Hirdetés

Radikális lépést tervez a Microsoft, érkeznek a Skylake javítások

Skylake javítás, 10 nanométeres node-ok

Heti összefoglalónkat szolgálati közleménnyel indítanánk: elindult a PROHARDVER! lapcsalád Prémium tagsági rendszere. Hogy ez egészen pontosan mit jelent, milyen előnyökkel jár, arról szerkesztőségi blogbejegyzésünkben lehet részletesebben tájékozódni.

Hirdetés

Áttérve a héten történt eseményekre, rögtön visszanyúlnánk ahhoz az előző heti bejelentéshez, ami arról szólt, hogy hibát találtak az Intel Skylake processzorokban. Úgy tűnik, az akkor beígért javításra nem is kell sokáig várni, mert már szállingóznak az első béta állapotú BIOS-ok, amelyek állítólag megoldják a felmerült gondokat. Mindeközben az Intel már a jövőre készül, hiszen idén jön a 14 nanométeren készülő Kaby Lake, most pedig már azt is tudni, hogy mikortól számolnak a 10 nanométeres node-dal és a rajta készülő Cannonlake lapkával.

Eközben a TSMC is bejelentette, hogy a vártnál jobban állnak a 10 nanométeres node fejlesztésével, így már ebben a negyedévben fogadnak megrendeléseket a prototípusokra. És ha már node-ok, akkor az AMD és az NVIDIA is árulkodott arról, hogy milyen csíkszélességen, pontosan mely node-okon fognak készülni új lapkáik.

Érdekes kijelentést tett a Microsoft a napokban, miszerint az újonnan érkező CPU-kat, beleértve már a fentebb említett Kaby Lake-t is, csak Windows 10 alatt támogatná. Természetesen írásunkban sorra vettük, hogy milyen okok állhatnak ennek hátterében és milyen eszközökhöz nyúlhat a szoftvercég, ha valóban rászánja magát erre a lépésre.

Mozgolódtak a memóriapiac szereplői is, amelyek már a jövőbe tekintenek. A Samsung bejelentette a második generációs HBM memóriák tömeggyártását, illetve kiderült az is, hogy miért nem lesz könnyű implementálni a GDDR5X memóriákat. Szintén a jövőbe tekint az AMD azzal, hogy bejelentette: hasonlóan az NVIDIA-hoz, ők is saját PCI Express alternatívát terveznek.

Zárásként meg kell említeni az Asrock falatka alaplapját, a Huawei esetleges belépését a PC-piacra, valamint a három nagy kijelzőgyártó várható újdonságait, amelyek között lesznek új felbontással kecsegtető darabok. További híreink az utolsó oldalon található videós hírösszefoglalóban láthatóak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés