Hirdetés

TCL C825: ezt tudja a Mini LED QLED tévé

Leteszteltük a feltörekvő kínai cég egyik legjobb idei modelljét.

TCL C825

Mára a TCL felküzdötte magát a világ legnagyobb, legbefolyásosabb televíziógyártói közé. A konszern nagyrészt annak köszönheti sikerét, hogy az elmúlt évtizedben elképesztő összegeket fordított a gyártókapacitás növelésére és fejlesztőközpontok létrehozására, aminek eredményeként kínálatukban már nem csak olcsó, belépőszintű készülékek találhatóak, hanem jó ideje innovatív, magasabb kategóriás modellek is.

TCL C825
TCL C825

A cég rendelkezik saját 8K televízióval, vannak saját QLED panelei, és forradalmi szerepet játszott a Mini LED technológia bevezetésében, hiszen konkrétan a TCL lépett színre az első ilyen készülékkel. 2021-ben is bővítették választékukat is egy Mini LED-es tévével: ez a C82-es sorozat, amelynek 65 hüvelykes változatára, a 65C825-re tettük rá kezünket egy rövid időre.

Hirdetés

Figyelemfelkeltő külső

Az már első pillantásra látszik, hogy nem hétköznapi darabról van szó. A képernyő alá pakolt, elegáns hatású, szürke anyaggal burkolt, látványos hangprojektor markáns karaktert kölcsönöz a megjelenésének. A káva természetesen igen keskeny, egy centi széles, és mivel egy síkban van a kijelzővel, ezért kikapcsolt állapotban láthatatlan. A megszokottnál vastagabb készülékházat fémkeret övezi, amely színében remekül passzol a szálcsiszolt felületű talphoz. Ez masszívan tartja a hatalmas képernyőt, viszont annak forgatását, döntögetését nem teszi lehetővé. A készülék a falra is felakasztható szabványos VESA konzollal.

Már vannak olyan felsőkategóriás tévék, amelyeknél a ki- és bemenetek egy külső dobozra kerülnek, de a TCL döntéshozói ez esetben maradtak a tradicionális megoldásnál. A hátlapra így került négy darab HDMI 2.1, egy-egy USB 2.0, Ethernet, kompozit (AV adapterrel), analóg és digitális optikai audiocsatlakozó, valamint a digitális műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot. Meg kell még említeni, hogy a tévé tetején található egy extra csatlakozó, amelybe egy mikrofonos kamera passzintható be egyszerűen. Ez a kiegészítő megtalálható a termék dobozában, és ha nincs rá szükség, akkor egyszerűen lekapható róla.

[+]

Főbb paraméterek
TCL C825 (TCL 65C825)
Panel 10 bites (8 bit + FRC) QLED VA
Háttérvilágítás Mini LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR10, HDR10+ HLG, Dolby Vision
Input lag 13,2 ms
Maximális fényerő kb. 1700 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, HDR javítás, Játék, Mozi, PC, Sports, Szabvány
Hangbeállítások Dinamikus, Szabvány, Mozi, Zene, Tiszta Hang, Játék
Hangrendszer 2.1 csatornás, 60 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, kompozit (AV), CI+ slot
Extrák Android TV okostévérendszer, médialejátszó, netes tartalmak, HDR támogatás, HDR konverzió, kamera, Mini LED háttérvilágítás
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 138 watt, készenléti üzemmódban: 0,22 watt
Méret Talppal: 1446 x 905 x 290 mm
Talp nélkül: 1446 x 883 x 76 mm
Tömeg Talppal: 29,3
Talp nélkül: 27,2 kg
Gyártó honlapja www.tcl.com
Termék honlapja TCL 65C825
Fogyasztói ár 600 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés