Sapphire EDGE VS8: mini PC Trinity-vel

Hirdetés

Külső

Az Arctic remek MC101 miniszámítógépe után újra egy nagyon érdekes, HTPC-nek egészen ígéretes termék bukkant fel tesztlaborunkban. A Sapphire EDGE sorozatából nagyjából egy éve teszteltük a Brazos-alapú HD3-at, de a most nálunk landoló EDGE VS8 sokkal komolyabb darab, ugyanis Trinity APU lapul benne.

Külsőre úgy néz ki az EDGE VS8, mintha az HD3 szteroidokon nevelt testvére lenne: a finom élek helyett markáns domborulatok fedik kis gépházat. Még a talp is karakteresebb lett, és fémből készül. Az alapkoncepció viszont változatlan: a lehető legkisebb burkolat alá zsúfolták össze az AMD platformos hardvert, a dobozt pedig úgy alakították ki, hogy élére állítva lehessen használni. Nyilván így a leghatékonyabb a hűtése, de mi örültünk volna, ha a felhasználóra hagyják az elhelyezés eldöntését, ugyanis fektetve jobban beleillik egy nappali képébe.

Érdekes, selymes tapintású burkolattal vonták be a házat, a komolyabb gamer egereken látni hasonlót. Szerintünk ez egy HTPC-re fölösleges, bár tény, hogy jobban mutat a rideg műanyagnál, mégis nekünk például az Arctic fémháza jobban bejött. A homlokzat felső részén, egy meglehetősen nehezen leszedhető takaróelem alatt két USB 3.0 aljzat található, eléggé elcsúfítja a kis számítógépet, ha ezekbe pendrive-ot vagy USB kábelt dugunk. Lejjebb SD kártyaolvasó található, és legalulra tették a működést és a merevlemez aktivitását jelző LED-eket. Ügyesen elrejtették a bekapcsológombot, a ház bal oldalán, az USB csatlakozók fölötti részen a burkolat egyik eleme az.

Természetesen a különböző aljzatok döntő többsége a hátlapra került. Legfelül található a mini DisplayPort, alatta van a HDMI, majd jön négy USB 2.0, az Ethernet aljzat, a tápcsatlakozó, analóg hang ki- és bemenet, végül pedig a sokcsatornás digitális hangkimenet, illetve a Kensington zár felfogatója. Egy átalakítóval a HDMI-ből DVI-t csinálhatunk. Szerintünk a gyors adatátvitelhez való USB 3.0 kapukat hátratehették volna, hogy a két, megjelenést csúfító előlapi USB-t csak akkor kelljen használni, ha a hátsó négy már betelt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés