Samsung notebook blog szavazás: 2013 legjobb Samsung notebookja

Lassan vége az idei esztendőnek, így biztosra vehetjük, hogy új géppel/konfigurációval már nem leszünk gazdagabbak a hátralévő napokban, így eljött az ideje, hogy megszavaztassuk az idei év legjobb notebookját, melyek között már a tabletként használható hibrid eszközök is fellelhetőek. Ezek között most nem tennénk különbséget (és az ARM konfigurációkat sem vesszük bele), ugyanis mindössze három termékről beszélhetünk utóbbi termékcsoportban, így legalább arra is rálátásunk lesz az eredmények összesítését követően, hogy vajon a hagyományos eszközök dominálnak, vagy inkább az új formátum felé kacsintgatnak a vásárlók.


[+]

Lássuk a felhozatalt, melyek között természetesen csak azok a konfigurációk szerepelnek, amelyeket mi is láttunk, mértünk, vagy amelyekről említést tettünk!

Samsung ATIV Tab 3: a legkisebb számozással, de a világ legvékonyabb Windows 8-as tabletje címmel érkezett utolsóként az ATIV Tab családba ez az Intel Atom SoC (ez még Clover Trail) hajtású modell, ami a nagyobb testvérekkel ellentétben gyárilag csatlakoztatható billentyűzet nélkül érkezik, ezért inkább a tablet kategóriában lenne helye, de az opcionális Bluetooth billentyűzettel azért befér a hibridek közé is.

Samsung ATIV Tab 5 (ex ATIV Smart PC): Az ATIV Tab sorozat elsőként tesztelt darabja, mely szintén egy Clover Trail Atom platformra épülő táblagép. Billentyűzetes dokkolójával és a varázstollnak köszönhetően funkcionalitását és árát tekintve a Tab 3 felett helyezkedik el.

Samsung ATIV Tab 7 (ex ATIV Smart PC Pro): A gyártó felső kategóriás hibrid gépe, szintén billentyűzetes dokkolóval és S Pennel, de Atom helyett Intel Core i5-ös Ivy Bridge processzorral (mivel még a Haswell előtti időszakból származik), komolyabb kijelzővel és magasabb árcédulával.


(forrás: Samsung Facebook) [+]

Samsung ATIV Book 4 AMD APU+AMD GPU (ex Series 3): A Samsung az Intel mellett az AMD fejlesztéseit is felkarolta. Ennek egyik példája az időközben Book 4-re átkeresztelt Series 3 NP355V, amelyet alaposan körbejártunk kívül és a Dual Graphics-nak köszönhetően belül is.

Samsung ATIV Book 4 Intel CPU+AMD GPU (ex Series 3): Szintén Series 3 névvel látott napvilágot az inteles verzió, amit aztán más színben, erősebb processzorral és kicsit módosított AMD VGA-val is piacra került Book 4 elnevezéssel. Természetesen az NP370R5E típusjelzésű masinát is megvizsgáltuk kívülről, majd az Radeon HD 8750M miatt a teljesítményét sem hagyhattuk figyelmen kívül.

Samsung ATIV Book 5 (ex Series 5 Ultra): Az átnevezési hullámot követően jelent meg nálunk a gyártó olcsóbb Ultrabookja, ami sokak kedvence lehetett volna, ha nem késik a bevezetés, és tovább rontott az esélyein az is, hogy nem volt belőle nem érintős változat.

Samsung ATIV Book 8 (ex Series 7 Chronos): A Book 8 egy igen érdekes, de hatékony próbálkozásnak tekinthető a Samsung részéről, hiszen megjelenésekor egy egészen egyedi területet fedtek le ezzel a modellel. Ezt a próbálkozást és a komoly hardvert ajánlott díjjal jutalmaztuk.

Samsung ATIV Book 9 Lite: A vékony és könnyű notebooksorozat AMD-s változata 13,3 colos méretbe, melybe a gyártó nem volt rest egyedi központi egységet rendelni partnerétől. Tudásához képest nem is mérte olyan drágán a Samsung, így a mi ajánlatunkat is kiérdemelte.

Samsung ATIV Book 9 Plus: Az egyik legkomolyabb Ultrabook, a tavalyi Series 9 közvetlen leszármazottja komoly felbontású kijelzővel, kisebb hiányosságokkal, de kétségkívül vonzó külsővel.

A listában persze a mi személyes kedvencünk is megtalálható, de nem szeretnénk a szavazás végeredményét befolyásolni, ezért majd csak a szavazást összesítő év végi utolsó bejegyzésben áruljuk el, hogy melyik konfigurációra voksolnánk – és persze az okokat is eláruljuk. Várjuk a szavazatokat, melyek összesítése december utolsó napjaiban, az ünnepek között várható!

Azóta történt

Előzmények