A felhasználói élményt helyezi a középpontba a 2021-es Radeon Software

Új AMD Linkkel, valamint kibővült funkciókkal növeli az Adrenalint a friss csomag.

Link mindenhol!

Érdekes tényező a mostani csomagnál, hogy a legnagyobb változás nem magát az eszközillesztőt érte, hanem igazából az AMD Link programot és a hozzá tartozó meghajtófunkciókat. A működés tekintetében az AMD Link célja nem változott, illetve továbbra is a népszerű platformok áruházain belül (Google Play, Apple App Store, Amazon Appstore), illetve opcionális formában szabadon telepíthető Android APK csomagként érhető el, de a vállalat átírta a kódot, így javítottak a PC, illetve az adott eszköz összeköttetésének hatékonyságán.

Ennek része az első csatlakozáskor megjelenő üzenet, amely igény esetén lefuttat egy harminc másodpercig tartó tesztet, amivel feltérképezi a hálózat képességeit, és aszerint konfigurálja a streamelt tartalmat. Az új QoS funkció által felajánlott beállítást nem kötelező elfogadni, így továbbra is van lehetőség egyéni paraméterezésre, de az AMD ezt csak a tapasztalt felhasználóknak javasolja.


[+]

Az AMD Link 4.0 tehát lényegében felkínálja mindazt, amit a korábbi verziók, csak hatékonyabban működik, és a korábbinál jobb minőséget lehet kipréselni belőle streamelt tartalmak esetén. Amit viszont a vállalat szerint nagyon régóta igényelnek a felhasználók, az a Link Windows verziója. Bár eredetileg az alapötlet a mobil eszközök befogása volt, azért jól látni, hogy ma már az okostévékre, illetve az egyes multimédiás termékekre is van AMD Link, így a cég elkészítette ezt PC-re is.

Az AMD Link for Windows külön alkalmazásnak számít, de működését tekintve sok az átfedés az AMD Link 4.0-val. Került bele pár olyan tényező, ami a PC-specifikus lehetőségekre fókuszál; többek között egy felhasználó streamelheti az egyes alkalmazások képét, és ha egy ismerős csatlakozik a Windowsra fejlesztett AMD Linkkel, akkor át is adható az irányítás. Ilyen módon a streamelő gépe egy interneten keresztül elérhető távoli szerverré változik, és a megosztott alkalmazást az ismerős kliense vezérelheti. Ez lehet szövegszerkesztő, táblázatkezelő, valamilyen professzionális program, vagy akár játék is. Ugyanilyen módon videó is streamelhető, bár azt nyilván nem lehet kontrollálni.


[+]

Az AMD Link for Windows technikailag sok dologra lehet alkalmas. Például úgy lehet rajta játszani helyi kooperációs vagy egymás elleni meccsekre tervezett játékokat, hogy a másik fél csak az interneten keresztül csatlakozik. A lényeg a két rendszer közötti kapcsolat biztosítása, és ezzel a Radeon Software képes rögzíteni egy másik gépről származó bemeneti adatokat, amelyeket elküld a futtatott alkalmazás felé. Az is megvalósítható, hogy a tapasztalt ismerős átveszi az egyes játékok nehezebb részeit, vagy csak kipróbálja az adott címet.

Összességében ennyi újítást hozott most az AMD, és ezek a Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.4.1-es szoftvercsomagban el is érhetők, amely letölthető az AMD szerveréről.

Abu85

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés