Nagyon ütni fog a Hololens, de az Xbox One sem marad le

A Microsoft a New York-ban tartott rendezvényén a sajtótájékoztatót a szórakozással kezdte, így az Xbox, illetve a Hololens volt a középpontban. Az előbbi kategória most különösen fontos, hiszen közelegnek az ünnepek, és a vállalat lehetőség szerint rengeteg Xbox One konzolt szeretne eladni, ennek érdekében pedig több limitált szériás ünnepi csomag is érkezik.

Az egyik ezek közül az Elite Bundle lesz, amely tartalmazza magát a gépet, de nem a normál, hanem az Elite gamepaddel, továbbá az adattároló is egy 1 TB-os SSHD lesz. Ezért 499 dollárt kell majd fizetni. Az Elite Bundle egyébként az ünnepi szezon után is elérhető lesz, tehát ez lesz az egyetlen, nem limitált szériás kiszerelés. A többi csomag már játékokhoz kötődik, bár az 1 TB-os SSHD-t ezek a konzolok is megkapják, viszont a gamepad már a normál verzió marad. Cserébe a szett része lehet a FIFA 16, a Fallout 4, vagy a Halo 5. Nyilván a Microsoft az utóbbitól várja majd a legtöbb eladást, hiszen egy nagyon várt Xbox One exkluzív címről beszélünk.

A Microsoft arról is beszélt, hogy az Xbox One hamarosan, egészen pontosan novemberben megkapja a Windows 10-es frissítést, amely tulajdonképpen egy firmware formájában érkezik, de a változást a felhasználók biztosan észreveszik majd, mivel sok extrát fog tartalmazni, illetve célegyenesbe fordult az Xbox 360-ra megjelent játékok egy részének futtathatósága is.

A fenti információk nagy része azonban nem számít lényeges újdonságnak, hiszen valamilyen formában már szóba kerültek, így a nagyobb figyelmet az év elején bemutatott HoloLens kapta. A Microsoft itt előállt egy igen tetszetős, Project XRAY névre keresztelt prototípus játékkal, amely egyfajta koncepció arra, hogy mit lehetne kihozni az eszközből.

A Project XRAY magán a HoloLensen fut, és az eszköz kapott egy vezeték nélküli kontrollert is, amelyet eddig még nem láthattunk. A koncepció az volt, hogy a már meglévő környezetet a HoloLens letapogatta és a felhasználóra zúdult egy csomó ellenség, amelyek a falakon áttörtek, és ezeket lehetett lelőni. Közben persze a környezet is károsodást szenvedett, persze csak a HoloLensen belül. Pajzs használatára is volt lehetőség, ami igazán érdekessé tehet egy ilyen a csatát.

A Microsoft sajnos a tényleg fantasztikus demonstráción túl sok újdonságot nem árult el, csak annyit, hogy magában a HoloLensben egy egyedi tervezésű lapka található. Egyre valószínűbb, hogy ezt a Microsoft tervezte meg az egyes technológiák licencelésével.

Az első HoloLens egyébként a Development Edition lesz, amely a következő év elején válik rendelhetővé, méghozzá 3000 dolláros áron. Ez leginkább csak a fejlesztőket fogja érdekelni, de valószínűleg a Microsoft ezt a HoloLens verziót nulladik generációs termékként tartja számon, így a célja az első generációs modell eladásához szükséges szoftveres háttér biztosítása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés