smart TV rendszer, Eco szenzor, HDMI Simplink, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, klaviatúra és egér kezelése, Cloud TV (smart tv rendszer), aktív 3D megjelenítés
Teljesítményfelvétel 83 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 1306 x 765 x 57 (állvánnyal 334) mm
Tömeg 25,5 kg (28 kg talppal)
Gyártó honlapja www.toshiba.hu
Termék honlapja Toshiba 58L7365D
Fogyasztói ár kb. 400 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés