SSD-gyártó óriássá léphet elő a Micron egy felvásárlás révén

SSD-t gyártani és árulni manapság nagy üzlet, de csak abban az esetben lehet nagyot álmodni és prémium termékeket időben kihozni, ha egy cég mindent házon belül tud intézni, azaz nem szükséges külső beszállítókra és azok fejlesztéseire támaszkodni. Nem csoda, hogy a nagy cégek az elmúlt években ebbe az irányba haladtak. Csak hogy néhányat említsünk: a Seagate megvette az LSI-SandForce-ot, az SK Hynix tulajdonába került a LAMD, az OCZ-hez került az Indilinx majd ezt a párost bekebelezte a Toshiba. Jól látható az iménti példákból, hogy a memóriával vagy más típusú tárolókkal foglalkozó vállalatok vásároltak SSD-vezérlőkkel és technológiákkal rendelkező kisebb cégeket, hogy biztosítsák a házon belüli termelést, és az olyan nagyok útjába eredjenek, mint például a Samsung vagy éppen az Intel.


[+]

A Micron is ezt az utat választotta, ahogyan erre egy korábbi spekuláció szerint már számítani lehetett, bár kétségkívül a Tidal Systems neve nem annyira ismert, hiszen egy viszonylag friss, 2014-ben alakult cégről van szó, akiknek alapítói a Hynix által felvásárolt LAMD-nél és a SandForce/LSI-nél dolgoztak, azóta pedig számos mérnök csatlakozott hozzájuk a fenti cégektől, továbbá a Skyera-tól, amit pedig a WD vásárolt meg tavaly karácsony előtt. A Tidal otthonosan mozog a SATA 6 Gbps és a PCIe alapú NVMe megoldások terén, amelyek támogatják az LDPC (Low Deensity Parity Check) hibajavítási technikát, ez pedig kulcsfontosságú, ugyanis erre nem sok más gyártó terméke képes – például az Intel, Marvell és a PCM-Sierra egyes vezérlőiben találkozhatunk velük, de külsős beszállítók, mint például a Silicon Motion is dolgozik a megvalósításon.

A tranzakció részleteit a Micron nem közölte, de a legfontosabb, hogy megoldott a házon belüli NAND és DRAM gyártás, ami eddig is a cég fő profiljai közé tartozott, illetve az új szerzeménynek hála adott a lehetőség, hogy a vezérlő és a firmware is egy fedél alatt készüljön, így "sajátmárkás" SSD-kkel árasszák el a piacot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés