Hatalmas és meglepően olcsó 4K tévét dob piacra a Vizio

A 86 hüvelykes televízió nem tekintehtő innovációnak, de itt nem is ez a lényeg.

A közelmúltban jelentették be, hogy a Vizio néven ismert tévégyártót eladják az amerikai Walmart üzletláncnak. A döntés mögött többek között az állt, hogy a tulajdonosok már nem tudták tartani a lépést a kínai cégekkel az árversenyt tekintve, viszont a Walmartnak kétségkívül jobbak a lehetőségei e téren.

Ennek már kézzelfogható jelei is vannak. Ilyen például a Vizio új televíziója, amely az árháborúban lehet egy komoly fegyver. Ez a V4K86C jelzésű, belépő szintű televízió, amely 1000 dolláros, tehát durván 365 000 forintos áron kerül a boltokba. Ezért a pénzért cserébe viszont az ember egy igazi gigászt kap.

A modell 86 hüvelykes, azaz 219 centiméteres képátlóval bír. Az IPS LCD panel 3840x2160 képpont megjelenítését biztosítja, tehát 4K-s. Viszont nincsenek se kvantumpontok, se Mini LED háttérvilágítás. Hogy ez nem egy túlságosan innovatív termék, azt az is jelzi, hogy a maximális képfrissítési frekvenciája is csak 60 Hz. A nagy dinamikatartományú tartalmak kezelését elméletileg biztosítja, de az kérdéses, hogy ebből a néző mit fog érzékelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Előzmények

Hirdetés