2018. október 20., szombat

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Toshiba 46WL863 3D LED LCD TV teszt

A beépített kamera, a feljett képjavító eljárások, és a jó pár egyedi megoldás bizonyítja, hogy van még erő a japán óriásban.

Smart rendszer

A trendekhez igazodva a Toshiba is elkészítette saját okostévérendszerét, amely ezúttal a fantáziadús SmartTV nevet kapta. Az elérhető applikációkat öt nagy csoportba osztották (video, music, social, news, játékok), amelyek értelemszerűen már nevükben jelzik, hogy milyen alkalmazásokat rejtenek magukban.

A kínálat nem túl bőséges, hiszen csak a más tévéknél korábban jól megismert widgetekkel találkozhat itt az ember, azaz nem hiányzik a YouTube, a DailyMotion, a fotómegosztó Flickr, lehet Facebookozni és Twitterezni, lehet zeneszámokat hallgatni az Aupeo! és az iConcerts segítségével, és megnézni az Euronews és a France24 híreit, valamint utánanézni az időjárásnak a Meteonews segítségével. És persze ott a Funspot is, amibe belépve egyszerű logikai és ügyességi játékokkal lehet elütni az időt.

Tehát nyoma sincs az egyes konkurens márkáknál már megismert bőségnek, és hiányoznak azok a speciális appok is, amikkel ki lehetne használni mondjuk a kamerában rejlő lehetőségeket. Például a Skype-ra vagy más videochat programra sem sikerült rábukkanni, pedig ez azért eléggé adta volna magát. Vagy a Samsunghoz hasonlóan a Toshiba is kifejleszthetett volna egy Fitness alkalmazást, ami a kamerára épít, de ilyesmit is hiába keresnénk. Szintén hiányzik a saját 3D tartalomszolgáltatás, amibe már néhány konkurens belevágott, és ami azért jó, mert segít kihasználni a háromdimenziós megjelenítésben rejlő lehetőségeket.

Hiába csatlakoztattuk a külső billentyűzetet és egeret, azokat nem ismerte fel, a kezelés így csak a virtuális klaviatúrán keresztül működik a távvezérlő kurzorgombjai segítségével, ami rövid idő alatt még a legbékésebb emberből is habzó szájú őrültet farag. A rendszer ráadásul nem túl gyors. Az egyes appok betöltésére másodperceket kell várni, ami a számítógéphez szokott agynak kegyetlenül hosszú időnek tűnik.

Létrehozható itt is saját személyes profil, ahol eltárolhatóak a kedvenc alkalmazások, illetve működtethető az e-mail kliens – de nem valószínű, hogy bárki itt állna neki leveleket vagy Twitter bejegyzéseket irkálni. A tévé dobozán látható ábra szerint a készülék rendelkezik egy nyílt, Opera-alapú böngészővel, ám sajnos nekünk nem sikerült előcsalnunk, és ahogy a neten utánanéztünk, másnak se nagyon. Egyébként a cég a hírek szerint ígéri az appok számának megnövelését, de konkrétumokról egyelőre nem esett szó.

Falikép

Lehetőség nyílik egyetlen kép feltöltésére a Képkeret funkció alá. Ilyenkor a tévé értelemszerűen úgy funkcionál, mint egy hagyományos falikép, csak az ezzel ellentétben nem fogyaszt áramot – sok értelme ennek a dolognak sincs. Nem valószínű, hogy bárki lenne, aki ilyesmire használná, ha akár változó tartalommal megtámogatott digitális képkeretként is vagy pláne tévéként is bevetheti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.