8K QLED tévével újít a TCL

A TCL R648 Mini LED háttérvilágításra épül és megkapta a THX Gaming minősítését

Hirdetés

A mostanra a világ egyik legnagyobb tévégyártójának számító TCL számára a legfontosabb az Észak-Amerikai piac, ahol a konszern megszerezte a vezető pozíciót, így nem meglepő, hogy az új 8K televíziójukat is ott küldik elsőként csatába. Ez a TCLR48, amely 65 és 75 hüvelykes változatban lesz elérhető 2200, illetve 3000 dolláros áron.


[+]

A QLED technológiára épülő termék tehát 7680x4320 képpont megjelenítését szavatolja, és megkapta a cég Mini LED háttérvilágítási eljárását. A modell természetesen biztosítja a nagy dinamikatartományú tartalmak visszaadását, és a Dolby Vision szabvánnyal is boldogul. Az Egyesült Államokban az ott legnépszerűbbnek számító Roku smart platformmal kínálják, ám ha eljut Európába, akkor ezt minden bizonnyal váltja az Android TV okostévé rendszer. A készülék megkapta a THX Gaming minősítését, köszönhetően az alacsony input lagnak, és amiatt belekerült a THX Game képmód is.

Arról egyelőre még nincs információ, hogy a tévé mikor jelenhet meg Európában, és így Magyarországon, de reméljük, hogy sokat már nem kell várni rá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés