Hirdetés

Ilyen lett a Philips belépőszintű Ambilight tévéje!

Nálunk járt a Performance család 55 hüvelykes tagja, az 55PUS7304 modell.

Médialejátszó, hangrendszer, Ambilight

Médialejátszó

Az Android TV rendszeren keresztül jó pár különféle médialejátszó alkalmazás letölthető, de a készülék magától értetődően rendelkezik ilyen típusú, előre telepített szoftverrel. Ez egy alapszintű szolgáltatásokat kínáló applikáció nem túl szép grafikus kezelőfelülettel, de akinek nincsenek nagy igényei, annak bőven megfelelhet.


[+]

A program a JPG mellett a BMP, PNG, GIF formátumok megjelenítését biztosítja, és még a népszerű animgifekkel is megbirkózik. Az EXIF adatokat nem sikerült a képernyőre varázsolni, viszont a diavetítés funkció nem hiányzik. Audiotartalmak esetén az MP3 mellett a WMA, WAV és FLAC szabvány jöhet szóba. Az ID3 tagek feldolgozása megoldott, viszont a fájlokba metaadatként kódolt dalszövegeket a program nem képes megjeleníteni.


[+]

Videós tesztcsomagunk átpörgetése során azt állapítottuk meg, hogy a DivX-en kívül minden állományt lejátszott probléma nélkül. Még a 4K HDR fájlok sem okoztak neki problémát, és a külső feliratok megjelenítése is megoldott. A surround szabványoknál a True HD és az Atmos felejtős, sőt ez utóbbit fel sem ismerte a szoftver.

Hangrendszer

Jó lenne azt  írni, hogy a két darab 10 wattos, rejtett hangsugárzóból álló hangrendszer varázslatos megszólalást produkál, de hát az nem lenne igaz. A mélyek gyakorlatilag hallhatatlanok, dinamika lényegében nincs, a hangzás pedig vékony és steril. A hangerővel nincs gond, de ez önmagában még nem elég. A sztereó hangtér nem érzékelhető, viszont az is igaz, hogy durva hibákkal, percegéssel, zúgással, zörgéssel nem találkoztunk.


[+]

Az előzetesen programozott hangprofilok nem hiányoznak, amelyek már nevükkel is jelzik, hogy milyen típusú tartalmakhoz szánja őket a gyártó, ám ehhez értelemszerűen nem kötelező ragaszkodni. Viszont ha valakinek ezek közül egyik sem nyeri el tetszését, akkor nincs arra lehetősége, hogy hangszínszabályozó segítségével a saját ízléséhez szabja az arányokat.

Ambilight

A tévébe egy háromoldalas Ambilight rendszer került, aminek az a feladata, hogy fényglóriát varázsoljon a képernyő köré. Ahogy ezt már megszokhattuk, kérhetjük, hogy a világítás egyszínű legyen, de használható úgy is, hogy a tartalommal szinkronban vagy a hangok változásának ütemére változtassa színét.


[+]

A glória fényereje szabályozható, sőt akár ki is kapcsolható, és az is beállítható, hogy milyen színű a háttérben a fal, ekkor a vezérlőszoftver ehhez igazítja a tónusokat. Tudjuk, hogy az Ambilight megosztó, de mi továbbra is egyértelműen egy hasznos, valódi hozzáadott értéket jelentő szolgáltatásnak tartjuk, ami teljesen jól működik ezúttal is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés