Nagy meccs lesz az év végén az AMD és az NVIDIA között

Az AMD és az NVIDIA legutóbb nagyjából másfél éve csaptak össze az igazán presztízs értékű két GPU-val dolgozó csúcskártyák területén. Akkor az AMD Radeon R9 295X2 csatázott az NVIDIA GeForce GTX Titan Z-vel. Sajnos csak előbbit tudtuk letesztelni, mivel utóbbi annyira rosszul pozicionált termék volt, hogy a gyártók nem szállítottak belőle a tesztelőknek. Nyilván nem volt értelme egy kétszer drágább VGA-t bedobni a Radeon R9 295X2 ellenében a tesztekbe, hogy aztán vereséget szenvedjen.

A legutóbbi csata tehát a luxuskategóriába szánt VGA-k piacán nem volt túl izgalmas, de majd talán most lesz valami, ugyanis az AMD már korábban bejelentette, hogy készül egy olyan Radeon Fury VGA, amelyen két Fiji GPU található, és az NVIDIA is értesítette már a partnereit, hogy még az ünnepi szezonra szeretnek piacra dobni egy olyan GeForce-ot, amelyek két GPU található, bár arról még nincs információ, hogy két GM200 vagy két GM204 lesz a befutó.

Az újdonságokkal kapcsolatban annyi kiderült már, hogy az új dupla GPU-s Radeon a Star Wars Battlefront című játékkal párhuzamosan startol, ugyanis ez lesz az Electronic Arts által hivatalosan ajánlott csúcskártya az idei év egyik legjobban várt címéhez. Emiatt lesznek olyan csomagok, amelyeknél az AMD és az Electronic Arts összeköti ezt a két terméket, így együtt lehet majd hozzájuk jutni az ünnepi szezon alkalmából.

Az NVIDIA megoldásáról kevesebbet tudni, de az aktuális tervek szerint a partnerek "fekete péntekre" már a boltokban szeretnék tudni az újdonságot, vagyis legkésőbb november végén lesz elérhető. Legfrissebb adatok szerint az NVIDIA a szintén többjátékos élményt kínáló és hasonlóan ígéretesnek tűnő Tom Clancy's Rainbow Six Siege című játékkal kontrázik majd az AMD Star Wars-os ajánlatára. Nyilván emiatt nagy esély van rá, hogy az NVIDIA és az Ubisoft is kialakít különféle ünnepi csomagokat a két terméknek.

A két luxustermék egyébként nem kifejezetten a fentebb említett játékokhoz készült, csupán arról van szó, hogy az ünnepi szezon előtt kellett találni egy-egy nagyobb húzócímet, amelyhez hozzá lehet kötni az újdonságokat. Az új csúcs-VGA-k sokkal inkább a következő év elején érkező virtuális valóságot szeretnék meglovagolni, ahol a két GPU megléte minden szempontból nagy előnyt jelent, mivel nem csak gyorsabb, de alacsonyabb késleltetésű is lesz a feldolgozás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés