Hirdetés

Ilyen lett a Samsung agresszívan görbülő gamer ragadozója!

Nálunk járt a QLED technológiára épülő, G-Sync kompatibilis, Samsung Odyssey G7 monitor.

Samsung Odyssey G7

A Samsung a jelek szerint tudatosan és racionálisan szelektál választékuk kialakítása során. Vannak termékcsoportok, amelyektől szívfájdalom nélkül szabadulnak meg, de ha látják valamiben a fantáziát, akkor a mögé teljes elánnal beáll a cég. A monitorok ebbe a csoportba tartoznak, amit tökéletesen alátámaszt, hogy az elmúlt években jó néhány kifejezetten előremutató, nem szokványos készülékkel bővült kínálatuk.

Samsung Odyssey G7
Samsung Odyssey G7 [+]

Ilyen a CES-en bemutatott két új Odyssey széria, a G9 és a G7 is, amelynek mi a kisebb, 27 hüvelykes változatát próbálhattuk ki néhány napig. A markánsan hajlított, QLED képalkotási eljárásra épülő kijelzőtől sokat vártunk – lássuk, hogy csalódást okozott-e!

Hirdetés

Külső

A termék megjelenését alapvetően meghatározza az 1000R mértékű görbület, ami olyan, mintha egy 1000 mm sugarú körből vágták volna ki az ívet. Ez jóval határozottabb hajlítás, mint amit eddig megszokhattunk, és ez már önmagában alkalmas arra, hogy felkeltse a figyelmet. Ám a dizájnerek itt nem álltak meg: a hátlap közepén kör alakban RGB LED-eket helyeztek el, amiket egy extra műanyag elemmel még ki is hangsúlyoztak. Emellett jutottak még fénykibocsátó diódák a készülékház aljára, a két sarok környékére is. Természetesen színük változtatható, az elektronika automatikusan képes végigzongorázni a teljes színskálát. Ám ha valakinek már elege van abból, hogy a monitora úgy néz ki, mint egy karácsonyfa, az persze ki is kapcsolhatja a LED-eket.


[+]

A káva a mai trendeknek megfelelően igen vékony, a nyakkal egybeépített talp néhány riválisától eltérően nem különleges kialakítású, nem néz ki úgy, mint valami modern szobor, viszont cserébe egész felületével simul a vízszintes felületre, és stabilan tartja a képernyőt. A kijelző magasságán 12 centimétert változtathatunk, előre 9, hátra 13 fokban dönthető, jobbra és balra pedig 15 fokos szögben forgatható. Falra is felfüggeszthető hagyományos VESA konzol segítségével, valamint pivot módban is használható, bár ezeknek a funkcióknak ilyen mértékű íveltség mellett szerintünk nincs sok értelme.

[+]

A hátlap közepén egy HDMI 2.0 és két DisplayPort 1.4 bemenet kapott helyet, továbbá került ide még egy 3,5 mm-es fejhallgató-kimenet, valamint két USB 3.0 port és egy USB 3.0 bemenet (uplink). A vezetékek trükkös elvezetéséről nem gondoskodtak, de ezt azért vidáman túl lehet élni.

Főbb paraméterek
Monitor típusa Samsung Odyssey G7 (LC27G75TQSNXZA)
Technológia QLED VA, G-Sync, 240 Hz
Háttérvilágítás típusa Edge-LED, PWM-mentes
Kijelző mérete 27 hüvelyk (68,5 cm), 16:9 képarányú, ívelt
Felbontás 2560x1440 (108,79 ppi)
Válaszidő 20 ms (g2g) - 1 ms (g2g)
Kontrasztarány kb. 2500:1
Fényerő SDR: 352,8 cd/m²
HDR: 600 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178° (névleges érték)
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 126,2% sRGB
Extrák Célkereszt, szemkímélő mód, magyar nyelvű grafikus kezelőfelület
Csatlakozók 1 db HDMI 2.0, 2 db DisplayPort 1.4, 3,5 mm-es analóg audió, 2 db USB 3.0, 1 db USB 3.0 uplink
Teljesítményfelvétel 45,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Még nincs hivatalos honlap
Fogyasztói ár 195 000 forint
Garancia 24 hónap

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés