2019. február 23., szombat

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

Samsung ATIV Book 8 notebook: VGA-ban is jó

A gyártó megmutatja, hogyan kell nagy erőt bepréselni egy karcsú notebookházba. Lássuk, hogy sikerült!

ATIV Book 8 kívülről

A Samsung notebookok felhozatalában kevésbé jártas olvasóinknak talán furcsa lehet a Samsung új típusmegjelölése, egyúttal a korábbi "Series" elnevezés eltűnése, ami a PC-s részleg teljes termékátnevezési hullámának köszönhető. Ez némi kavarodásra adhat okot, hiszen a jelenlegi számozás nem fedi a korábban használtat, így könnyen hihetjük azt, hogy a Book 8 egy teljesen új notebook – ám valójában nem erről van szó. Ez a konfiguráció nem más, mint az első generációs Series 7 Chronos utódja, amit a gyártó még a Samsung Fórumon mutatott be a régi nevén, majd ezt követően lett belőle ATIV Book 8.

Miután lelepleződött, hogy ennek a gépnek az alapja a korábbi prémium kategóriás notebook, így tulajdonképpen nagyjából tudhattuk, mire számíthatunk. A Book 8 azonban még ezen is túltesz, hiszen a 15,6"-es kijelzővel szerelt notebook 20,9 milliméteres vastagságával Ultrabooknak is elmenne. Ami az anyaghasználatot illeti, műanyagot lényegében csak az alján találunk, a fedél, a kellően keskeny káva és a billentyűzet-csuklótámasz páros környéke vékony szálcsiszolt alumíniummal van befedve.

A fedél mechanikája rendben van, a zsanér kellően masszív, ám hátránya, hogy a kijelző nem nyílik 180 fokban. A fedlap egyébként egy Full HD felbontású, érintőképesség nélküli, matt kijelzőt rejt. Az alsó részt a teljes méretű billentyűzet és a kicsinek nem nevezhető touchpad foglalja el.

Mint az megfigyelhető, optikai meghajtó nincs, amivel jelentős súlyt és helyet tudtak megspórolni, nem utolsósorban a jobb oldal kétharmada üresen maradt, ami a jobbkezesek számára előny, ha egerészni akarnak. Ezen az oldalon egyébként az SD kártyaolvasó mellett két USB 2.0-s port és a Kensington biztonsági zár helye látható, míg a másik oldalon került kivezetésre a töltő csatlakozója, az Ethernet aljzat, a D-Sub és normál méretű HDMI kivezetés, tovább az elmaradhatatlan USB 3.0-s kapuk és a hibrid 3,5 mm-es jack hangki- és -bemenet.

A gép alját vizsgálva semmi érdekeset nem fedezhetünk fel az egyetlen lecsavarozható szerelőnyíláson kívül. Ezalatt egy EMI/RFI pajzsot találunk, ami egy üres DDR3 SO-DIMM foglalatot rejteget, tehát a belső 8 GB-os rendszermemóriát akár házilag is kiegészíthetjük, akár még 8 GB-tal. Sajnos a tárolóhoz már nem ennyire könnyű a hozzáférés, ahhoz a teljes burkolat eltávolítása szükséges.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.