Hirdetés

Japan Display: 8K felbontás 120 hertzes frissítéssel, mindez 17,3 hüvelyken

A nagy japán gyártók összefogásából létrehozott Japan Display-től nem áll távol a nagy képpontsűrűségű kijelzők tervezése, gyártása, még ha azok gyakran nem is jutnak tovább a prototípus fázisból. A jövő héten kezdődő tokiói CEATEC 2015 kiállításra a vállalat készül egy különleges csemegével, a 17,3"-es, azaz mindössze 43,9 centiméter képátlójú 8K-s, azaz 7680x4320 képpont megjelenítésre képes LCD kijelzővel, amivel demonstrálni kívánják, hogy nem csak 85 hüvelykes képátlóra lehet ennyi pixelt bepréselni.


[+]

Ráadásul az LTPS technológiára alapozó, 510 ppi képpontsűrűségű panel frissítési frekvenciája 120 hertz lesz, ami ideálissá teszi akár játékra is, de állítólag a színhelyes megjelenítésben sem szenved majd hiányt, amiből a professzionális felhasználók húzhatnának hasznot. Néhány további technikai paramétert is nyilvánosságra hoztak, így a várt kontrasztarány 2000:1-hez, a maximális fénysűrűség 500 cd/m²-nél tetőzik majd, a betekintési szögek esetében pedig 176/176 fok várható.

Az persze jó kérdés (és nem is árulták el) hogy milyen úton látják majd el képi adatfolyammal a kijelzőt, hiszen a jelenleg elérhető és elterjedt szabványok többsége nincs erre felkészítve, a Super MHL-t leszámítva. Ebből, és a megfelelő tartalom hiányából fakadóan több mint valószínű, hogy sok évnek kell eltelnie, mire a kereskedelmi forgalomban kapható termékek hasonló tudású megjelenítővel kerülnek eladásra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés