Samsung The Serif: leteszteltük a matt kijelzős QLED tévét

Nálunk járt a 4K felbontású, különleges dizájnnal bíró, kvantumpontos kijelzővel ellátott Samsung The Serif tévé.

Samsung The Serif

Hét éve már, hogy a Samsung bevezette a különlegesebb dizájnnal bíró televízióit tömörítő Lifestyle termékcsaládját. Ennek egyik tagja a The Serif nevű televízió, amely tényleg egy egyedi megjelenésű darab, és amelynek teljesítményével a jelek szerint elégedett a konszern. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy időről-időre újabb és újabb változatokkal rukkol elő.

Samsung The Serif
Samsung The Serif [+]

A legutolsó Samsung The Serif tévé 2023 második felében érkezett meg Magyarországra hivatalosan, mi pedig most szereztünk egy példányt belőle, hogy megnézzük, hogy mit várhatunk tőle. Jól használható-e a kialakítás a mindennapokban, milyen a kezelés, illetve a képminőség.

Hirdetés

Dizájn

A Samsung The Serif kétségkívül korunk egyik legkülönlegesebb kialakítású televíziója. A készülékház alul és felül is kiszélesedik, oldalról nézve pedig a Serif betűtípus "I" betűjét idézi, amiről nevét is kapta. Ennek köszönhetően hagyományos értelemben vett talpra nincs is szüksége, ahogy kivesszük a dobozból, úgy fel is állítható egy polcra, tartóra vagy tévéállványra, viszont emiatt értelemszerűen nem akasztható fel falra.


[+]

A dobozában találtunk a hagyományos talpacskáknál sokkal hosszabb fémlábakat is, amelyekhez rögzíthető a készülék. Azt érdemes megjegyezni, hogy a képernyő forgatására vagy döntésére nincs mód. Mivel a készülékház felső része is széles (a nálunk járt 50 hüvelyes verzió esetén 12,5 centiméteres), így rá is lehet pakolgatni könnyebb tárgyakat, azaz maga a tévé is funkcionálhat polcként.


[+]

Viszont ez a felső perem ki is takarhatja a képernyő egy kis részét, ha valaki a magasból tekint rá közelről, de mivel ez nem túl gyakran fordul elő, ezért hibának nem rónánk fel. A The Serif több színben is létezik, nálunk az úgynevezett "pamutkék" változat járt, emellett idehaza még fehérben vásárolható meg. Ez egy lágy, pasztell árnyalat, nem hivalkodó, nem harsány, de azért szokatlan szín ebben a termékkategóriában. Mindent összevetve ez a különleges kialakítás szerintünk rendben van, egyedivé teszi a készülék megjelenését, ami a mai uniformizált világban elég nagy szó.


[+]

A Samsungnak vannak olyan magasabb kategóriás televízió, amelyeknél a ki- és bemeneteket egy külön dobozra pakolják, ám a The Serif a hagyományosabb vonalat követi, hiszen ezeket a hátlapon helyezték el. Található itt négy darab HDMI 2.1, két USB 2.0, valamint egy optikai digitális audió csatlakozó, illetve magától értetődően a digitális tévéműsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.


[+]

Főbb paraméterek
Samsung The Serif (QE50LS01BHUXXH)
Panel Samsung QLED VA (8 bit + FRC), 120 Hz, FreeSync
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 50 hüvelyk (127 cm)
Felbontás 4K (3840x2160 pixel)
HDR támogatás Igen (HDR10, HDR10+, HLG)
Maximális kontrasztarány ~4300:1
Maximális fénysűrűség ~510 cd/m²
Input lag 12,1 ms
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Kiemelt, Normál, Film, Filmmaker (PC-hez csatlakoztatva: Grafika, Szórakozás)
Hangbeállítások Normál, Hangosított
Hangrendszer 4.0 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 2 db USB 2.0, digitális audió, CI+ slot
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, háttér mód, Bluetooth hangeszközök csatlakoztatásának lehetősége, külső számítógép elérés, felhőben található Microsoft állományok elérése
Teljesítményfelvétel Normál módban: 99 watt; készenléti üzemmódban: 0,21 watt
Méret Lábakkal: 1143,2 x 1176,8 x 475,5 mm
Lábak nélkül: 1143,2 x 685,4 x 206,5 mm
Tömeg Lábakkal: 21,6 kg
Lábak nélkül: 20,5 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung The Serif (QE50LS01BHUXXH)
Fogyasztói ár 350 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés