Hirdetés

Star Wars notebook és szilikonmellek

Hirdetés

MS termékdömping, Star Wars notebook, 4K Blu-ray

Igencsak sűrű héten vagyunk túl, ami főként a Microsoftnak köszönhető. Először is a cég megvásárolta az Inteltől a konkrét videojáték-motoron túl a mesterséges intelligenciára vonatkozó fejlesztőkörnyezettel és fizikáért felelős rendszerekkel foglalkozó Havokot, ez pedig kulcsfontosságú lehet a konzolokra és a PC-re nézve is. Majd a cégnél azt is bejelentették, hogy nem várnak tovább a csodaakkura, inkább szoftverből oldják meg a mobil eszközök üzemidejének növelését. Ezt követően a redmondi óriás a héten tartotta bemutatóját is, ahol számos új termékkel rukkoltak elő, erre pedig az olyan nagy gyártók, mint a HP és a Dell, további termékekkel reagáltak.

Microsoft Surface Pro 4
Microsoft Surface Pro 4

A Microsoft az új Lumia mobilok és az új generációs Band okoskarperec mellett beszámolt az Xbox One-nal kapcsolatos karácsonyi akciókról és a HoloLens projekt aktuális állásáról, majd ezt követték a Windows 10-es PC-eszközök. Többek között repülőrajtot vett a Surface Pro 4, ami számos pontján lefőzi közkedvelt elődjét, így ismét egy igen munkaképes mobil hibrid masinát tett le az asztalra a cég. Ugyanakkor érdekes koncepcióváltás is megfigyelhető, ugyanis az imént említett géppel már nem a notebook helyére pályáznak, arra ugyanis kitaláltak valami újat, "valami tökéleteset", amit úgy neveztek el, hogy Surface Book, és ez egyáltalán nem az, aminek első ránézésre gondoljuk. Ezt a a tulajdonságát pedig a Microsoft sem átallott kihasználni a bemutató alkalmával.

Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book

Ezt követően lendületbe jött a HP és a Dell is, akik szintén számos, Windows 10-et meglovagoló újdonsággal villantottak, köztük olyannal, amelyek a Surface Pro 4 babérjaira törnének. A HP ezt a Spectre X2-vel tenné meg, míg a Dell az XPS 12-vel. A Dell egyébként az XPS sorozat több tagját is komolyan frissítette ezzel egyidőben.

Dell XPS 12
Dell XPS 12 [+]

A HP-nál más újdonságokkal is előálltak: egy óriási ívelt AIO PC-vel, valamint egy nagyon különleges, mondhatni ütős, limitált szériás Star Wars notebookkal lepték meg a közönséget. Az imént felsorolt új hardverek mindegyike az Intel Skylake Core i vagy Core m processzora köré épül, de minden bizonnyal hamarosan asztali vonalon is felbukkannak az olcsóbb, Skylake Celeron alapú masinák, miután az Intel három ilyen processzort is bemutatott a napokban.

Áttérve a videokártyákra, illetve magára az AMD-re és NVIDIA-ra, ezen a téren is voltak események. A vörösek új mobil FirePro VGA-kat hoztak, míg a zöldek szeretnék kivezetni az asztali GTX 960-as VGA 2 GB-os fedélzeti memóriával ellátott változatát, aminek okairól természetesen hírünkben beszámoltunk. Emellett a vállalat már készül az ünnepi játékdömpingre is, amit két csoportra osztott a megvásárolható grafikus kártyák szerint. Ám úgy tűnik, hogy lesz egy harmadik is, ami kifejezetten az abszolút csúcs VGA-kra koncentrál, sőt a hírek szerint az AMD is hasonló lépésre készül, így nagy csata várható az év végén.

A héten újból előkerültek a múlt héten bemutatott, új generációs Google Chromecast eszközök, mivel a bejelentéskor a Google nem árulta el pontosan, hogy milyen SoC-ot választott, de most erre is fény derült. Sőt nem csak erre, hanem az iFixit jóvoltából arra is, hogy pontosan milyen alkatrészekből épülnek fel a streaming eszközök, és milyen DAC került az Audio változatba.

Végezetül szolgáltunk információval a Panasonic 4K-képes asztali Blu-ray lejátszójáról, a Japan Display 8K felbontású, 120 hertzes kijelzőjéről, valamint a Micron-féle felvásárlásról, amivel az SSD-gyártó a nagyok közé emelkedhet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés