Gigabyte BRIX mini PC: tenyérbe illő rejtőzködő számítógép

Hirdetés

A Gigabyte a mai napon mutatta be új termékét, mely a BRIX névre hallgat. Az apró, mindössze 29,9 x 107,7 x 114,4 mm-es méretekkel rendelkező DIY (Do it yourself, azaz csináld magad) ultrakompakt PC házában alapból megtalálhatjuk az alaplapot, a processzort, a mini PCIe foglalatos Wi-Fi vezérlőt, plusz kapunk hozzá egy külső tápegységet is. A felhasználónak csak az SO-DIMM memóriamodulokról (legfeljebb kettő darabról) és mSATA foglalatba illeszkedő SSD-ről kell gondoskodnia.


[+]

Mint azt említettük, a CPU is alapból beépítve érkezik, amiből a Gigabyte négyféle opciót kínál (Intel Celeron 1037U, Core i3-3227U, Core i5-3337U és i7-337U), hogy mindenki megtalálhassa a számára optimális ár/teljesítmény mutatóval rendelkező összeállítást. Persze a beviteli eszközök, az operációs rendszer és a megjelenítő sem járnak a gép mellé. Ez utóbbi egyébként HDMI és mini DisplayPort csatolókon keresztül kapcsolódhat az processzor IGP-jéhez, míg az egyéb perifériák számára az elő- és hátlapi USB 3.0-s portok állnak rendelkezésre. Ezenkívül a BRIX hátoldalán egy Gigabit Ethernet csatlakozó is fellelhető, ha a Wi-Fi nem lenne elég vagy nincs ilyen hálózat a közelben.


[+]

A gép különlegessége, hogy egy külön felszerelhető hátlapi panel is jár mellé, ami 100 x 100 és 75 x 75 mm-es VESA felfogatásokkal kompatibilis, így az ilyen típusú furatokkal rendelkező tévék és monitorok hátuljára egy pillanat alatt felfogatható a gép, így a kíváncsi szemek elől teljesen elrejtve tárolhatjuk és üzemeltethetjük a masinát, ami zajszigetelés szempontjából sem utolsó.

Bár a gyártó a "csöppségek" árát egyelőre nem közölte, előrendelés már van, ahol leadható rá, itt 200 és 600 euró közti árak szerepelnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés