Arctic MC101 – HTPC Trinity-alapon

Hirdetés

Kívülről

Tavaly ősszel találkoztunk az Arctic első, nappaliba szánt miniszámítógépével, az MC001-gyel, mely igazán jól sikerült darabnak bizonyult: házát ügyesen tervezték meg, a gyengécske Intel Atom mellé pedig egy multimédiában erős Radeont is tettek. Most, egy évvel később itt az új modell, az MC101, mely minden tekintetben továbbfejlődött.  A 226 x 168 milliméter alapterületű, lapos doboz burkolatának jelentős része vaskos, erős, és igényesen szálcsiszolt alumíniumból készült, így a kis masina teljesre szerelve 1,17 kilogrammot nyom, és ebben még nincs benne külső tápja. Elhagyták róla az optikai meghajtót, ami 2012 végén már nem olyan nagy bűn, hiszen jobbára internetes tartalmakat néznek majd rajta.

Előlapját semmiféle csatlakozó vagy gomb nem csúfítja, bekapcsolója a tetején található, kiemelkedő téglalap. Csatlakozóinak egy része oldalra, a fekete szellőzőnyílásba került, ahol 3,5 milliméteres jack hangkimenet, USB 3.0 és egy eSATA-val összevont USB 2.0 aljzat, továbbá SD kártyaolvasó található.

Hátul még nagyobb a kínálat, ott Ethernet, HDMI, további két USB 3.0 és négy USB 2.0 aljzat sorakozik, valamint ide került a 12 voltos tápcsatlakozó, az optikai ki- és analóg hang ki-/bemenet, illetve a beépített digitális és analóg tévétuner antennacsatlakozója.

Dobozában alapvető kellékeket találtunk: tápot, tévéantennát, HDMI kábelt. Kár, hogy távirányítót nem adtak a készülékhez; ezt külön kínálja az Arctic, akárcsak a nagyon ügyes és funkcionális mini billentyűzetet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés